Νηπίων Παιδεία: Το πρώτο βήμα στην Δημοκρατία 1ο

Εργαστήριο 1ο – Ας Γνωριστούμε παίζοντας

Δραστηριότητα 1η

Παιχνίδια ενεργοποίησης -δέσιμο ομάδας:Περπατήματα με διάφορες μουσικές και οδηγίες με διάφορους τρόπους και καταστάσεις.(Φιλιππάκης)

Παιχνίδι γνωριμίας Μαγνήτης -Τεχνίτης: Ένα παιδί όποιο θέλει γίνεται ο τεχνίτης τα υπόλοιπα κινούνατι στο χώρο με μουσική στο σταμάτημα η νηπιαγωγός λέει Μαγνήτης ο τάδε και ονομάζει ένα παιδί τα υπόλοιπα κολλούν ακουμπούν με το χέρι τους το παιδί. Ο τεχνίτης για να ξεκολλησει το κάθε παιδί λέει το ονομά του.

 

Δραστηριότητα 2η

Η πρωινή μας Καλημέρα με το τραγούδι μας!

Ας γνωριστούμε παίζοντας με το πρωινό μας τραγούδι! Γίνεται έτσι κι ένα παιγνιδοτράγουδο που τα παιδιά χαίρονται γιατί ακολουθεί όλη η ομάδα τις δικές τους κινήσεις .

Εικονοτραγούδι…η  κυρία καθώς τραγουδάει το τραγουδι της καλημέρας το ζωγραφίζει! Έτσι εικονοποιημένο πιο  εύκολα και ευχάριστα το μαθαίνουν τα παιδιά.

Ενα ευχάριστο τραγουδάκι που δένει την ομάδα μας, που είναι πολύ προσωπικό μιας και οι τελευταίοι στίχοι λένε για το 5ο Νηπιαγωγείο.Ένα δικό μας τραγουδάκι .

Καλημέρα όλη μέρα με πολύ ή λίγο αέρα

και όλα καλά θα πάνε αν τα νήπια γελάνε

Καλημέρα με λιακάδα απ την όμορφη Ελλάδα

και με ζέστη και με κρύο,

πάω στο Νηπιαγωγείο:

5ο Νηπιαγωγείο σ αγαπάω

5ο Νηπιαγωγείο σ αγαπώ!

5ο Νηπιαγωγείο εγώ πάω

5ο Νηπιαγωγείο σ αγαπώ!

Στην συνέχεια με πολύ ενδιαφέρον θέλουν να εικονογραφίσουν μόνα τους το τραγουδάκι!

Βάζουν στην σειρά τις ζωγραφιές ανάλογα με τους στίχους! Το τραγουδούν κάνοντας και όπου νομίζουν κινήσεις!

Η πιο γλυκιά Καλημέρα είναι η δική μας καλημέρα που εμείς φτιάξαμε και νιώθουμε σπουδαία στην ομάδα μας, όλοι μαζί καταφέραμε κάτι όμορφο. 

 

Δραστηριότητα 3η

Παίζουμε και χορεύουμε αγόρια κοπελιές με χρωματιστές κορδέλες γκοφρέ μουσικοκινητικό τραγούδι .Τα παιδιά νιώθουν οικεία με τα χρώματα ακόμα και αυτά που δεν τα γνωρίζουν είναι μια καλή ευκαιρία για μιά πρώτη επαφή τραγουδώντας και χορεύοντας.

Δραστηριότητα 4η

Οι κορδέλες απο την προηγούμενη δραστηριότητα θα γίνουν το ουράνιο τόξο της τάξης μας όπου θα μπούν όλα τα παιδιά.Τοποθετούν και κολλούν τις κορδέλες στην ανάλογη θέση του ουράνιου τόξου. Ζωγραφίζουν τον εαυτό τους και γράφουν το ονομά τους. Συμπληρώνουμε τι θα μου άρεσε να κάνω πάνω στο ουράνιο τόξο και κολλούν τον ευτό τους στο αγαπη,μένο τους χρώμα…..πω πω το κοκκινο το αγαπούν πολλά παιδιά και για δες πόσοι αγαπούν το τραγούδι σαν κι εμένα…

 

Οι Δραστηριότητες εντάσσεται στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων

Θεματική Ενότητα Ενδιαφέρομαι και ενεργώ Κοινωνική συναίσθηση και ευθύνη

3. Συμπερίληψη ,Αλληλοσεβασμός, Διαφορετικότητα

Τ’ιτλος: Νηπίων Παιδεία :το πρώτο βήμα στη Δημοκρατία

Τμήμα 1ο Νηπιαγωγός Μοστάκη Μαρία

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *