Εξ αποστάσεως 12 Μαρτίου- 12 Απριλίου 2020

5ο Νηπιαγωγείο Ν Μουδανιών
Δραστηριότητες εξ αποστάσεως 12 Μαρτίου -12 Απριλίου 2020
Στο Νηπιαγωγείο όλα αυτά που μαθαίνουμε τα ανακαλύπτουμε και τα βιώνουμε και με τις 5 αισθήσεις μας με την φυσική μας παρουσία στην τάξη. Φτιάχνουμε πάρα πολλά με τα χεράκια μας, εξασκούμαστε με ψυχοκινητικά παιχνίδια, χαιρόμαστε το τραγούδι τον χορό ,ανακαλύπτουμε τον εαυτό μας και τους άλλους μέσα από το θέατρο, κουκλοθέατρο, δραματοποιήσεις, καλλιεργούμε τις ικανότητές μας μέσα από άπειρα εικαστικά, αναπτύσσονται δεξιότητες στην γλώσσα μέσα και από τα παραμύθια, παίζοντας συμβολικά παιχνίδια μαθαίνουμε τα μαθηματικά, τις φυσικές επιστήμες και όλα αυτά κι ακόμα περισσότερα σε ένα πλούσιο και κατάλληλα οργανωμένο περιβάλλον και με τις μαθησιακές γωνιές του!
Βρεθήκαμε όμως όλοι σε μια κατάσταση εξ αποστάσεως!!!! Αν και δεν ήταν υποχρεωτικό για τα Νηπιαγωγεία λόγω της φύσης της δουλειάς μας όπως προανέφερα ,εμείς θεωρήσαμε αναγκαίο και σωστό να έρθουμε κοντά στα παιδιά πρωτίστως για να κρατήσουμε την επαφή μαζί τους ,να μοιραστούμε τις σκέψεις μας για όλο αυτό που ζούμε  να τα βοηθήσουμε όπως μπορούμε , αλλά και να προσπαθήσουμε με πολλούς τρόπους να δώσουμε στα παιδιά κατάλληλα επιλεγμένο ψηφιακό υλικό, υλικό και παιχνίδια που φτιάξαμε εμείς με εφαρμογές όπως το Quizlet, τα learning apps,pazzle κ.α.ώστε να δουλέψουν με έναν καινούριο τρόπο. Βιντεάκια που στείλαμε με οδηγίες για εικαστικά έργα ή παιχνίδια για να φτιάξουν μόνα τους. Link με πλούσιο κι ενδιαφέρον υλικό. Ξεκινώντας την επεξεργασία των θεματικών ενοτήτων από το γεγονός της εποχής  τον κορωνοϊό  και το κλείσιμο των σχολείων, Άνοιξη, 25η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα παιδικού βιβλίου, Πάσχα.

Τα παιδιά στην πλειονότητά τους ανταποκρίθηκαν ήρθαμε κοντά μπορώ να πω και με εξαιρετικά έργα!

Επικοινωνία και αλληλεπίδραση έχουμε με τα e mail, με την ομάδα στο messenger, με την ιστοσελίδα του σχολείου, με τις ιστοσελίδες τις προσωπικές μου, με την πλατφόρμα e me 4all που φτιάξαμε και στην κυψέλη ανεβάζουμε δουλειές και χρήσιμο υλικό και οι τρεις εκπαιδευτικοί του σχολείου.

Παιδιά ΜΠΡΆΒΟ σας, μανούλες ΜΠΡΆΒΟ σας!

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων