Πρόκειται για την ταινία – ντοκιμαντέρ του Βασίλη Λουλέ «Φιλιά εις τα παιδιά» την οποία μπορούν να δουν οι μαθητές της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Η ταινία έχει ιδιαίτερη εκπαιδευτική-επιμορφωτική αξία τόσο καθώς αναφέρεται σε ανθρώπους που βίωσαν οι ίδιοι στην παιδική τους ηλικία τον ναζισμό-ρατσισμό, όσο και επειδή στο επίκεντρο των αφηγήσεών τους βρίσκονται οι γενναίοι εκείνοι Έλληνες που με κίνδυνο της ζωής τους προστάτεψαν τους συνανθρώπους τους, δίνοντας ένα μήνυμα αλληλεγγύης και συντροφικότητας προς τον «διαφορετικό», απολύτως επίκαιρο για την εποχή που ζούμε.

Επισημαίνεται ότι η ταινία έχει προβληθεί σε κορυφαία Πανεπιστήμια του εξωτερικού και έχει επιλεχθεί από την ΟΥΝΕΣΚΟ για να προβληθεί την παγκόσμια ημέρα μνήμης του ολοκαυτώματος, στην Έδρα της ΟΥΝΕΣΚΟ, στο Παρίσι.
Το ντοκιμαντέρ κρίθηκε «Κατάλληλο για όλους» από την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού (Έγγραφο: 04-09-2013 / 143973/7727/1615).

Η ταινία μπορεί να προβληθεί στον χώρο του σχολείου εφόσον υπάρχει σχετική υποδομή, ή σε κινηματογραφική αίθουσα που συνεργάζεται με τους αρμόδιους.

Από την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, πληροφορίες για την ταινία βρίσκονται και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας
http://www.e-yliko.gr/htmls/ekp_episkepseis/ektheseis-ath.aspx