Φεβ 22 2016

ΚΕΦ.8 ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Συντάκτης:

pirate_software.jpg

Δείτε την παρακάτω παρουσίαση και το βίντεο:

Προστασια λογισμικου-ιοί-Πειρατεία Λογισμικού

 

Δραστηριότητες Διαδραστικού Βιβλίου: Κατηγορίες ελεύθερης χρήσης λογισμικού

Βίντεο για το hacking στην Ελλάδα:

Γρήγορα on line τεστ

Από τον καθηγητή πληροφορικής Αθανάσιο Τσαγκατάκη: http://users.sch.gr/thtsag/online/A7-8%20-%20output/quizmaker.html

TEST2

 

 

Καταστροφικές συνέπειες της Πειρατείας λογισμικού

 

Η πειρατεία λογισμικού είναι πολύ σοβαρό θέμα. Εκτός από την παραβίαση του νόμου και των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας των δημιουργών λογισμικού, το πλαστό λογισμικό μπορεί να βλάψει σοβαρά το PC σας και να υπονομεύσει την ασφάλεια του.

Το πλαστό λογισμικό πωλείται συνήθως σε ψεύτικες ιστοσελίδες ή μέσω ταξινομημένων διαφημίσεων. Το πλαστό μπορεί να είναι καλό αντίγραφο του πρωτοτύπου, είναι όμως περισσότερο πιθανό να είναι ελαττωματικό, ακόμα και επικίνδυνο.

Καταστροφικό κόστος

Το πειρατικό λογισμικό μπορεί να φαίνεται καλή περίπτωση, αλλά μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα δαπανηρό. Ορίστε μερικοί από τους λόγους:

  • Το πειρατικό λογισμικό μπορεί να προκαλέσει ολικές βλάβες του υπολογιστή σας. Χάνετε χρόνο. Μπορεί να χάσετε αναντικατάστατα αρχεία ή δεδομένα. Μπορεί ακόμα και να καταστρέψετε το PC σας και όλο σας το άλλο λογισμικό.
  • Το πλαστό λογισμικό μπορεί να περιέχει spyware που φορτώνεται στον υπολογιστή σας και αναφέρει προσωπικά δεδομένα χωρίς να το γνωρίζετε, όπως αριθμούς πιστωτικών καρτών και τραπεζικών λογαριασμών, κωδικούς πρόσβασης και βιβλία διευθύνσεων. Οι κλεμμένες πληροφορίες μπορεί να γίνουν αμέσως αντικείμενο εκμετάλλευσης από κλέφτες ταυτότητας.
  • Οι κυβερνοκλέφτες ανακαλύπτουν κατά περιόδους ευπάθειες σε λογισμικό και οι προμηθευτές λογισμικού παρέχουν διορθωτικές εκδόσεις που αντιμετωπίζουν την ευπάθεια. Αν έχετε πλαστό λογισμικό, δεν θα μπορείτε να του ενσωματώνετε τις νομότυπες ενημερώσεις κι έτσι θα είστε ευάλωτοι σε επιθέσεις.
  • Ένας πωλητής που προτείνει να παραβιάσετε το νόμο ίσως να μη σταματήσει στο πειρατικό λογισμικό. Οποιαδήποτε δεδομένα πιστωτικών καρτών ή προσωπικά δεδομένα που παρέχετε μπορεί να τύχουν εκμετάλλευσης από κλέφτες ταυτότητας.

Πώς να αποφύγετε να γίνετε θύμα

Για να αποφύγετε να γίνετε θύμα των πειρατών λογισμικού, ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα:

  • Αγοράζετε λογισμικό μόνο από αξιόπιστες εταιρείες.
  • Όταν κάνετε αγορές online, να βεβαιώνεστε ότι η ιστοσελίδα είναι νομότυπη. Στη σελίδα πραγματοποίησης αγοράς της ιστοσελίδας, κάντε κλικ στο εικονίδιο με το λουκέτο στο παράθυρο του προγράμματος περιήγησης και δείτε το πιστοποιητικό ασφαλείας. Αν δεν υπάρχει λουκέτο, πιθανότατα η ιστοσελίδα δεν είναι ασφαλής.
  • Πριν δώσετε στοιχεία πιστωτικής κάρτας, ελέγξτε τη διεύθυνση URL της ιστοσελίδας. Πρέπει να περιλαμβάνει την ένδειξη “https:” όχι μόνο “http:”. Αν δεν υπάρχει “s”, μην κάνετε την αγορά. (Το γράμμα “s” σημαίνει μόνο ότι οι πληροφορίες είναι κρυπτογραφημένες όταν στέλνονται μέσω του Internet. Δεν σημαίνει ότι η ιστοσελίδα είναι νομότυπη.)
  • Αν σας φαίνεται ότι μια τιμή φαίνεται πολύ καλή για να είναι αληθινή, μάλλον έτσι είναι. Προσέχετε τις εξαιρετικά μειωμένες τιμές και διπλοελέγξτε τη γνησιότητα της ιστοσελίδας.
  • Αν το λογισμικό σας καταφθάσει σε μια λευκή θήκη ή σε έναν απλό φάκελο, πιθανότατα είναι πλαστό. Το νομότυπο λογισμικό διατίθεται σε συσκευασίες με πλαστικό κάλυμμα, με τυπωμένες οδηγίες και κάρτες δήλωσης στοιχείων.

Αν πιστεύετε ότι ίσως να αγοράσατε πλαστό λογισμικό, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον νόμιμο κατασκευαστή του δημιουργού του λογισμικού και ταυτόχρονα να ζητήσετε επιστροφή των χρημάτων σας από τον πωλητή. Το συμπέρασμα: Το πλαστό λογισμικό είναι βλαπτικό για όλους και μπορεί να είναι πολύ δαπανηρό για όλους όσους το χρησιμοποιούν. Προσέχετε όταν αγοράζετε λογισμικό online και αναφέρετε όποιο λογισμικό υποπτεύεστε ότι μπορεί να είναι πλαστό.

Πηγή: http://gr.norton.com/how-to-be-pirate-free/article

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια




URI Παράθεσης | RSS Σχόλιων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *