Wikipedia Affiliate Button

Οδηγίες Β’ Τετραμήνου

17 Φεβρουαρίου 2010 από

Το Β’ τετράμηνο ξεκινάει στις 22 Ιανουαρίου. Με την αρχή του Β’ τετραμήνου, αρχίζει και η πειραματική διαδικασία της έρευνάς σας. Αυτή η διαδικασία πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις διακοπές του Πάσχα (25 Μαρτίου).

Παράλληλα με το πείραμα, θα πραγματοποιηθούν και δύο παρουσιάσεις από τους μαθητές, εντός της τάξης. Η 1η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί μέσα στο Μάρτιο  και θα διαρκέσει για κάθε τμήμα 2-3 εβδομάδες.

1η Παρουσίαση

Η 1η παρουσίαση θα είναι ομαδική, διάρκειας 10’ και θα έχει σαν περιεχόμενο:

§ Τον τίτλο της έρευνας – Την υπόθεση της έρευνας

§ Το θεωρητικό μέρος της έρευνας

§ Το πειραματικό μέρος της έρευνας (πορεία εργασίας).

Το περιεχόμενο της 1ης παρουσίασης αποτελείται από θέματα τα οποία έχουν ήδη αναλυθεί στις ενδιάμεσες εργασίες. Η χρήση Η/Υ είναι υποχρεωτική, με την μορφή λογισμικού παρουσιάσεων (π.χ. Power Point).

Σκοπός της παρουσίασης αυτής, είναι οι μαθητές να γνωρίσουν τις έρευνες των συμμαθητών τους, και να συζητηθεί η κάθε έρευνα.

2η Παρουσίαση

Η 2η παρουσίαση θα αρχίσει μετά τις διακοπές του Πάσχα (Απρίλιος) και θα διαρκέσει 2-3 εβδομάδες.

Η 2η παρουσίαση θα είναι και αυτή ομαδική. Θα πραγματεύεται:

§ Την πορεία εργασίας που πραγματοποιήθηκε

§ Τα αποτελέσματα της έρευνας

§ Τα συμπεράσματα για την έρευνα

Για όσες έρευνες είναι εύκολο, πρέπει να γίνει επίδειξη μέσα στην τάξη, παρουσίαση δηλαδή της πειραματικής διαδικασίας, του πώς πραγματοποίησε το πείραμά της.

Για όσες δεν είναι δυνατόν να γίνει επίδειξη μέσα στην τάξη, είναι απαραίτητο, για την 2η παρουσίαση, να υπάρχει φωτογραφικό υλικό, ή βίντεο, από την πραγματοποίηση των πειραμάτων. Η χρήση Η/Υ είναι υποχρεωτική, με την μορφή λογισμικού παρουσιάσεων (π.χ. Power Point).

Η 1η και η 2η παρουσίαση θα βαθμολογείται από τριμελή ομάδα μαθητών, διαφορετική για κάθε ομάδα έρευνας, και από τους καθηγητές.

Βαθμολογία Β’ Τετραμήνου

Την βαθμολογία του Β’ τετραμήνου θα καθορίσουν οι εξής παράγοντες:

§ Παρουσία (συμμετοχή στο μάθημα, εργασίες κ.α.)

§ Παρουσίαση

§ Πείραμα (ολοκλήρωση του πειράματος, διαδικασία κ.α.)

Αρχές Μαΐου θα παραδοθούν οι τελικές εργασίες. Ο βαθμός τους θα αποτελέσει τον βαθμό των εξετάσεων για το μάθημα της Τεχνολογίας. Το περιεχόμενο των τελικών εργασιών θα είναι αυτό των ενδιάμεσων εργασιών συν την πορεία εργασίας που ακολούθησε η κάθε ομάδα συν τα αποτελέσματα της κάθε έρευνας και τα συμπεράσματα.

 

 Πώς να κάνετε μια σωστή παρουσίαση με Power Point κατεβάστε αυτό

Κατηγορία Απορίες | 2 Σχόλια »



Τα σχόλια είναι κλειστά.