Ιστορία – Κεφάλαιο 31

αλεξ 1

Παιδάκια μου,

Σήμερα μπήκαμε στο κεφάλαιο 31 και ξεκινήσαμε μαζί το ταξίδι της εκστρατείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Το μάθημα αυτό, όπως και τα επόμενα που θα ακολουθήσουν είναι πολύ σημαντικά! Υπάρχει πλούσιο υλικό για τη ζωή και την εκστρατεία του σημαντικού ιστορικού προσώπου και μαζί θα το εξερευνήσουμε!

Δραστηριότητες:

  1. Μελετώ την παρουσίαση του μαθήματος στο eclass και το σχεδιάγραμμα. Συμπληρώνω τις 3 ασκήσεις του κεφαλαίου 31 στο Τετράδιο Εργασιών της Ιστορίας.
  2. Ο Μ. Αλέξανδρος ίδρυσε αρκετές πόλεις της Ανατολής με το όνομά του. Ας επισκεφτούμε με τη βοήθεια του Google Earth την πιο γνωστή από τις Αλεξάνδρειες, την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Κάντε υπομονή γιατί θα χρειαστεί να περιμένετε λίγο μέχρι να ανοίξει το Google Earth και στη συνέχεια πατήστε «Παρουσιάστε».
  3. Ο Μ. Αλέξανδρος επηρέασε με τη σπουδαία εκστρατεία του και τους καλλιτέχνες , οι οποίοι προσπάθησαν να αναπαραστήσουν στιγμιότυπα από τις γνωστές μάχες του. Φτιάξτε το παζλ και ανακαλύψτε ένα ψηφιδωτό που αναπαριστά τη μάχη στην Ισσό. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πιο χαρακτηριστικό έργο τέχνης που αφορά την εκστρατεία επισκεφτείτε την παρακάτω σελίδα:

http://www.greek-language.gr/Resources/ancient_greek/history/art/page_124.html

      4. Τέλος μήπως να παίξουμε και λίγο για να χαλαρώσουμε ;

Σταυρόλεξο

Game Quiz

Γλώσσα -10η Ενότητα #3

spring-owl-clipart-29

Τεταρτάκια μου,

Σήμερα κάναμε επανάληψη στη γραμματική της 10ης ενότητας και μάθαμε και κάτι καινούριο… τις χρονικές προτάσεις! Την επόμενη Δευτέρα θα μπούμε σε καινούρια ενότητα, οπότε οι ασκήσεις που θα έχουμε για το σαββατοκύριακο θα είναι επαναληπτικές!

Δραστηριότητες:

Αόριστες Αντωνυμίες

Χρονικές προτάσεις

Τροπικοί προσδιορισμοί

Κρεμάλα με το λεξιλόγιο της 10ης ενότητας

Καλή συνέχεια!Σας φιλώ!