Έθιμα του Πάσχα

pngtree-lovely-cartoon-easter-border-blessing-elements-png-image_696231

Αγαπημένα μου τεταρτάκια,

Χωρίς αμφιβολία το φετινό Πάσχα θα είναι τελείως διαφορετικό για όλους μας. Η εξάπλωση του κορονοϊού επιβάλλει να παραμείνουμε σπίτι μας.

Εμείς όμως θα κοιτάξουμε να περάσουμε όσο καλύτερα μπορούμε με την οικογένειά μας.  Θα βάψουμε αυγά, θα ψήσουμε το τσουρέκι μας και τα κουλουράκια και θα διακοσμήσουμε όμορφα το σπίτι μας!

Πολλά από τα καθιερωμένα έθιμά μας δεν θα γίνουν. Επειδή όμως μας αρέσουν τα ταξίδια-έστω και αν γίνονται με το μυαλό στη συγκεκριμένη περίπτωση-  λέω να ρίξουμε μια ματιά σε αυτά τα έθιμα από διάφορες περιοχές της χώρας μας.

Δραστηριότητες:

1) Ας δούμε λοιπόν τα πιο γνωστά και ιδιαίτερα έθιμα της Ελλάδας που πραγματοποιούνται τη Μεγάλη Εβδομάδα και ανήμερα το Πάσχα, στην παρουσίαση που ετοίμασα για εσάς στο eclass.

2) Έπειτα, λέω να επισκεφτούμε – μέσα από την ασφάλεια του σπιτιού μας πάντα – τις περιοχές στις οποίες γίνονται αυτά τα έθιμα. Αρκεί να πατήσουμε εδώ, να κάνουμε λίγη υπομονή μέχρι να ανοίξει το Google Earth και στη συνέχεια να πατήσουμε το κουμπί “Παρουσιάστε”. Αξίζει τον κόπο!

3) Εσείς έχετε κάποιο έθιμο στην περιοχή σας; Αν δεν γνωρίζετε, μπορείτε να ρωτήσετε κάποιον μεγαλύτερο και να μου το καταγράψετε!

4) Ώρα για ένα παιχνίδι!

2 σχόλιαστο “Έθιμα του Πάσχα

  1. Εκτός από το βάψιμο των αυγών τη Μ.Πέμπτη αλλά και τα κουλουράκια στον τόπο μας έχουμε και άλλα έθιμα.Το Μ.Σάββατο το πρωί μόλις η εκκλησία χτυπήσει την καμπάνα για την πρώτη Ανάσταση,η μητέρα μου παίρνει κάτι παλιό και το σπάει μπροστά στην κεντρική είσοδο του σπιτιού μας.Αυτό συμβολίζει τη νίκη του Χριστού στην αμαρτία και τη νίκη από τον διωγμό των Εβραίων.

    Υ.Γ. Επίσης,μου αρέσει και ένα άλλο έθιμο που γίνεται στο Ν.Αργολίδας στο Πόρτο Χέλι.Εκεί την Κυριακή του Πάσχα το απόγευμα έχουν το κάψιμο του Ιούδα.Φτιάχνουν το ομοίωμα του πάνω σε μια σχεδία και μόλις αυτό πάει βαθιά στο λιμάνι ανάβουν τα πυροτεχνήματα…είναι ένα πολύ ωραίο θέαμα..!1

Τα σχόλια είναι κλειστά.