Ζωγραφική με λίγα Μαθηματικά και Ιστορία!

castlesun

Αγαπημένα μου τεταρτάκια,

Πώς θα μπορούσαμε άραγε να συνδυάσουμε τα Μαθηματικά και τη ζωγραφική και να βγάλουμε ένα όμορφο και εντυπωσιακό αποτέλεσμα;

Πολλοί καλλιτέχνες μέσα στους αιώνες εμπνέονταν από τα Μαθηματικά και ζωγράφιζαν πίνακες γεμάτους γεωμετρικά σχήματα. Ο Πικάσο και ο Καντίνσκι είναι δυο από τους πιο γνωστούς ζωγράφους που γέμιζαν τους πίνακές τους με κύκλους, τετράγωνα, τρίγωνα, παραλληλόγραμμα κλπ, δημιουργώντας υπέροχα έργα τέχνης.

Καντίνσκι

 

Μπορείτε να θαυμάσετε έναν πίνακα του Πικάσο, φτιάχνοντας ένα παζλ εδώ και να πάρετε ιδέες για να δημιουργήσετε ένα δικό σας πρόσωπο γεμάτο πολύχρωμα γεωμετρικά σχήματα σε αυτό το σχέδιο.

Και πώς άραγε μπορούμε να προσθέσουμε και την Ιστορία σε όλα τα παραπάνω;

Σίγουρα, όλα αυτά κάτι σας θυμίζουν! Αν πάμε σχεδόν τρεις χιλιετίες πίσω-ναι καλά διαβάσατε- 3.000 χρόνια πίσω, θα βρεθούμε στα Γεωμετρικά χρόνια! Θα συνειδητοποιήσετε ότι και εκεί κάποιοι καλλιτέχνες(αγγειοπλάστες για την ακρίβεια) ζωγράφιζαν γεωμετρικά σχήματα πάνω στα αγγεία τους.

Γεωμετρικό αγγείο

Και αφού φτάσαμε το ταξίδι μας μέχρι τη γεωμετρική εποχή, ας δοκιμάσουμε να δούμε τι θυμόμαστε από τα Γεωμετρικά Χρόνια, συμπληρώνοντας ένα σταυρόλεξο εδώ!

Τέλος, θα ήθελα να κάνετε μια επανάληψη στα Γεωμετρικά Χρόνια μέσα από τις παρουσιάσεις των μαθημάτων που βρίσκονται στο eclass. Περιμένω τις ζωγραφιές σας και τις εντυπώσεις σας από το παζλ και το σταυρόλεξο!

 

2 σχόλιαστο “Ζωγραφική με λίγα Μαθηματικά και Ιστορία!

  1. Το παζλ ήταν εύκολο και το σταυρόλεξο ,επίσης.Την ζωγραφιά μόλις την τελειώσω θα σας την στείλω…..

    • Καλημέρα Κωνσταντίνε μου!Χαίρομαι πολύ που σου φάνηκαν εύκολα!Όταν ετοιμάσεις και τη ζωγραφιά, βγάλε τη μια φωτογραφία να την δω! Να μελετήσεις και τις παρουσιάσεις της Ιστορίας στο eclass.

Τα σχόλια είναι κλειστά.