σχήματα …που δεν επαναλαμβάνονται

23456

Wilson Bantley (1865-1931
Με ένα μικροσκόπιο και μια φωτογραφική μηχανή φυσούνα άρχισε το 1885 να φωτογραφίζει τις νιφάδες του χιονιού. Θα φωτογραφήσει πάνω από 5000 εικόνες κρυστάλλων, τις οποίες περιγράφει ως λουλούδια του πάγου.

3456


Κάτω από το μικροσκόπιο ανακάλυψα οτι οι νιφάδες του χιονιού είναι θαύματα ομορφιάς. Είναι κρίμα που αυτή η ομορφιά δεν εκτιμάται από τους άλλους. Κάθε κρύσταλλος είναι ένα αριστούργημα σχεδιασμού που δεν επαναλαμβάνεται ποτέ δήλωσε το 1925.

12345

Το βιβλίο κρύσταλλοι χιονιού που εκδόθηκε το 1931 απαθανατίζει τη μοναδική τους ομορφιά σε 2500 φωτογραφίες. Μερικές βδομάδες μετά φωτογραφίζοντας σε χιονοθύελα θα αρρωστήσει από πνευμονία και θα πεθάνει στις 23/12/1931

4567

Στο βιβλίο Η χιονονιφάδα – η μυστική ομορφιά του χειμώνα (συγγραφέας ΛΙΒΒΡΕΧ ΚΕΝΝΕΘ -LIBBRECHT KENNETH , εκδόσεις ΓΚΡΙΤΖΑΛΗΣ ) αναφέρεται:
Ο πρώτος επιστήμονας του μεσαίωνα ο οποίος εξέτασε τις χιονονιφάδες εντυπωσιάστηκε τόσο από την εκπληκτική συμμετρία τους που αναρωτήθηκε αν αυτοί οι παγοκρύσταλλοι είχαν ψυχή. Στα τέλη του 19ου αιώνα, ο Wilson Bentley, αγρότης από το Βερμόντ, εστίασε τον φωτογραφικό του φακό σε αυτούς τους κρυστάλλους και αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του στην καταγραφή αυτών των χιονονιφάδων.

678

http://www.huffingtonpost.com
http://en.wikipedia.org
http://bentley.sciencebuff.org/

Δημιουργός: Μαρία Μάντζιου

εκπαιδευτικός χημικός στο 9ο ΓΕΛ Ιωαννίνων
ιστοσελίδες
χημείας ανάλυση http://mariapmantziou.blogspot.gr/
χημειομαθήματα http://blogs.sch.gr/mmantziou/
χημεία http://users.sch.gr/mmantziou/autosch/joomla15/


Περισσότερες πληροφορίες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση