Δημοσιεύθηκε στην # Μένουμε Σπίτι

# Μένουμε Σπίτι – Δευτέρα 23/3 έως Παρασκευή 27/3

Τετάρτη 25/3

1η Δραστηριότητα (κα Μαρίζα Μανωλάκη): Το Κρυφό Σχολειό

Σήμερα είναι ο εορτασμός για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Παρατήρησε τον πίνακα του Ν. Γύζη με τίτλο “Κρυφό Σχολειό”. Πώς νομίζεις ότι ένιωθαν τα παιδιά στην Τουρκοκρατία; Ζωγράφισε το σχολείο με τους μαθητές όπως είναι στην εποχή μας. 

Σύμφωνα με το θρύλο του «κρυφού σχολειού», η Οθωμανική Αυτοκρατορία απαγόρευε την εκπαίδευση των υπόδουλων Ελλήνων στη διάρκεια της Τουρκοκρατίας, για να εξασφαλίσει την αμάθεια και, έτσι, και τη δουλοφροσύνη τους, με αποτέλεσμα να οργανωθούν κρυφά νυχτερινά σχολεία από ιερείς, που μυστικά δίδασκαν γραφή και ανάγνωση.

2η Δραστηριότητα (κα Μαίρη Τουφεγγοπούλου): Χρονοκάψουλα

Πάρε ένα παλιό κουτί και διακόσμησέ το όπως θέλεις. Μπορείς να βάλεις μέσα πολλές χαρούμενες ζωγραφιές, αγαπημένες σου φωτογραφίες, κάποιο βιβλίο ή παιχνίδι ή οτιδήποτε άλλο θέλεις.Με την βοήθεια ενός μεγάλου γράψε την ημερομηνία.
 Κλείσε καλά το κουτί με σκοπό να το ανοίξεις μετά από 10 ή 20 χρόνια!!! Η χρονοκάψουλά σου είναι έτοιμη!

3η Δραστηριότητα (κα Ευαγγελία Σαριγιάννη): Χρωμοσελίδα

Η ΧΡΩΜΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ……
Παίρνω χρώματα πολλά
και φτιάχνω μια ζωγραφιά
που στο σπίτι τώρα μένω
και πολύ τα καταφέρνω!
Ζωγραφίζω πως περνώ
τον ωραίο μου καιρό.
Τι είναι εκείνο που μου αρέσει
μες την ημέρα μου να σχεδιάζω
                       και την υπογραφή μου να βάζω!!!                     
 Ξεκινώ λοιπόν……
4η Δραστηριότητα (κα Ανθή Καλιακούδα): Κολάζ με άχρηστο υλικό.

Χρησιμοποιώντας χαρτί, κόλλα και άχρηστο υλικό όπως φακές, φασόλια ζυμαρικά, χαρτάκια, καπάκια και ότι άλλο φανταστείς φτιάξε το σύνθημα «Μένουμε σπίτι». Ζήτα βοήθεια από τους γονείς σου και βγάλτε μια φωτογραφία το κολλάζ σου.

 

CC BY-NC-SA 4.0 Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0.