Δημοσιεύθηκε στην Εκπαιδευτική Ρομποτική - S.T.E.A.M.

CODE WEEK 2020

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού είναι μια πρωτοβουλία βάσης που έχει ως στόχο να κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό προσιτό σε όλους, με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο.

Η συμμετοχή του σχολείου μας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού, πραγματοποιήθηκε με δραστηριότητα εκπαιδευτικής ρομποτικής. Τα παιδιά αφομίωσαν την διαδικασία της υπολογιστικής σκέψης, συνεργάστηκαν και χρησιμοποίησαν τις ψηφιακές τεχνολογίες προς όφελος της γνωστικής τους ανάπτυξης. 

https://codeweek.eu/view/350317/apo-tin-eliasto-ladi

Στο νηπιαγωγείο, το BeeBot, η «έξυπνη μέλισσα», αποτελεί ένα από τα πιο διαδεδομένα προγραμματιζόμενα ρομπότ δαπέδου. Τα παιδιά μέσα από την απλή και φιλική διάταξή του, το προγραμματίζουν με τα κουμπιά που φέρει στο επάνω μέρος του, με σκοπό να ακολουθήσει μια συγκεκριμένη διαδρομή πάνω σε ένα εκπαιδευτικό δάπεδο.

Στα πλαίσια της συμμετοχής μας στην CODE WEEK, οι μικροί μαθητές κατανόησαν τις έννοιες  του ελέγχου, της κατεύθυνσης και του προσανατολισμού και εντάχθηκαν σταδιακά στη διδασκαλία του προγραμματισμού.

CC BY-NC-SA 4.0 Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0.