Δημοσιεύθηκε στην # Μένουμε Σπίτι

# Υγιεινή διατροφή – Τετάρτη 27/5.

 

1η Δραστηριότητα (κα Ανθή Καλιακούδα) : Η αγαπημένη μου υγιεινή συνταγή

Ποια είναι η αγαπημένη σου υγιεινή συνταγή που γεμίζει το σώμα σου βιταμίνες και σε κάνει γερό και δυνατό παιδί;

Μπορείς να την ζωγραφίσεις ή να την γράψεις όπως μπορείς ή ακόμα και να την φτιάξεις με τη βοήθεια κάποιου ενήλικα και να τη φωτογραφίσεις και να τη μοιραστείς με τους συμμαθητές σου!

 

 

2η Δραστηριότητα (κα Μαρίζα Μανωλάκη) : Το ουράνιο τόξο στο ψυγείο μας

Η υγιεινή διατροφή έχει πολλά και εντυπωσιακά χρώματα. Κατακόκκινες ντομάτες, πορτοκαλί καρότα, κιτρινωπές μπανάνες, πράσινα μήλα και πολλά άλλα… 

Άκουσε εδώ το παραμύθι “Πως να καταβροχθίσετε το ουράνιο τόξο” της Γιολάντας Τσιαμπόκαλου που πραγματεύεται την αξία της υγιεινής διατροφής. 

Ας ζωγραφίσουμε τώρα τα πολύχρωμα υγιεινά τρόφιμα του ψυγείου μας. Διάλεξε ένα χρώμα που σου αρέσει και ζωγράφισε ποια φρούτα, λαχανικά και φαγητά αντιστοιχούν σε αυτό το χρώμα.

Περιμένουμε να απολαύσουμε τις ξεχωριστές πολύχρωμες και νόστιμες δημιουργίες σας!! Και να θυμάστε.. όσο πιο χρωματιστά τόσο πιο υγιεινά!!

Πηγή : Γεωργία Κοκκινάκη

Μπορείς αν θέλεις να παρακολουθήσεις εδώ από την εκπαιδευτική τηλεόραση, το αγαπημένο μας “Ένα γράμμα, μια ιστορία” για το γράμμα Ν,ν και την ντροπαλή ντοματούλα. 

 

 

3η Δραστηριότητα (κα Ευαγγελία Σαριγιάννη) : Φρουτοαινίγματα

Τα φρούτα είναι απαραίτητα για τον οργανισμό μας, όπως όλοι γνωρίζουμε, γιατί έχουν μεγάλη θρεπτική αξία.

Μέσα από τα αινίγματα που θα βρεις στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://effiekyr.files.wordpress.com/2010/11/ainigmata-11.jpg

θα γνωρίσουμε μερικά. Για να δούμε μπορείς να βρεις ποια είναι;

Κράτησε τις απαντήσεις στο μυαλουδάκι σου. Κατόπιν πάρε ένα χάρτινο πιατάκι και μέσα σε αυτό, βάλε τα φρούτα των αινιγμάτων που ανακάλυψες, αφού πρώτα τα βρεις σε περιοδικά ή τα ζωγραφίσεις.

 

 

4η Δραστηριότητα (κα Μαίρη Τουφεγγοπούλου) : Τα ΝΑΙ και τα ΟΧΙ της διατροφής

Τρέφομαι υγιεινά, προσέχω την διατροφή μου, νοιάζομαι για το σώμα και τον οργανισμό μου.

 Υπάρχουν πολλές τροφές που βάζουμε καθημερινά στο τραπέζι μας. Κάποιες από αυτές είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και μας κάνουν καλό, ενώ άλλες είναι ανθυγιεινές και βλάπτουν τον οργανισμό μας.

Στο παρακάτω τραγούδι μπορείτε να ακούσετε κάποιες από αυτές τις τροφές. Μετά λοιπόν από την ακρόαση του τραγουδιού φτιάξτε μία λίστα με τα ΝΑΙ και τα ΟΧΙ της διατροφής. Κάτω από το ΝΑΙ κολλήστε ή ζωγραφίστε υγιεινές τροφές και κάτω από το ΟΧΙ ανθυγιεινές. Έτσι θα έχετε έναν κατάλογο τον οποίον θα μπορείτε να συμβουλεύεστε κάθε φορά που αναρωτιέστε αν μια τροφή είναι υγιεινή ή όχι!

https://www.youtube.com/watch?v=yJpEN309jeo

CC BY-NC-SA 4.0 Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0.