Δημοσιεύθηκε στην # Μένουμε Σπίτι

# Φιλία. Από Δευτέρα 4/5 έως Τετάρτη 6/5.

 

1η Δραστηριότητα (κα Ευαγγελία Σαριγιάννη) : Η τούρτα των φίλων

Στο σχολείο μας πολλές φορές γιορτάζαμε τα γενέθλια ενός φίλου ή μιας φίλης μας σβήνοντας τα κεράκια που είχε η τούρτα!! Τώρα που είμαστε λοιπόν στο σπίτι και δε βλέπουμε τους φίλους μας, θα φτιάξουμε μια άλλη τούρτα λίγο διαφορετική, με μεγάλη αξία όμως!!!!!

Μια τούρτα που θα ανήκει σε όλους τους φίλους και θα την ονομάσουμε :

Φ Ι Λ Ι Α

Για να δούμε λοιπόν πως θα την κατασκευάσουμε: Αρχικά σχεδιάζουμε ένα κύκλο σε ένα ανοιχτόχρωμο χαρτόνι ή χαρτί και τον κόβουμε. Κατόπιν κόβουμε κόκκινα κερασάκια. Σε κάθε ένα από τα κερασάκια γράφουμε το όνομα ενός φίλου μας. Στη συνέχεια στολίζουμε με τα κερασάκια την τούρτα. Μπροστά από την τούρτα βάζουμε ένα καρτελάκι που γράφει τη λέξη :  Φ Ι Λ Ι Α

Αυτή θα είναι η πιο νόστιμη τούρτα της χρονιάς γιατί θα έχει γίνει από εσάς!!!!!!!

 

2η Δραστηριότητα (κα Μαρίζα Μανωλάκη) : Μία καινούργια φιλία

Πολλές φορές δυσκολευόμαστε, διστάζουμε ή φοβόμαστε να κάνουμε καινούργιους φίλους. Παρακολούθησε εδώ την σύντομη ταινία 3D animation που προβάλλει την σημασία της φιλίας. Είναι σημαντικό να δίνουμε ευκαιρίες και να προσεγγίζουμε καινούργιους φίλους αν μας φέρονται σωστά, ακόμη και αν φαίνονται διαφορετικοί από εμάς. 

Αγαπημένοι μας φίλοι μπορούν να γίνουν οι άνθρωποι και τα ζώα ή ακόμη και αντικείμενα, όπως τα βιβλία ή τα παιχνίδια. Σημασία έχει να αισθανόμαστε καλά και να δεχόμαστε όπως και να προσφέρουμε σεβασμό και ανιδιοτελή φιλία. 

Παρατήρησε τις παρακάτω παρέες και έπειτα ζωγράφισε ή κόλλησε από εικόνες που θα βρεις σε εφημερίδες και περιοδικά, τον εαυτό σου μαζί με έναν καινούργιο φίλο που έχεις ή θα ήθελες να αποκτήσεις. 

3η Δραστηριότητα (κα Ανθή Καλιακούδα) : Η ακροστιχίδα της φιλίας

Η ακροστιχίδα είναι παιχνίδι κατά το οποίο τα αρχικά γράμματα κάθε στίχου αποτελούν μια λέξη όταν τα διαβάζουμε από πάνω προς τα κάτω. Μπορείς με τη βοήθεια κάποιου ενήλικα να φτιάξεις την ακροστιχίδα της φιλίας και να τη μοιραστείς με τους συμμαθητές σου στην πλατφόρμα!

Φ

Ι

Λ

Ι

Α

 

4η Δραστηριότητα (κα Μαίρη Τουφεγγοπούλου) : Εγώ και εσύ μαζί

Είναι γνωστό ότι αυτές τις μέρες δεν μπορείς να συναντήσεις τους φίλους σου και να παίξεις, να χαρείς μαζί τους. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν σκέφτεται ο ένας τον άλλον! Το παρακάτω τραγούδι μιλάει για την αξία και τη δύναμη της φιλίας. Αφού λοιπόν το ακούσεις μπορείς να κάνεις μια ζωγραφιά με εσένα και τους φίλους σου να περνάτε όμορφα και να τους την αφιερώσεις.

https://www.youtube.com/watch?v=9hPv_LgyKEE

(Αλκίνοος Ιωαννίδης, Τζίμης Πανούσης)

CC BY-NC-SA 4.0 Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0.