Δημοσιεύθηκε στην # Μένουμε Σπίτι

# Πάμε μια βόλτα. Τετάρτη 29/4

Η σκέψη, η φαντασία, τα συναισθήματα, τα όνειρα, οι επιθυμίες και οι στόχοι ενός παιδιού..δεν μπορούν με κανένα τρόπο να περιοριστούν..

Θέλετε να πάμε μια βόλτα; Ελάτε.. ας ταξιδέψουμε όλοι μαζί ακόμη πιο πέρα…

 

1η Δραστηριότητα (κα Μαρίζα Μανωλάκη) : Μία βόλτα μέσα στο χρόνο…για παιχνίδι

Η παιδαγωγική αξία του παιχνιδιού  είναι γνωστή ήδη από την αρχαιότητα. Το παιδί μέσα από το παιχνίδι επιτυγχάνει ολόπλευρη ανάπτυξη της  προσωπικότητάς του. Εμπλουτίζει τη φαντασία του, κοινωνικοποιείται, ανακαλύπτει τον εαυτό του, καλλιεργεί τη δημιουργικότητά του, ψυχαγωγείται και εφαρμόζει πρακτικά τις γνώσεις και τις δεξιότητές του. Τα παιδιά στην αρχαία Ελλάδα έπαιζαν με διάφορα παιχνίδια που ορισμένα τα συναντάμε μέχρι και σήμερα σε πιο εξελιγμένη μορφή. 

Οι πλαγγόνες ήταν πήλινες κούκλες με κινητά χέρια και πόδια, προσαρμοσμένα στο σώμα με σύρμα ή νήμα, έτσι ώστε να κινούνται ελεύθερα.

Greek toys

Το πήλινο αλογάκι ήταν ένα παιχνίδι με ροδίτσες που το παιδί μπορούσε να σέρνει τραβώντας το από το χαλινάρι του και αυτό να κυλά πάνω στις ρόδες του.

Greek toys

Γνωστό είναι επίσης και ένα αρχαίο αγγείο σε σχήμα μικρού γουρουνιού που χρησίμευε ως μπιμπερό, αλλά και ως παιχνίδι.

Greek toys

Ήρθε η ώρα να τρέξεις στις αναμνήσεις σου και να βρεις τα παιχνίδια από τότε που ήσουν βρέφος μέχρι και σήμερα. Βάλε αγαπημένα σου παιχνίδια στη σειρά ή ζωγράφισέ τα, ξεκινώντας από τα παλαιότερο μέχρι το πιο καινούργιο. Μπορείς να γράψεις εάν θέλεις και επιγραφές που να δείχνουν πόσο χρονών ήσουν όταν έπαιζες μαζί τους. Έτσι θα έχεις κι εσύ τη δική σου έκθεση παιχνιδιών που θα μας παρουσιάσεις με μία φωτογραφία. 

 

2η Δραστηριότητα(κα Μαίρη Τουφεγγοπούλου) : Μία βόλτα στο διάστημα

Είστε έτοιμοι να ταξιδέψουμε στο διάστημα και να γνωρίσουμε το ηλιακό μας σύστημα; Ξεκινήστε παρακολουθώντας το παρακάτω βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=zrT4jLRsHUI . Το βράδυ, που θα έχετε επιστρέψει από τη διαστημική σας βόλτα, μπορείτε να βγείτε στο μπαλκόνι, μαζί με κάποιον ενήλικα, ή μπορείτε να κοιτάξετε από το παράθυρό σας, και να παρατηρήσετε τα αστέρια!

Φανταστείτε ότι είστε αστροναύτες και αν θέλετε κατασκευάστε ιπτάμενους δίσκους με παλιά cd ή χάρτινα πιάτα, ή οτιδήποτε άλλο σας έδωσε έμπνευση στη διαστημική βόλτα.

Το παρακάτω τραγούδι σίγουρα θα σας βοηθήσει να εμπνευστείτε και να δημιουργήσετε.  https://www.youtube.com/watch?v=xHNDtJZU-kY

 

3η Δραστηριότητα (κα Ευαγγελία Σαριγιάννη) : Εικονική περιήγηση στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή

Κάνω μια βόλτα σε αυτό το μουσείο από το σπίτι μου, τώρα που δεν μπορώ να βγω έξω!!!

Με τη βοήθεια ενός ενήλικα μπες στο παρακάτω link

gnhm-kem.com/vt/gr/   

και περιηγιήσου για όση ώρα θέλεις στο μουσείο.Θα δεις εκθέματα από το ζωικό και φυτικό βασίλειο που θα σε εντυπωσιάσουν!! Κουβέντιασε με τους γονείς σου τι σου άρεσε από αυτό το μουσείο.

Κατόπιν τις εντυπώσεις σου μπορείς να τις κάνεις ζωγραφιές.

 

4η Δραστηριότητα (κα Ανθή Καλιακούδα) : Μια βόλτα στο μουσείο της Ακρόπολης

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείς να περιηγηθείς στο νέο μουσείο της Ακρόπολης. 

https://www.youtube.com/watch?v=mzYBxeo_XNw&t=11s

Παρακολούθησε προσεχτικά το βίντεο.

Μπορείς να κατασκευάσεις με πλαστελίνη το δικό σου γλυπτό και να μοιραστείς τη φωτογραφία με τους συμμαθητές σου στην πλατφόρμα!

CC BY-NC-SA 4.0 Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0.