Δημοσιεύθηκε στην # Μένουμε Σπίτι

# Προστασία της Γης. Από Τετάρτη 22/4 εως Δευτέρα 27/4.

Μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά…

 

 

1η Δραστηριότητα ( κα Ευαγγελία Σαριγιάννη) : Τα όνειρα των σκουπιδιών

Διαβάζω το παραμύθι: Τα όνειρα των σκουπιδιών – Οικολογική ιστορία για παιδιά

 http://www.kpe-kalamatas.gr/gr_pages/skoupidia.pdf

Τι συναισθήματα μου δημιουργήθηκαν;

Κατόπιν σκέφτομαι τι μου έκανε εντύπωση και δημιουργώ μια ωραία ζωγραφιά.

 

2η Δραστηριότητα (κα Μαρίζα Μανωλάκη) : Ο εφιάλτης της Περσεφόνης

Σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία, η Περσεφόνη ήταν η κόρη της θεάς Δήμητρας, που ήταν η θεά της γεωργίας, και του Δία, του Πατέρα των θεών. Η ιστορία απαγωγής της Περσεφόνης από τον Άδη, επεξηγεί μυθολογικά την ετήσια αλλαγή των εποχών και του κλίματος.

Άκουσε το συγκινητικό τραγούδι “Ο εφιάλτης της Περσεφόνης”, που μιλάει για την καταστροφή του περιβάλλοντος στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.youtube.com/watch?v=lImBKj9KV0k

Μουσική : Μάνος Χατζιδάκις – Στίχοι: Νίκος Γκάτσος – Ερμηνεία: Μαρία Φαραντούρη

Σκέψου καλά τους στίχους και έπειτα ζωγράφισε τι θα μπορούσε να βλέπει η Περσεφόνη από  “το μπαλκόνι του κόσμου” για να είναι χαρούμενη. 

 

3η Δραστηριότητα (κα Ανθή Καλιακούδα) : Το σήμα της ανακύκλωσης

Παρατήρησε προσεχτικά το σήμα της ανακύκλωσης και εντόπισε στο σπίτι σου 3 συσκευασίες που έχουν πάνω αυτό το σήμα. Μπορείς να τις φωτογραφίσεις με τη βοήθεια κάποιου ενήλικα και να μοιραστείς τη φωτογραφία με τους συμμαθητές σου!

 

4η Δραστηριότητα (κα Μαίρη Τουφεγγοπούλου) :  Οικο-Αίνιγμα

Προσπάθησε να βρεις την απάντηση στο παρακάτω αίνιγμα. Στη συνέχεια ζωγράφισέ την. Μην ξεχάσεις να γράψεις και την κατάλληλη λέξη – απάντηση!

Αίνιγμα

Δεν μπορώ να περπατήσω.

Δεν μιλάω, ψιθυρίζω.

Τη δροσιά μου σας χαρίζω

Τον αέρα καθαρίζω!

Τι είμαι;

Εδώ μπορείς να ακούσεις ένα πολύ ωραίο τραγούδι που μας μιλάει για όσα πρέπει να αγαπάμε! Προσπάθησε να το τραγουδήσεις αν θες, όπως θα κάναμε αν ήμασταν στο σχολείο μας! https://www.youtube.com/watch?v=j2RwKvqrgzo 

CC BY-NC-SA 4.0 Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0.