Δημοσιεύθηκε στην # Μένουμε Σπίτι

# Προστασία της Γης – Από Τετάρτη 22/4 εως Δευτέρα 27/4.

1η Δραστηριότητα (κα Μαίρη Τουφεγγοπούλου) : Η καφέ αρκουδίτσα

Επειδή πολλά ζώα, όπως η καφέ αρκούδα και ο λύκος κινδυνεύουν να εξαφανιστούν, υπάρχουν περιβαλλοντικές οργανώσεις, σαν τον Αρκτούρο, που έχουν ως στόχο την προστασία των άγριων ζώων και του φυσικού περιβάλλοντος.

Εγώ είμαι η αρκουδίτσα η Τασούλα και ζω προστατευμένη, μαζί με πολλούς φίλους μου στον Αρκτούρο, στη Φλώρινα. Είμαι η μόνη αρκούδα που δεν προέρχεται από αιχμαλωσία. Πριν πολλά χρόνια, το 1993, με βρήκε ένας βοσκός ανεβασμένη σε ένα δέντρο. Είχα χάσει την μαμά μου και ήμουν πολύ μικρή και φοβισμένη. Από τότε φιλοξενούμαι στο Κέντρο του Αρκτούρου.

Τώρα που ξέρεις την ιστορία μου μπορείς να την ζωγραφίσεις; Αν θες μπορείς να μου αφιερώσεις τη ζωγραφιά, χωρίς να παραλείψεις να γράψεις ότι είναι για την αρκουδίτσα την Τασούλα!

 (Οι εικόνες και οι πληροφορίες προέρχονται από διαδραστική  παρουσίαση  που δημιουργήθηκε στα πλαίσια εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Αρκτούρου και από το site του Αρκτούρου ).         

 

2η Δραστηριότητα (κα Ευαγγελία Σαριγιάννη) : Τ ι μπορώ να κάνω για το περιβάλλον;

Τις ιδέες μου τις γράφω σε πλακάτ. Για να σκεφτώ….

Να μερικές:

 ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ

ΔΕΝ ΠΕΤΩ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

ΔΙΑΤΗΡΩ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΘΑΡΟ.

Σε χαρτονάκια ζωγραφίζω και γράφω τις παραπάνω ή και άλλες ιδέες που έχω για την προστασία του περιβάλλοντος. Πίσω από τα χαρτονάκια κολλώ ένα καλαμάκι.

 

3η Δραστηριότητα (κα Μαρίζα Μανωλάκη) : Εξοικονόμηση ενέργειας

Η εξοικονόμηση ενέργειας αποτελεί μία καθοριστική λύση για τα προβλήματα της κλιματική αλλαγής . Παρακολούθησε εδώ ένα βίντεο που παρουσιάζει τρόπους για να εξοικονομήσουμε ενέργεια και να σώσουμε το περιβάλλον.

Τώρα ήρθε η ώρα να γίνεις κι εσύ ένας Διασώστης Ενέργειας στο σπίτι σου. Κάνε μία έρευνα στους χώρους του σπιτιού σου και διαπίστωσε εαν εσύ και η οικογένειά σου τηρείτε υπεύθυνη περιβαλλοντική στάση.

Έπειτα συμπλήρωσε εδώ με ναι ή όχι τον πίνακα εξοικονόμησης ενέργειας και σώσε το περιβάλλον!!

Εαν δεν μπορέσεις να εκτυπώσεις ή να γράψεις επάνω στον πίνακα, σχεδίασε έναν δικό σου με εικόνες που θα ζωγραφίσεις εσύ.

Όταν ολοκληρώσεις την αποστολή σου παίξε αν θέλεις ένα διαδραστικό περιβαλλοντικό παιχνίδι στην ηλεκτρονική διεύθυνση  https://www.ifa.gr/webapp/mission.html

  

4η Δραστηριότητα (κα Ανθή Καλιακούδα) : Η δική μου αφίσα

Παρατήρησε προσεχτικά την παραπάνω αφίσα και ζήτησε από κάποιο μεγαλύτερο να σου τη διαβάσει. Ποια συναισθήματα σου δημιουργούνται;

Μπορείς και εσύ να φτιάξεις τη δική σου αφίσα για την προστασία της θάλασσας και να τη μοιραστείς με τους συμμαθητές σου!

CC BY-NC-SA 4.0 Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0.