Επαγγελματικά Δικαιώματα

Επαγγελματικά Δικαιώματα (EΠΑΛ, ΙΕΚ, ΤΕΕ, ΕΠΑΣ, κλπ)

Eπαγγελματικές Άδειες Αποφοίτων ΕΠΑΛ …
Στους σκοπούς του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. περιλαμβάνεται η εισήγηση στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για τον καθορισμό επαγγελματικών δικαιωμάτων των κατόχων προσόντων που αποκτώνται στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης, πλην της ανώτατης εκπαίδευσης. (ν.4115/2013).
Επίσης, με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ύστερα από εισήγηση του Δ.Σ. του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., είναι δυνατή η χορήγηση αντιστοιχίας των επαγγελματικών δικαιωμάτων των κατόχων τίτλων ειδικοτήτων που αποκτήθηκαν στο πλαίσιο της Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και αυτών της Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης, ήτοι των αποφοίτων των I.E.Κ., με τα αντίστοιχα επαγγελματικά δικαιώματα κατόχων αντίστοιχων τίτλων ειδικοτήτων προϋφιστάμενων αντίστοιχων συστημάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης που έχουν ήδη απονεμηθεί με προεδρικά διατάγματα.
Τονίζεται ότι ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. δεν χορηγεί άδειες άσκησης επαγγέλματος για καμία επαγγελματική δραστηριότητα. Αυτές εκδίδονται από τις αντίστοιχες αρμόδιες υπηρεσίες.
Τι είναι όμως τα επαγγελματικά δικαιώματα; Τι σημαίνει «νομοθετικά κατοχυρωμένο επάγγελμα»; Για ποια επαγγέλματα αποδίδονται επαγγελματικά δικαιώματα;
Τι είναι τα επαγγελματικά δικαιώματα;
Νομοθετικά κατοχυρωμένο επάγγελμα
Αρχή της επαγγελματικής ελευθερίας

Κατηγοριοποίηση επαγγελμάτων δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης και μεταδευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης

Αναζητήστε τα επαγγελματικά δικαιώματα των κατόχων τίτλων ειδικοτήτων που αποκτήθηκαν στο πλαίσιο της Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και των Ι.Ε.Κ., ανά τύπο σχολείου και ειδικότητα:
• ΕΝΙΑΙΟ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ
• ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ
• ΕΠΑ.Σ. ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΟΑΕΔ
• ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ του Ν.3475/2006
• ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ του Ν.4186/2013
• ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΟΥ Ν.4386/2016 …..

 

Σχετικά με ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΟΥΔΑΚΟΣ ΠΕ12/ΠΕ19

ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΟΥΔΑΚΟΣ MSc, ΜEd, HM-MY E.M.Π Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ12 Β΄Αθήνας – Αν. Αττικής-Κρήτης Ειδικότητα: ΠΕ12/ΠΕ19


Περισσότερες πληροφορίες

Δείτε όλα τα άρθρα του/της ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΟΥΔΑΚΟΣ ΠΕ12/ΠΕ19 →