1. Σεμινάρια

” Επιμορφωτικό Σεμινάριο μελών ΟΔΠ  του Δικτύου  για την πρόληψη και αντιμετώπιση των φαινομένων σχολικής βίας και εκφοβισμού της Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας “

Θα υλοποιηθείι επιμορφωτικό σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούςτακτικά και αναπληρωματικά μέλη ΟΔΠ του  Δικτύου των σχολικών μονάδων της Δ/νσης, την Τετάρτη 25/11/2015, στην αίθουσα εκδηλώσεων του  4ου Γυμνασίου Χαλανδρίου  (Ιωαννίνων και Κιθαιρώνος 2, Χαλάνδρι) και ώρα 12:00-14:15.  To σεμινάριο έχει εγκριθεί από την ΠΔΕ Αττικής /Τμήμα Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης , Α.Π.: 14229/29-10-2015.  Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση σε θέματα σχολικού εκφοβισμού και η γνωριμία των εκπαιδευτικών με το «Διαδραστικό cross media εκπαιδευτικό εργαλείο για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού», που θα παρουσιάσει ο κ. Στ. Αλεβίζος, Ψυχολόγος του Οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού»….

Γνωστοποίηση Σεμιναρίου ΟΔΠ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ _ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

 

 

 

 

 

 

Επιμορφωτικό Σεμινάριο για την Τεχνολογία Γ΄ Γυμνασίου

Σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς , που διδάσκουν το μάθημα της Τεχνολογίας  για τη διεξαγωγή επιμορφωτικού σεμιναρίου με θέμα:

«Τεχνολογία Γ΄ Γυμνασίου»

με έγκριση Α.Π.: 14041/26-19-2015 της ΠΔΕ Αττικής /Τμήμα Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δ.Ε.  Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015, ώρες 12:00-14:30,  στο αμφιθέατρο του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος – Γυμνάσιο Pierce, Γραβιάς 6, Αγία Παρασκευή.

Γνωστοποίηση Σεμιναρίου

Πρόσκληση-Πρόγραμμα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

 

 

 

 

 

Επιμορφωτικό Σεμινάριο «Γεωλογία & Διαχείριση Φυσικών Πόρων»
Πέμπτη 19/11/2015 (12:00-14:15)
Στόχος του σεμιναρίου είναι η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν καλύτερα στα προβλήματα που προκύπτουν με δεδομένο ότι πρόκειται για νέο αντικείμενο. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο ΕΚΦΕ Νέας Φιλαδέλφειας (στεγάζεται στο 3ο ΓΕΛ Ν. Φιλαδέλφειας – Μίλτος Κουντουράς, Θεσσαλονίκης & Λαχανά 7 – Ν. Φιλαδέλφεια, τηλ. 210-25.86.563). Απευθύνεται κατά προτεραιότητα σε εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ12.01, ΠΕ12.02 ΠΕ12.03 & ΠΕ12.05 ….
Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί πρέπει να δηλώσουν άμεσα συμμετοχή (μόνο ηλεκτρονικά) μέχρι την Πέμπτη 12/11/2015 και ώρα 13:00 στη διεύθυνση: http://goo.gl/forms/PRgxCuYK4a

Φωτογραφία του Λαγουδάκος Μιχάλης.

Επιμορφωτικό Σεμινάριο με θέμα «Αναζήτηση και αξιοποίηση Γεωγραφικών Ψηφιακών Δεδομένων»
Αναζήτηση ελεύθερων Γεωγραφικών Ψηφιακών Δεδομένων και την παρουσίαση σεναρίων αξιοποίησής τους στη διδασκαλία των μαθημάτων
Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών και Στοιχεία Χαρτογραφίας και Τηλεπισκόπησης αλλά και Τεχνολογία της Γ΄ Γυμνασίου και Ερευνητική Εργασία της Α΄ Λυκείου…Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας (Γραβιάς 6, Αγία Παρασκευή)
Δευτέρα 30 Νοεμβρίου και Τρίτη 1 Δεκεμβρίου. Απευθύνεται κατά προτεραιότητα σε εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ12.01, ΠΕ12.02 ΠΕ12.03 & ΠΕ12.05 … Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί πρέπει να δηλώσουν άμεσα συμμετοχή (μόνο ηλεκτρονικά) μέχρι την Δευτέρα 23/11/2015 και ώρα 13:00 στη διεύθυνση: http://goo.gl/forms/BIcpNtMClk

Φωτογραφία του Λαγουδάκος Μιχάλης.

Διασχολική επιμόρφωση σε Βιωματικές Δράσεις A΄& B΄ Γυμνασίου

Διασχολική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών που διδάσκουν το μάθημα των Βιωματικών Δράσεων A΄& B΄ Γυμνασίου με έγκριση  Α.Π.: 12835/8-10-2015 της Περιφερειακής Δ/νσης Π.Ε. & Δ.Ε. Αττικής – Τμήμα Ε.Π.Κ.   Οι εκπαιδευτικοί που έχουν αναλάβει τις Βιωματικές Δράσεις στην Α΄&Β΄ Γυμνασίου καλούνται να συμμετάσχουν σε επιμορφωτικό σεμινάριο, που πραγματοποιείται  την Τρίτη  20-10-2015, 12.00΄- 15.00΄, στο 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου, Λεωφόρος Κηφισίας 213, Μαρούσι Αττικής, από τους Σχολικούς Συμβούλους Φωτιάδου Θηρεσία και Λαγουδάκο Μιχαήλ. Στο σεμινάριο θα συνεργαστεί η κ. Μελίνα Χαρατσίδου, κλινική ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια, σε βιωματική προσέγγιση.

Διασχολική επιμόρφωση σε Βιωματικές Δράσεις  Γ΄ Γυμνασίου  

Διασχολική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών που διδάσκουν το μάθημα των Βιωματικών Δράσεων Γ΄ Γυμνασίου με έγκριση  της Περιφερειακής Δ/νσης Π.Ε. & Δ.Ε. Αττικής – Τμήμα Ε.Π.Κ.   Οι εκπαιδευτικοί που έχουν αναλάβει τις Βιωματικές Δράσεις στην Γ΄ Γυμνασίου καλούνται να συμμετάσχουν σε επιμορφωτικό σεμινάριο, που πραγματοποιείται  την Πέμπτη  15-10-2015, 12.00΄- 15.00΄, στο 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου, Λεωφόρος Κηφισίας 213, Μαρούσι Αττικής, από τους Σχολικούς Συμβούλους Φωτιάδου Θηρεσία και Λαγουδάκο Μιχαήλ. Στο σεμινάριο θα συνεργαστεί η κ. Όλγα Ζούζουλα, υπεύθυνη του ΚΕΣΥΠ Ν. Ιωνάς, σε βιωματική προσέγγιση.

Eπιμορφωτικό Διαδικτυακό, Ασύγχρονο Σεμινάριο, μέσω ειδικά διαμορφωμένης πλατφόρμας e-class (ΕξΑπΕκ) με τίτλο:

  «Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην εκπαίδευση»

  Διοργανώνεται Eπιμορφωτικό Σεμινάριο με τίτλο: «Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην εκπαίδευση»  Το Πρόγραμμα απευθύνεται κατά προτεραιότητα σε εκπαιδευτικούς των σχολείων παιδαγωγικής ευθύνης των σχολικών συμβούλων, σε  ειδικότητες αρμοδιότητας: Β΄ Αθήνας, Ανατολικής Αττικής, Ηρακλείου, Χανίων, Λασιθίου, Ρεθύμνου και σε εκπαιδευτικούς που υλοποιούν προγράμματα Α.Π.Ε.

greenenergy4 Πληροφορίες:  Γνωστοποίηση Σεμιναρίου ΑΠΕ     

 

 

Επιμορφωτικό σεμινάριο : « RasbperryPi στην εκπαίδευση» Διοργανώνεται Eπιμορφωτικό Σεμινάριο με τίτλο: «RasbperryPi: ένας πλήρης Η/Υ δέκα φορές μικρότερος και φθηνότερος και η εφαρμογή του στην εκπαίδευση»

RuspberryΤο Σεμινάριο απευθύνεται κατά προτεραιότητα σε εκπαιδευτικούς των σχολείων παιδαγωγικής  ευθύνης, σε  ειδικότητες αρμοδιότητας  των σχολικών συμβούλων της οργανωτικής επιτροπής και συμπληρωματικά  σε καθηγητές ΠΕ12,  ΠΕ17 , ΠΕ19, ΠΕ20 που διδάσκουν στην τεχνική εκπαίδευση . Θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 4 Μαΐου 2015 και ώρα 17:00-19:00 στο 2ο ΕΚ Αν. Αττικής (Κολοκοτρώνη 101 Κορωπί).   Για να δηλώσετε συμμετοχή    e-mail:  plinet@dide-anatol.att.sch.gr  μέχρι την Τρίτη 22 Απριλίου 2015.

Πληροφορίες: Γνωστοποίηση Σεμιναρίου_RaspberryPi

_________________________________________________________________

 Επιμορφωτικό Σεμινάριο Raspberry Pi   ( ΓΕΛ-Γυμνάσια)

Το ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Αν. Αττικής, ο κ. Κανίδης Ευάγγελος, Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής,  ο κ. Λαγουδάκος Μιχαήλ, Σχολικός Σύμβουλος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και το 3ο Γενικό Λύκειο Κορωπίου διοργανώνουν επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα:

«Rasbperry Pi: ένας πλήρης Η/Υ δέκα φορές μικρότερος και φθηνότερος και η εφαρμογή του στην εκπαίδευση»

ruspberryΤο σεμινάριο απευθύνεται σε καθηγητές πληροφορικής ΠΕ19-ΠΕ20-ΠΕ12 που διδάσκουν στις σχολικές μονάδες Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης της Αν. Αττικής και θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Απριλίου 2015 και ώρα 17:00-19:00 στο 3ο Γενικό Λύκειο Κορωπίου (Φειδίου 6 & Αντ. Δήμα Κορωπί).

Πληροφορίες: Σεμινάριο_RaspberryPi – GEL-Gymnasia

_________________________________________________________________

Eπιμορφωτικό Διαδικτυακό, Ασύγχρονο Σεμινάριο, μέσω ειδικά διαμορφωμένης πλατφόρμας e-class (ΕξΑπΕκ) με τίτλο: «έξυπνα κτίρια, τεχνολογία konnex»

EIBΤο Σεμινάριο απευθύνεται κατά προτεραιότητα σε εκπαιδευτικούς των σχολείων παιδαγωγικής ευθύνης  και σε τεχνικές ειδικότητες αρμοδιότητας (Ηλεκτρολόγοι), που διδάσκουν ΕΗΕ. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εγγραφή στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (κωδικοί sch.gr).
Πληροφορίες:   Γνωστοποίηση Σεμιναρίου ΚΝΧ….

«Μήνας Ηλεκτρικής Ασφάλειας – Μάρτιος 2015»  Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο Μήνας Ηλεκτρικής Ασφάλειας που διοργανώθηκε από τους Καθηγητές και Μαθητές του Ηλεκτρολογικού Τομέα του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Ηρακλείου.  Περισσότερα …

Σεμινάριο 2ο: Φωτοβολταικά Συστήματα 

Α Ν Α Β Ο Λ Η  Ε Ν Α Ρ Ξ Η Σ

Ενα πρόβλημα υγείας του καθηγητή κ. Αθ. Σαφάκα που ήταν ο βασικός επιμορφωτής στο Σεμινάριο για τα ΦΒ (20-21/03/15) μας υποχρεώνει να αναβάλουμε το Σεμινάριο κατ αρχήν για το επόμενο Σαββατοκύριακο  27-28 Μαρτίου 2015, (Παρ. – Σαβ), τις ίδιες ώρες και στον ίδιο χώρο. Αν παρ ελπίδα, το πρόβλημα υγείας του κ. καθηγητή παραμείνει, θα ειδοποιηθείτε με νέο e-mail. Δεν χρειάζεται να κάνετε νέα εγγραφή στην  ηλεκτρονική φόρμα, ισχύει η παλαιά. Η φόρμα θα μείνει ανοικτή και θα δέχεται συμμετοχές μέχρι και την Τετάρτη 25 Μαρτίου. Ζητάμε την κατανόηση σας για την αναστάτωση.   Aπό  την οργ. επιτροπή του Σεμιναρίου

_________________________________________________________________

Σεμινάριο 2ο: Φωτοβολταικά Συστήματα

20, 21 Μαρτίου 2015

Στο πλαίσιο ενημέρωσης των εκπαιδευτικών ηλεκτρολόγων για τις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα τους, πραγματοποιείται επιμορφωτικό σεμινάριο συνολικής διάρκειας 12 (δώδεκα) ωρών με θέμα «Φωτοβολταϊκά Συστήματα». Το σεμινάριο γίνεται στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης & Επιμόρφωσης του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (ΙΕΚΕΜ ΤΕ:

Γνωστοποίηση: Σεμινάριο_ΦΒ_Μαρτίου                                                                                         
Φόρμα εγγραφήςhttp://goo.gl/forms/hdrCNG4PlD  
Υλικόhttp://1drv.ms/1Ca76TG)

_______________________________________________________________

1Επιμόρφωση για το μάθημα : Βιωματικές Δράσεις στο 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου

 

2Επιμόρφωση για το μάθημα : Βιωματικές Δράσεις στο 1ο Γυμνάσιο Μελισσίων

Υλικό για τον καθηγητή Βιωματικών Δράσεων