Η πρώτη μου Δραστηριότητα

Ονοματεπώνυμο: Κυρόπουλος Μαρίνος
Δραστηριότητα 1η:
Εκφώνηση:
Οι επιμορφούμενοι καλούνται:
Με τη βοήθεια μιας μηχανής αναζήτησης:
• να αναζητήσουν ένα βίντεο που θα μπορούσαν να το αξιοποιήσουν διδακτικά στο γνωστικό αντικείμενο της ειδικότητάς τους
• να δημιουργήσουν ένα έγγραφο κειμένου (το πολύ 200 λέξεις) κάνοντας αναφορά στη διδακτική αξιοποίηση του ευρήματος. Στο αρχείο κειμένου να υπάρχει δεσμός (υπερσύνδεση) προς το βίντεο και
• να αναρτήσουν το κείμενό τους στον «Χώρο αποστολής αρχείων ασύγχρονων δραστηριοτήτων, Μεσοδιάστημα: Συνεδρία 1 & 2» με όνομα αρχείου: S1_eponymo_onoma.docx.

Υλοποίηση 1ης Δραστηριότητας

Το video μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αφόρμηση για τη διδασκαλία της κατασκευής των επεξεργαστών στα πλαίσια του μαθήματος «Υλικό και Δίκτυα Υπολογιστών» της Β’ Τάξης ΕΠΑΛ. Λόγω της φύσης του μαθήματος (εργαστηριακό) και της διάρκειας του βίντεο (13 λεπτά) προτείνεται να προβληθεί στα πλαίσια ενός δίωρου συνεχόμενου εργαστηρίου.
Το βίντεο χρησιμοποιείται για να δείξει τη μέθοδο, τις διαδικασίες και τα στάδια της συγκεκριμένης εργασίας κατασκευής των μικροεπεξεργαστών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το βίντεο μπορεί να είναι το ίδιο καλός εκπαιδευτής στο να μεταδώσει γεγονότα ή να κάνει επίδειξη μιας διαδικασίας υποστηρίζοντας την αυθεντική μάθηση. Ο μαθητής σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να δει πολύπλοκες μηχανικές διαδικασίες όσες φορές χρειάζεται.
Διάφορες έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα παιδαγωγικά πλεονεκτήματα που προέρχονται από την χρήση του ψηφιακού βίντεο είναι πολλά. Μεταξύ αυτών είναι η παρουσία αυξημένων κινήτρων για το μαθητή, η βελτίωση της μαθησιακής εμπειρίας, η δυναμική ανάπτυξη, η σε βάθος μάθηση του αντικειμένου και η ανάπτυξη της αυτονομίας του μαθητή.
Με το συγκεκριμένο βίντεο συμπληρώνεται η γνώση των μαθητών σχετικά με την κατασκευή των επεξεργαστών και μάλιστα με τρόπο πιο ενημερωμένο σε σχέση με το βιβλίο το οποίο είναι γραμμένο πριν αρκετά χρόνια και οι διαδικασίες που περιγράφονται ίσως είναι σήμερα ξεπερασμένες.

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

3 Responses to Η πρώτη μου Δραστηριότητα

  1. Ενδιαφέρουσα η δραστηριότητα

  2. Συγχαρητήρια

Τα σχόλια έχουν κλείσει.