Τα τρόφιμα αποτελούνται από θρεπτικά συστατικά:
- Πρωτεΐνες
- Υδατάνθρακες
- Λιπίδια
- Βιταμίνες
- Μέταλλα/Ιχνοστοιχεία
- Φυτικές ίνες
- Νερό
Κάθε τρόφιμο έχει τα δικά του θρεπτικά συστατικά και δεν υπάρχει ένα τρόφιμο που τα περιέχει όλα, γι’ αυτό είναι σημαντική η ποικιλία στη διατροφή μας.
Δε μας παρέχουν όλα τα θρεπτικά συστατικά ενέργεια, δηλαδή θερμίδες (kcal), παρά τα θερμιδογόνα.
—
https://yrg4v0yiwmvq6r8npcvneg.on.drv.tw/vyridis/ab/ab24d/
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
2. ΕΥΖΗΝ: Θρεπτικά συστατικά και ομάδες τροφίμων – συμβουλές διατροφής