3.2δ Θρεπτικά συστατικά – Χρησιμότητα

Τα τρόφιμα αποτελούνται από θρεπτικά συστατικά:

  • Πρωτεΐνες
  • Υδατάνθρακες
  • Λιπίδια
  • Βιταμίνες
  • Μέταλλα/Ιχνοστοιχεία
  • Φυτικές ίνες
  • Νερό

Κάθε τρόφιμο έχει τα δικά του θρεπτικά συστατικά και δεν υπάρχει ένα τρόφιμο που τα περιέχει όλα, γι’ αυτό είναι σημαντική η ποικιλία στη διατροφή μας.

Δε μας παρέχουν όλα τα θρεπτικά συστατικά ενέργεια, δηλαδή θερμίδες (kcal), παρά τα θερμιδογόνα.

 

 

 

 

 

 

 


https://yrg4v0yiwmvq6r8npcvneg.on.drv.tw/vyridis/ab/ab24d/


 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

  1. Διάγραμμα στο Φωτόδεντρο (εξωτερικός σύνδεσμος)

2. ΕΥΖΗΝ: Θρεπτικά συστατικά και ομάδες τροφίμων – συμβουλές διατροφής