Διατροφή και Βιταμίνες.

Διατροφή και Βιταμίνες.

Δείτε και το σύνδεσμο που ακολουθεί

http://www.iatronet.gr/diatrofi/threptikes-oysies/58/articles.html

ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ

A (και ο πρόδρομός της β-καροτένιο

  1. ΣΗΠ της ΕΕ (1) ανά ημέρα
  2. Συνιστώμενη Ημερήσια Παροχή για τις Διατροφικές Επισημάνσεις των Τροφίμων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
    800 µg
  3. ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΗΓΕΣ
    Κίτρινα ή πορτοκαλί φρούτα και λαχανικά, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, συκώτι, γαλακτοκομικά προϊόντα.
  4. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ
    Δημιουργία και διατήρηση του δέρματος, των μαλλιών και των βλεννωδών μεμβρανών· μας βοηθά να δούμε στο χαμηλό φως· ανάπτυξη των δοντιών και των οστών.
  5. ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ
    Νυχτερινή τύφλωση, ξηρό φολιδωτό δέρμα, συχνή κόπωση.
  6. ΤΟΞΙΚΟΤΗΤΑ; (4)
    Ναι, σε υψηλές δόσεις.
  7. ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ
    Σερβίρετε τα φρούτα και τα λαχανικά ωμά και συντηρήστε τα σκεπασμένα και στο ψυγείο. Κάντε τα λαχανικά στον ατμό, ψήστε ή σιγοψήστε τα κρέατα.
  8. ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΟΤΙ…;
    Η βιταμίνη Α είναι επίσης γνωστή ως ρετινόλη.
  9. B1 (θειαμίνη)
  10. ΣΗΠ της ΕΕ (1) ανά ημέρα
    Συνιστώμενη Ημερήσια Παροχή για τις Διατροφικές Επισημάνσεις των Τροφίμων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
    1.4 mg
  11. ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΗΓΕΣ
    Μαγιά, σιτάρι, προϊόντα ολικής άλεσης, συκώτι.
  12. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ
    Βοηθά το σώμα στην απελευθέρωση ενέργειας από τους υδατάνθρακες κατά το μεταβολισμό· ανάπτυξη και μυϊκός τόνος.
  13. ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ
    Αστάθεια της καρδιάς, κόπωση, νευρικές διαταραχές, νοητική σύγχυση.
  14. ΤΟΞΙΚΟΤΗΤΑ; (4)
    Όχι – οι υψηλές δόσεις απεκκρίνονται από τα νεφρά.
  15. ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ
    Μην πλένετε τα ζυμαρικά ή το ρύζι πριν και μετά το μαγείρεμα. Μαγειρέψτε στο ελάχιστο δυνατό νερό.
  16. ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΟΤΙ…;
    Το 1910, ένας Γερμανός επιστήμονας ταυτοποίησε τη βιταμίνη B1 για πρώτη φορά και την ονόμασε «vitale amine» δίνοντας το όνομα στις βιταμίνες.
  17. B2 (ριβοφλαβίνη)
  18. ΣΗΠ της ΕΕ (1) ανά ημέρα
    Συνιστώμενη Ημερήσια Παροχή για τις Διατροφικές Επισημάνσεις των Τροφίμων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
    1.6 mg
  19. ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΗΓΕΣ
    Μαγιά, προϊόντα ολικής άλεσης, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, εντόσθια, γάλα και αυγά.
  20. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ
    Βοηθά το σώμα στην απελευθέρωση ενέργειας από τις πρωτεΐνες, τα λίπη και τους υδατάνθρακες κατά το μεταβολισμό.
  21. ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ
    Πληγές στις γωνίες του στόματος, δερματικές ενοχλήσεις, αναιμία.
  22. ΤΟΞΙΚΟΤΗΤΑ; (4)
    Δεν έχουν αναφερθεί τοξικές επιδράσεις.
  23. ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ
    Αποθηκεύστε τα τρόφιμα σε δοχεία που δεν μπαίνει φως· μαγειρέψτε τα λαχανικά στο λιγότερο δυνατό νερό· ψήστε τα κρέατα.
  24. ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΟΤΙ…;
    Το γάλα είναι η καλύτερη πηγή βιταμίνης B2. Καθώς η βιταμίνη είναι φωτοευαίσθητη, μην αφήνετε το γάλα στον ήλιο γιατί θα καταστραφεί η βιταμίνη.
  25. Νιασίνη, Νικοτινικό οξύ, παλαιότερα γνωστή ως B3
  26. ΣΗΠ της ΕΕ (1) ανά ημέρα
    Συνιστώμενη Ημερήσια Παροχή για τις Διατροφικές Επισημάνσεις των Τροφίμων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
    18 mg
  27. ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΗΓΕΣ
    Κρέας, πουλερικά, ψάρι, εμπλουτισμένα δημητριακά, φιστίκια, πατάτες, γαλακτοκομικά προϊόντα, αυγά.
  28. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ
    Συμμετέχει στο μεταβολισμό των υδατανθράκων, πρωτεϊνών και λιπών.
  29. ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ
    Δερματικές διαταραχές, διάρροια, δυσπεψία, γενικευμένη κόπωση.
  30. ΤΟΞΙΚΟΤΗΤΑ; (4)
    Το νικοτινικό οξύ πρέπει να λαμβάνετε μόνο υπό την επίβλεψη γιατρού.
  31. ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ
    Ψήστε το μοσχάρι, το βόδι, το αρνί και τα πουλερικά. Μαγειρέψτε τις πατάτες στο λιγότερο δυνατό νερό.
  32. ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΟΤΙ…;
    Η νιασίνη δημιουργείται στο σώμα από τη μετατροπή ενός αμινοξέος που υπάρχει στις πρωτεΐνες.
Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.