Αρχική » BLOG » The Video Game Music και έκθεση ιστορίας υπολογιστών στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

The Video Game Music και έκθεση ιστορίας υπολογιστών στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΟΔΘ και MOYSA: The Video Games Music

Στον φανταστικό και περιπετειώδη κόσμο των video games θα μας μεταφέρουν οι εξαιρετικά πρωτότυπες και μοναδικές στην Ελλάδα συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 13 και 14 Μαρτίου 2019. Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (MOYSA) και η Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης συμπράττουν για να μας παρουσιάσουν τη μουσική επένδυση από δημοφιλή video games όπως Super Mario Bros, World of Warcraft, Pokemon, The legend of Zelda, Final Fantasy VII, The Elder Scrolls V: Skyrim, The Witcher 3: Wild Hunt, Monster Hunter κ.ά.

Η μουσική επένδυση των video games μοιάζει πολύ με τη μουσική επένδυση κινηματογραφικών ταινιών, αφού κι εδώ το ζητούμενο είναι ο ήχος να συνοδεύει, να υπογραμμίζει και να σχολιάζει την εικόνα, να συμβάλλει στη δημιουργία μιας ατμόσφαιρας στην οποία ο παίκτης καλείται να βυθιστεί. Πρόκειται για μουσική που συνθετικά δεν είναι καθόλου απλή, ωστόσο είναι εξαιρετικά εύηχη, εθιστική – και σίγουρα αναγνωρίσιμη από πολλούς.

Οι διασκευές που θα ακουστούν έχουν τη μεγαλοπρέπεια και την επική διάσταση του συμφωνικού ήχου, ωστόσο η χρονική διάρκεια των κομματιών είναι μικρή, ώστε να διατηρείται η μουσική ποικιλία και να μη μειώνεται το ενδιαφέρον των ακροατών. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας θα υπάρχει βεβαίως και ταυτόχρονη προβολή εικόνων από τα αντίστοιχα video games σε μεγάλη οθόνη. Η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι 50 λεπτά.

Η εμπειρία των μαθητών που θα έρθουν στο Μέγαρο δεν θα περιοριστεί μόνο στη συναυλία. Έξω από την αίθουσα, στο φουαγιέ του κτιρίου Μ1, θα είναι στημένη μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παράλληλη δράση που έχει τίτλο «Ταξίδι στην ιστορία των ηλεκτρονικών υπολογιστών από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα: από τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων 120 π.Χ. μέχρι τον υπολογιστή Commodore Amiga της δεκαετίας του ’70». Συγκεκριμένα, θα εκτίθεται ένα πιστό και λειτουργικό αντίγραφο του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, το οποίο κατασκεύασε ο Αριστείδης Βούλγαρης, βιολιστής στη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης αλλά και κατασκευαστής αστρονομικών οργάνων, καθώς και συνεργάτης της NASA!

Επιπλέον, θα βρίσκονται τοποθετημένοι και παλαιοί υπολογιστές από τον Σύλλογο RETROCLUB, στους οποίους οι επισκέπτες θα μπορούν να παίξουν ρετρό ηλεκτρονικά παιχνίδια, παίρνοντας μια γεύση από τα πρώιμα δείγματα του δημοφιλούς αυτού είδους διασκέδασης.

Οι σχολικές παραστάσεις απευθύνονται σε παιδιά λυκείου, γυμνασίου, αλλά και των τελευταίων τάξεων του δημοτικού.

Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης

Μουσική διδασκαλία Μαίρη Κωνσταντινίδου

 

Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης

MOYSA – Συμφωνική Ορχήστρα Νέων ΜΜΘ

Μουσική διεύθυνση σχολικών παραστάσεων – ενορχηστρώσεις Andrés Soto

Μουσική διδασκαλία MOYSA Θοδωρής Παπαδημητρίου

Σχολικές παραστάσεις:

Τετάρτη 13 Μαρτίου, 10:00 & 11:30

Παρασκευή 14 Μαρτίου, 10:00 & 11:30

Διάρκεια: 50 λεπτά

Χώρος: Κτίριο Μ1 – Αίθουσα Φίλων Μουσικής

Τιμή εισιτηρίου: 7€

Για περισσότερες πληροφορίες: 2310 895882, akokkinidou@tch.gr


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση