Αρχική » ONLINE ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ » CodeCombat.com – Τα πρώτα μου βήματα σε Javascript ή Python παίζοντας Rpg

CodeCombat.com – Τα πρώτα μου βήματα σε Javascript ή Python παίζοντας Rpg

2017-01-02 11_14_24-CodeCombat - Learn how to code by playing a game

Ένα κρίσιμο σημείο στην εκμάθηση του προγραμματισμού είναι η μετάβαση από εργαλεία visual programming, στην κωδικοποίηση, στη παραγωγή κώδικα με το πληκτρολόγιο. Σημαντικό πλεονέκτημα του προγραμματιστή παραμένει πάντα η απρόσκοπτη σχέση με το πληκτρολόγιο, δεξιότητα που όσο νωρίτερα την αποκτάς, τόσο περισσότερο χρόνο και κόπο γλυτώνεις (Μάθετε συνεπώς τυφλό σύστημα με το Ramtype)!  Το παιχνίδι είναι ο πιο όμορφος τρόπος μάθησης, και αυτό επιδιώκει το codecombat.com που προσφέρει εκμάθηση κωδικοποίησης σε Python ή Javascript με τη βοήθεια ενός Role playing game (RPG)!

To codecombat είναι ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον διαχείρισης μάθησης με ξεχωριστούς ρόλους για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές παρέχοντας τη δυνατότητα παρακολούθησης προόδου. Επίσης υποστηρίζει ανεξάρτητους λογαριασμούς για κάποιον που θέλει να κάνει τα πρώτα του βήματα στο προγραμματισμό, χωρίς τη χρήση της υποδομής ηλεκτρονικής τάξης. Νομίζω ότι απευθύνεται περισσότερο σε μαθητές της μεγαλύτερης τάξης του δημοτικού και πάνω, κυρίως γιατί στις μικρότερες ηλικίες ο οπτικός προγραμματισμός έχει πληθώρα εφαρμογών που φτάνουν γρηγορότερα σε ένα αποτέλεσμα.

Η εφαρμογή παραμένει ένα παιχνίδι, υποστηρίζοντας διαφορετικά επίπεδα, πίστες, συλλογή πόντων και μάχες με “κακούς” σε ένα καλαίσθητο περιβάλλον με αρκετή διαδραστικότητα στον εκπαιδευτικό του ρόλο (βέλη ενεργειών, ξεκάθαρα μηνύματα λάθους και ευκολίες γρήγορης πληκτρολόγησης). Το πλάνο μάθησης είναι περίπου 75 με 100 ώρες. Η εφαρμογή είναι opensource και υποστηρίζεται από μεγάλη κοινότητα μελών. Ένα θέμα ίσως αποτελεί το αγγλικό interface, αλλά νομίζω ότι τα παιδιά είναι πλέον αρκετά εξοικειωμένα, και οι απαιτήσεις είναι στοιχειώδεις. (Τα αγγλικά είναι άλλωστε must για το διαδίκτυο και τον προγραμματισμό, οπότε αποτελεί διαθεματικό αντικείμενο διδασκαλίας στα πλαίσια της πληροφορικής!)

Αν κάποιος, συνεπώς, θέλει να έρθει σε επαφή με τη Javascript ή τη Python και θεωρεί ότι η εκμάθηση από ένα online tutorial όπως το 3wc.org είναι κουραστική, μπορεί να δοκιμάσει τη τύχη του στο πεδίο της μάχης του codecombat.com!


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση