Αρχική » ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ » Car – Lego Wedo 9580 με πακέτο προέκτασης 9585

Car – Lego Wedo 9580 με πακέτο προέκτασης 9585

Να παίξεις με ένα τηλεκατευθυνόμενο αυτοκίνητο είναι μια απόλαυση όλων των παιδιών, μικρών και μεγάλων. Να κατασκευάσεις και να προγραμματίσεις το δικό σου όμως; Για το σκοπό αυτό υλοποιήσαμε το vehicle1 (το 1 αφορά την έκδοση γιατί ελπίζουμε ότι θα βελτιώσουμε το αρχικό μοντέλο). Η κατασκευή στηρίχθηκε στις οδηγίες που συνοδεύουν το πακέτο επέκτασης 9585 του βασικού πακέτου Lego Wedo 9580. Οι οδηγίες αφορούν την κατασκευή σταθμού πυροσβεστικής και αυτοκίνητο αλλά η απαίτηση για 2 9580 πακέτα δεν μας επέτρεπε να υλοποιήσουμε το κτήριο.  Η κατασκευή συνδέθηκε με το Scratch όπου υλοποιήθηκαν αυτοματισμοί για τους αισθητήρες κλίσης και απόστασης και μηχανισμοί ελέγχου του κινητήρα.

Η κατασκευή διαρκεί περίπου 1 ώρα και απαιτήθηκαν κομμάτια κυρίως από το 9585, αλλά και από το 9580. Ελάχιστα ήταν τα κομμάτια που υπήρχαν και τροποποιήσαμε τον σχεδιασμό. Στη συνέχεια σκοπεύουμε να ενσωματώσουμε φώτα και να μεγαλώσουμε το σασί με σκοπό να χωρά και το τμήμα της μπαταρίας. Τελικός σκοπός μας είναι να γίνει ένα αυτοκινούμενο όχημα διαστήματος!

To project στο scratch

Οι οδηγίες κατασκευής (μετά την σελίδα 56)

Οδηγίες κατασκευών με 9580 / 9585 (*προσοχή, στα πακέτα των επεκτάσεων, πιθανώς να απαιτούνται περισσότερα από 1 πακέτα)


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση