Μικροσκοπική παρατήρηση αμυλοκόκκων.

Εργαστηριακή ενότητα στο μάθημα Μεταποίηση Φυτικών Προϊόντων, στην ειδικότητα Τεχνολογίας και Ελέγχου τροφίμων στο ΕΠΑΛ: Απαιτούμενα υλικά και μέσα:Μικροσκόπιο, αντικειμενοφόρες πλάκες, καλυπτρίδες,αλεύρι από διάφορους τύπους σιτηρών,κριθάρι και καλαμπόκι. Εκτέλεση της άσκησης: Ο κάθε μαθητής τοποθετεί ελάχιστη ποσότητα από συγκεκριμένο τύπο σιτηρού,στην αντικειμενοφόρο πλάκα.Στη συνέχεια στάζει 1-2 σταγόνες νερού και το σκεπάζει με καλυπτρίδα. Πραγματοποιεί την παρατήρηση στο μικροσκόπιο και συγκρίνει την εικόνα που βλέπει με τα σχήματα των αμυλοκόκκων με εικόνα που υπάρχει στο σχολικό βιβλίο. Ως εργασία:τοποθετούμε δείγμα στο μικροσκόπιο και ζητούμε από τους μαθητές να αναγνωρίσουν το είδος του αλεύρου. Αντλήθηκαν πληροφορίες από το βιβλίο:Μεταποίηση Φυτικών Προϊόντων ,της ειδικότητας Τεχνολογίας και Ελέγχου Τροφίμων,του τομέα Γεωπονίας,Τροφίμων και Περιβάλλοντος (http://ebooks.edu.gr/new/classcoursespdf.php?classcode=DSEPAL-C )   ** Οι φωτογραφίες αποτυπώθηκαν μέσα στο εργαστήριο μας,κατά τη διάρκεια της άσκησης    

Καλημέρα κόσμε!

Καλωσήρθατε στο Blogs.sch.gr. Αυτό είναι το πρώτο σας άρθρο. Αλλάξτε το ή διαγράψτε το και αρχίστε το “Ιστολογείν”!