Δραστηριότητες Μουσικοκινητικής αγωγής

09:22:29

Όπως σας είχα υποσχεθεί με αφορμή το Μάθημα Μουσικοκινητικής Αγωγής που διδάσκω φέτος στο ΔΙΙΕΚ Αλεξανδρούπολης, θα  σας αναφέρω σε αυτό αλλά και σε επόμενα άρθρα αρκετές δραστηριότητες μουσικοκινητικής αγωγής τις οποίες μπορείτε να κάνετε είτε με τους μαθητές σας είτε με τα παιδάκια σας στο σπίτι!!!

  • Υπενθυμίζουμε πως η όλη διδασκαλία θα πρέπει να γίνεται οπωσδήποτε με παιχνίδι για να δίνεται στα παιδιά η δυνατότητα να αποκτήσουν με ευχάριστο τρόπο μουσικές εμπειρίες.
  • Οι εμπειρίες αυτές θα θεμελιώσουν τη μουσική τους γνώση

ΧΡΗΣΗ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

  • Ο τρόπος που χρησιμοποιούμε τα μουσικά όργανα είναι αναγκαίο να διδαχθεί στους μαθητές. Αυτό μπορεί να γίνει με τις παρακάτω δραστηριότητες.Αποτέλεσμα εικόνας για μουσικοκινητικη

Με ήχους οργάνων της τάξης

  1. Δίνουμε σε ένα παιδάκι που είναι κρυμμένο σε μια γωνιά της τάξης, τρία ή τέσσερα διαφορετικά όργανα. Με γνέψιμο του δασκάλου, το παιδί παίζει ένα από τα όργανα που έχει μπροστά του. Ο δάσκαλος/α ζητά από τα παιδιά της τάξης να αναγνωρίσουν ποιο όργανο έπαιξε.
  2. Ο εκπαιδευτικός κρατά 4/-5 διαφορετικά όργανα που αντιστοιχούν σε 4-5 παιδιά τοποθετημένα πλάι πλάι άνω σε μια γραμμή, ζωγραφισμένη στο πάτωμα με κιμωλία. Κάθε παιδί όταν ακούσει το όργανο που έχει συμφωνηθεί ότι είναι δικό του, πρέπει να προχωρήσει τόσα βήματα όσο ο αριθμός των κτύπων του οργάνου(ο αριθμός των χτύπων πρέπει να είναι ένας ή δύο, όχι περισσότεροι). Αν κάποια παιδιά κάνουν λάθος, επανέρχονται τη γραμμή εκκίνησης.  Το παιδί που θα φτάσει πρώτο στο ορισθέν τέρμα θα είναι ο νικητής.

(συνέχεια σε επόμενο άρθρο)