Hellenic Mathematical Society

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

 

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Διεύθυνση: Προξένου Κορομηλά 51

Τ.Κ. 54622 Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 285377 Fax: 2310 285377

e-mail: emethes@otenet.gr http://www.emethes.gr

Θεσσαλονίκη 27-5-2013

Αριθμ. Πρωτ. 20

ΠΡΟΣ:

MME

.

 

Ε.Μ.Ε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΜΑΙΟΥ 2013

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ

Τα θέματα των Μαθηματικών Κατεύθυνσης στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2013, κρίνονται από τα δυσκολότερα και πλέον προβληματικά της τελευταίας δεκαετίας. Η διαπίστωση αυτή στηρίζεται στα εξής στοιχεία:

Αντίθεταμε ότι ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια φέτος δεν υπήρξαν καθόλου ερωτήματα που μπορούν να τα διαχειριστούν μέτριοι μαθητές.

Ταθέματα ήταν χωρίς διαβαθμίσεις για πολύ γερά προετοιμασμένους μαθητές με άριστη υποδομή στο χειρισμό αλγεβρικών παραστάσεων κάθε είδους χωρίς να παρέχουν τη δυνατότητα διάκρισης των μαθητών σύμφωνα με ται σχύοντα κριτήρια αξιολόγησης του ΠΔ 60/2006 (κακώς, ανεπαρκώς, σχεδόν καλώς , καλώ,ς λίαν καλώς, άριστα.

Η άριστη προετοιμασία με βάση το επίσημο σχολικό βιβλίο δεν ήταν αρκετή για την επίτευξη υψηλής βαθμολογίας καθώς τα περισσότερα ερωτήματα δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τις ασκήσεις και ταπροβλήματα του σχολικού βιβλίου. Επίσης η διάταξη των θεμάτων δεν είχε καμία παιδαγωγική διάσταση

Με αυτά τα θέματα θεωρούμε ότι ο καθηγητής δεν είναι δυνατόν να επιτελέσει διδακτικό έργο σύμφωνα με τις βασικές παιδαγωγικές και διδακτικές αρχές καθώς ανατρέπεται το αναλυτικό πρόγραμμα διδασκαλίαςκαι απαξιώνεται το έργο τουσχολείου. Η διδασκαλία των Μαθηματικών στην Γ΄Λυκείου ( καιόχιμόνο) εκφυλίζεται σε εξαντλητική προπόνηση για τις εξετάσεις και ανελέητο κυνήγι θεμάτων.

Είναι πλέον πολύ δύσκολο για τους μαθητές που έχουν ως μοναδικό μέσο υποστήριξης το σχολείο και το σχολικόβ ιβλίο, και μάλιστα στην δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία της εποχής μας να προσεγγίσουνα κόμη και τη βαθμολογική βάση

Στα θέματα δεν παρατηρήθηκαν μαθηματικά λάθη παραλείψεις ή ασάφειες

ΓιατοΔΣ τουπαραρτήματοςΚεντρικήςΜακεδονίας

τηςΕΜΕ ΟΠρόεδρος

ΑθανάσιοςΗ Φυλάκης

 

ΟΓενικόςΓραμματέας

ΘεόδωροςΜακάριος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων