ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΗΡΟ

Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων

Πολυτεχνείου 6,  10433  Αθήνα

τηλ.: 210-5243434,  fax: 210-5228231

e-mail: p-e-f@otenet.gr

http://www.p-e-f.gr 

   

Αθήνα, 21/3/2013

                       Αριθμ.πρωτ.: 624

    ΠΡΟΣ: τις Δ/νσεις Β/θμιας Εκπ/σης

            όλης της χώρας.

            (με την παράκληση να κοινοποιηθεί      

             στα σχολεία αρμοδιότητάς τους)

ΚΗ΄ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΟΜΗΡΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΙΒ΄ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΥΣΣΕΙΑ.

 ΙΘΑΚΗ, 2-7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013.

     Η Πανελλήνια ΄Ενωση Φιλολόγων σε συνεργασία με το Κέντρο Οδυσσειακών Σπουδών και το Δήμο Ιθάκης διοργανώνει, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, το ΚΗ΄Σεμινάριο Ομηρικής Φιλολογίας και το ΙΒ΄Διεθνές Συνέδριο για την Οδύσσεια, με θέμα: Έγκλημα και τιμωρία στον Όμηρο και στη αρχαϊκή ποίηση (Ομηρικοί Ύμνοι-Επικός Κύκλος-Ησίοδος), που θα πραγματοποιηθεί στην Ιθάκη, από 2-7 Σεπτεμβρίου 2013.

     Την πρώτη ημέρα (Τρίτη, 3/9/2013) θα πραγματοποιηθεί το Σεμινάριο, με εισηγητές φιλολόγους, της Β/θμιας Εκπ/σης, και τις υπόλοιπες τρεις (4-6/9) το Διεθνές Συνέδριο, με εισηγητές διακεκριμένους Ομηριστές, Έλληνες και ξένους, και με εισηγήσεις, ως επί το πλείστον στην αγγλική γλώσσα.

     Οι φιλόλογοι της Β/θμιας Εκπ/σης θα συμμετάσχουν στο Σεμινάριο με ολιγόλεπτες παρεμβάσεις και εισηγήσεις, ώστε να επιτευχθεί μια ευρύτερη προετοιμασία , με διαλογική συζήτηση, για τη θεματική του Διεθνούς Συνεδρίου, στο οποίο θα συμμετέχουν, στη συνέχεια, ως σύνεδροι. Θα επιλεγούν 20 περίπου παρεμβάσεις και εισηγήσεις, για το Σεμινάριο, διάρκειας 5-15΄, στην ελληνική γλώσσα.

Συνεπώς, καλούνται οι συνάδελφοι να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή αποστέλλοντας, ηλεκτρονικώς ή ταχυδρομικώς, τον τίτλο του θέματος και σύντομη περίληψη, ως τις 15 Μαϊου 2013, ώστε να εξασφαλισθεί η άδεια από το Υπουργείο Παιδείας. Επισημαίνεται, ακόμη, ότι είναι απαραίτητη η γνώση της αγγλικής γλώσσας για τη δυνατότητα παρακολούθησης του Διεθνούς Συνεδρίου-οικονομικοί λόγοι, δυστυχώς, δεν επιτρέπουν τη μετάφραση των ξενόγλωσσων εισηγήσεων. Για τα λοιπά οργανωτικά ζητήματα έγκαιρα θα υπάρξει ενημέρωση.

 Για το Δ.Σ.

 Ο Πρόεδρος                                                       Η Γενική Γραμματέας

  Αναστάσιος Στέφος                                                     Γεωργία Χαριτίδου

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων