Έκθεση “Μεσαιωνικά λιμάνια-σταθμοί-σταθμοί στους θαλάσσιους δρόμους της Ανατολής”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θεσσαλονίκη 28/02/2013

Παράταση έκθεσης «Μεσαιωνικά λιμάνια-σταθμοί

στους θαλάσσιους δρόμους της Ανατολής»

Παράταση, για δεύτερη φορά, μέχρι τις 31 Μαρτίου 2013 πήρε η έκθεση «ΟΛΚΑΣ: Μεσαιωνικά λιμάνια-σταθμοί στους θαλάσσιους δρόμους της Ανατολής: Βόρειο Αιγαίο, Μαύρη Θάλασσα, Κασπία Θάλασσα», που παρουσιάζεται στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, λόγω της συνεχιζόμενης μαζικής προσέλευσης σχολείων από τη Θεσσαλονίκη και την περιφέρεια, καθώς και μεμονωμένων επισκεπτών.

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι:
– Καθημερινά (Δευτέρα έως Κυριακή): 09.00-15.00

Συνεχίζονται και οι ομαδικές ξεναγήσεις στην έκθεση, σχολείων και ατόμων, κατόπιν προγραμματισμού. Τις ξεναγήσεις πραγματοποιούν επιστημονικοί επιμελητές της έκθεσης.
Επικοινωνία για ξεναγήσεις στο τηλέφωνο: 6948082270 (κ. Μαρία Τσιούσια).

Είσοδος: Ελεύθερη για όλους.

Χώρος έκθεσης:

Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων «Κυριάκος Κρόκος», Λεωφ. Στρατού 2, Θεσσαλονίκη

Πληροφορίες για την έκθεση

Η έκθεση παρουσιάζει γκραβούρες, καρτ ποστάλ και φωτογραφίες από 32 συνολικά λιμάνια του βόρειου Αιγαίου, της Κωνσταντινούπολης, της Μαύρης Θάλασσας (Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουκρανία, Κριμαία, Γεωργία) και της Κασπίας Θάλασσας (Αζερμπαϊτζάν).

Η έκθεση πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων, του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Κέντρου Μελέτης και Ανάπτυξης του Ελληνικού Πολιτισμού της Μαύρης Θάλασσας, στο πλαίσιο του έργου «Ολκάς: Από το Αιγαίο στη Μαύρη Θάλασσα. Μεσαιωνικά λιμάνια-σταθμοί στους θαλάσσιους δρόμους της Ανατολής». Στην υλοποίηση του έργου συνεργάζονται επτά φορείς από έξι χώρες (Ελλάδα, Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουκρανία, Γεωργία), οι οποίοι έχουν αναλάβει τη μελέτη, ανάδειξη και μουσειακή προβολή της μεσαιωνικής πολιτιστικής κληρονομιάς κάθε χώρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων