Εκπαιδευτικά προγράμματα της ΙΣΤ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

Η ΙΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, στο πλαίσιο της επικοινωνιακής και εκπαιδευτικής της πολιτικής σας ενημερώνει ότι οι δύο επετειακές εκθέσεις που διοργάνωσε στον αρχαιολογικό χώρο της Ρωμαϊκής Αγοράς συμμετέχοντας στον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης με τίτλους: «Θεσσαλονίκη, η κρυμμένη πόλη», η πρώτη, και «Η Καμάρα της Θεσσαλονίκης. Μνημείο και μνήμες», η δεύτερη, παρατείνονται ως τις 31 Μαρτίου 2013, ύστερα από την πολύ μεγάλη ανταπόκριση που έδειξαν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης και η σχολική κοινότητα.

Υπενθυμίζουμε ότι η πρώτη έκθεση, η οποία φιλοξενείται στον χώρο της κρυπτής στοάς (cryptoporticus), παρουσιάζει, μέσα από φωτογραφίες και συνοδευτικά επεξηγηματικά κείμενα, τις αρχαιότητες που διατηρούνται στα υπόγεια των σύγχρονων οικοδομών, στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, με στόχο να δείξει ότι η αρχαία Θεσσαλονίκη αποτελούσε μια πολυάνθρωπη πόλη που απλωνόταν με πυκνό δίκτυο δρόμων σ΄ ολόκληρο το ιστορικό κέντρο που περικλείεται από τα τείχη τα οποία διαχρονικά οριοθετούσαν την πόλη. Η δεύτερη έκθεση, που φιλοξενείται στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μουσείου της Ρωμαϊκής Αγοράς, έχει ως θέμα την απεικόνιση, μέσα από γκραβούρες, καρτ ποστάλ και φωτογραφίες, της θριαμβικής αψίδας του Γαλερίου (Καμάρα) στο πέρασμα του τελευταίου αιώνα. Οι εικόνες συνοδεύονται από σύντομα γραπτά σχόλια, σκέψεις και αναμνήσεις γνωστών προσωπικοτήτων της Θεσσαλονίκης που θα αφορούν τη βιωματική τους σχέση με την Καμάρα.

Παράλληλα, ενημερώνουμε ότι το Μουσείο της Ρωμαϊκής Αγοράς θα εξακολουθήσει να είναι ανοιχτό και πέραν των εκθέσεων, προσφέροντας στη σχολική κοινότητα τη δυνατότητα να το επισκεφτεί και να δει τα εκθέματα που προήλθαν από την ανασκαφική έρευνα στο συγκεκριμένο χώρο.

Ο αρχαιολογικός χώρος της Ρωμαϊκής Αγοράς είναι ανοιχτός για το κοινό από Τρίτη έως Κυριακή, 8:00 – 15:00 ενώ το Μουσείο της Ρωμαϊκής Αγοράς από Τρίτη έως Παρασκευή, 8:00 – 15:00μμ., με κοινό και για τους δύο χώρους εισιτήριο τρία (3) ευρώ.

Επιπλέον, σας ενημερώνουμε ότι ο αρχαιολογικός χώρος του Γαλεριανού ανακτορικού συγκροτήματος είναι ανοιχτός για το κοινό, με ελεύθερη είσοδο, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, 8:00 – 15:00.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310.801402 (έδρα Εφορείας), 2310.221266 (Αρχαία Αγορά), 2310.269622 (ανάκτορο Γαλερίου – πλατεία Ναυαρίνου).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων