“Μια μέρα είναι κι αυτή… θα περάσει” – η μουσική

με εκπαιδευτικούς

Η κινηματογραφική ομάδα του Δημοτικού σχολείου Ποσειδωνίας Σύρου τη σχολική χρονιά 2016-17 δημιούργησε ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ με θέμα “Μια μέρα είναι κι αυτή… θα περάσει”.

Σχετικά άρθρα

Και πώς θα μπορούσε να παρουσιαστεί μία ταινία μικρού μήκους χωρίς μουσική; Η μουσική και το τραγούδι βρίσκονται πάντα εκεί. Σ΄αυτή την ταινία λοιπόν περιλαμβάνονται τρεις μουσικές συνθέσεις. Η μια μουσική σύνθεση γράφτηκε από τον μαθητή μας Άγγελο Γκέλια με τίτλο “Μια μουσική αρχή”. Οι άλλες δυο μουσικές συνθέσεις γράφτηκαν από τη μουσικό του σχολείου μας Ειρήνη Μυτιληναίου με τίτλο “Καθημερινότητα” και “Μια μέρα είναι κι αυτή… θα περάσει…” κι έτσι επισφραγίστηκε άλλη μια συνεργασία. Η συγγραφή μουσικής σύνθεσης δεν είναι απλή υπόθεση όταν χρειάζεται να συνδυαστούν το θέμα και το ύφος της ταινίας από τη μια μεριά και στίχοι που την περιγράφουν από την άλλη. Οι δυο μουσικές συνθέσεις εκτελέστηκαν από τα παιδιά της ΣΤ’ τάξης με τα μεταλλόφωνά τους, κιθάρα και μελόντικα σύμφωνα πάντα με τη διδασκαλία της μουσικού μας.  Η ίδια συνόδευσε τα παιδιά παίζοντας αρμόνιο. Ως κινηματογραφική ομάδα ευχαριστούμε τη συνάδελφο Ειρήνη Μυτιληναίου για την υπέροχη μουσική που μας χάρισε!

1 σκέψη στο ““Μια μέρα είναι κι αυτή… θα περάσει” – η μουσική

  1. Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Ήταν και για μένα μια ωραία εμπειρία!
    Τα πιο πολλά συγχαρητήρια όμως αξίζουν τόσο οι μαθητές της κινηματογραφικής ομάδας όσο και η Μαρία Ιωσηφίδου, η εκπαιδευτικός Πληροφορικής ,που με το σκηνοθετικό ταλέντο ,την ευστροφία της , την ευρηματικότητά της και την όρεξη για δημιουργία κατάφερε να συντονίσει αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα.
    Μαρία, σου εύχομαι να έχεις πάντα δύναμη και έμπνευση για να δημιουργείς ταινίες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *