Συμμετοχή μαθητή του Μουσικού σχολείου στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Προσομοίωσης Ευρωκοινοβουλίου EUropa.S T.E.EN.S.

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 28/03/2019

 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ EUropa.S T.E.EN.S. “EUropa Simulation – Training Europeans Enhancing Solidarity”

Το Ινστιτούτο Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων – I.R.T.E.A. σε συνέχεια της υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Έργου EUropaS T.E.EN.S. «Europa Simulation – Training Europeans Enhancing Solidarity» με τη χρηματοδότηση του Προγράμματος ERASMUS+ Youth της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, πραγματοποιεί στις 8 Απριλίου 2019 στην αίθουσα της Γενικής Γραμματείας Μέσων και Επικοινωνίας Δομημένο Διάλογο με θέμα «Ευρωεκλογές 2019: η δημοκρατία, η συμμετοχή και ο ρόλος του Ευρωπαίου πολίτη στα κοινά».

Ο Δομημένος Διάλογος θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Γενικής Γραμματείας Μέσων και Επικοινωνίας και θα παρευρεθούν μαθητές και μαθήτριες με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς τους. Συγκεκριμένα, συνολικά 100 μαθητές από τους Δήμους Αθηναίων, Ασπροπύργου, Ναυπλιέων, Ηρακλείου, Χίου και Θεσσαλονίκης θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να εκφράσουν τις απόψεις και να θέσουν τους προβληματισμούς τους στους άλλους καλεσμένους του Δομημένου Διαλόγου. Την ομάδα αυτή θα αποτελέσουν Υποψήφιοι Ευρωβουλευτές, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ακαδημαϊκοί, Θεσμικοί Εκπρόσωποι και εκπρόσωποι της κοινωνίας πολιτών, οι οποίοι θα αναπτύξουν με τους μαθητές γόνιμο διάλογο, με άξονα τη θεματολογία της Προσομοίωσης, τα όσα συζητήθηκαν από τους μαθητές και μαθήτριες στα πλαίσια αυτής, καθώς και τα συμπεράσματα που εξήχθησαν.

Ινστιτούτο Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων – I.R.T.E.A.
Φαβιέρου 39, 104 38, Αθήνα

Τηλ.: 2130250217 | E-mail: irtea.greece@gmail.com | Website: www.irtea.gr www.europasteens.eu

Σχετικά με dzaxar

καθηγήτρια μαθηματικών


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Ανακοινώσεις- Νέα, Συμμετοχές. Ετικέτες: , , , , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.