Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών από το παράρτημα Ε.Ε.Σ. Άργους

Την Πέμπτη 28/03, το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας υποδέχθηκε την νοσηλεύτρια-εκπαιδεύτρια και υπεύθυνη της νοσηλευτικής υπηρεσίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Άργους, κ. Μαρία Σταματοπούλου και την Ερυθροσταυρίτισσα εθελόντρια κ. Πηνελόπη Δούση. Στόχος της συνάντησης ήταν η υλοποίηση ενός ταχύρρυθμου σεμιναρίου Πρώτων Βοηθειών στους μαθητές και στις μαθήτριες της Α’ και Γ’ Γυμνασίου.

Το σεμινάριο πρώτων βοηθειών είχε διάρκεια 2 διδακτικών ωρών για κάθε τάξη και πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο του σχολείου μας, υπό την επίβλεψη της σχολικής νοσηλεύτριας Γεωργίας Δωρή.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’ Γυμνασίου εκπαιδεύθηκαν όσον αφορά στην φροντίδα τραυμάτων, με ή χωρίς εκδορές, και στην παροχή πρώτων βοηθειών σε περιπτώσεις εσωτερικής αιμορραγίας (όπως π.χ. η ρινορραγία).

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ Γυμνασίου εκπαιδεύθηκαν στη βασική υποστήριξη ζωής, είδαν ζωντανά και πραγματοποίησαν οι ίδιοι σε προπλασματικό υλικό (κούκλα) την ΚΑΡΠΑ (Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση). Έδειξαν έντονο ενδιαφέρον, και εξασκούμενοι βιωματικά απέκτησαν μια καλή εικόνα για τις θωρακικές συμπιέσεις και τις πνευμονικές εμφυσήσεις.

Το σχολείο οφείλει να εκπαιδεύει το μαθητικό του δυναμικό στην παροχή πρώτων βοηθειών σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, να καλλιεργεί το αίσθημα της ευθύνης, να συμβάλλει στην καλύτερη ποιότητα ζωής και στην αποφυγή μοιραίων ατυχημάτων.
Η εκμάθηση πρώτων βοηθειών πρέπει να αποτελεί δικαίωμα όλων των μαθητών και μαθητριών, και όχι προνόμιο μεμονωμένων περιπτώσεων!

Γνωρίζοντας πρώτες βοήθειες, μπορείς να σώσεις μια ζωή!

Ελπίζουμε αυτή να είναι η αρχή και για άλλες παρόμοιες δράσεις…

Σχετικά με dzaxar

καθηγήτρια μαθηματικών


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Ανακοινώσεις- Νέα. Ετικέτες: , , , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.