Προσομοίωση Ευρωπαϊκών Οργάνων (1η μαθητική), EU Model Junior

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 3η Προσομοίωση Ευρωπαϊκών Οργάνων     (1η μαθητική), EU Model Junior, που διεξήχθη στην Αθήνα από τις 29 Νοεμβρίου έως την 1η Δεκεμβρίου στους χώρους της Μαρασλείου Σχολής και του Ε.Κ.Π.Α, η οποία είχε ως θέμα την διαχείριση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών.  Στην προσομοίωση αυτή έλαβε μέρος και το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας.  Αξίζει να σημειώσουμε και πάλι πως στην προσομοίωση αυτή συμμετείχαν 100 μαθητές από 25 δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της χώρας, από τα  200 τα οποία αιτήθηκαν τη συμμετοχή τους.

Σε μια άρτια οργανωμένη διαδικασία  από το Europe Direct- Eliamep,  την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής επιτροπής στην Αθήνα και το Εργαστήριο Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και Πολιτικής, οι τέσσερις  μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας, Δημήτριος Αλεξίου, Παναγιώτης Αργέντος, Κωνσταντίνος Δρούγκας και Ιωάννης- Άγγελος Νίκας, που έλαβαν μέρος, κατάφεραν να ανταπεξέλθουν πλήρως στις υψηλές απαιτήσεις  της προσομοίωσης  τις οποίες κλήθηκαν να διαχειριστούν. Οι μαθητές, υποδυόμενοι ρόλους Ευρωπαίων Επιτρόπων και Υπουργών, κλήθηκαν να συντάξουν και να ψηφίσουν ένα κείμενο, σύμφωνα με τις αρχές που διέπουν τη διαδικασία λήψης απόφασης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών, για μία υποθετική περίπτωση αυξημένης  μεταναστευτικής ροής και να προτείνουν συγκεκριμένες εφαρμόσιμες λύσεις. Κατά κοινή ομολογία οι μαθητές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία των διοργανωτών, κάτι το οποία τόνισαν επανειλημμένως κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης.

Θέλουμε δημοσίως να συγχαρούμε τους μαθητές μας για την εξαιρετική τους συμμετοχή καθώς και την άψογη συμπεριφορά τους. Το σχολείο μας θα συνεχίσει να συμμετέχει σε τέτοιες δράσεις που δίνουν την ευκαιρία στους μαθητές μας να έρθουν σε επαφή με ανάλογες εμπειρίες και να αναπτύξουν πολύμορφες  δεξιότητες  απαραίτητες για την ζωή τους.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετείχαν στην προσομοίωση «Αthens EU Model Junior», που συνδιοργάνωσαν το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ, το Εργαστήριο Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και Πολιτικής και η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

«Συνειδητοποιήσαμε ότι δεν γνωρίζουμε πώς λειτουργεί η Ευρωπαϊκή Ενωση», «βρήκαμε συμβιβαστικές λύσεις, χωρίς να διαθέτουμε πρότερη εμπειρία», «άπαξ και ασπάζεσαι τα ανθρωπιστικά ιδεώδη, δεν γίνεται να αρνείσαι να δεχθείς στη χώρα σου πρόσφυγες». Εύστοχα ήταν τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξαν προ ημερών οι μαθητές και οι μαθήτριες από τον Ασπρόπυργο,  το Αίγιο, την Αλεξανδρούπολη, τη Δράμα, τη Μυτιλήνη, τη Φλώρινα, τη Θεσσαλονίκη, την Κέρκυρα, το Μαρούσι, το Ψυχικό, το κέντρο της Αθήνας, τη Λάρισα, τα Ιωάννινα, το Βραχάτι, τη Ροδόπη, τη Χίο, τη Ρόδο, την Αργολίδα, τη Λήμνο, την Καρδίτσα, την Κρήτη και τον Έβρο, συμμετείχαν στην προσομοίωση «Αthens EU Model Junior», που συνδιοργάνωσαν το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ, το Εργαστήριο Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και Πολιτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) και η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Πηγή: Καθημερινή

Σχετικά με dzaxar

καθηγήτρια μαθηματικών


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Ανακοινώσεις- Νέα, Συμμετοχές. Ετικέτες: , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.