Ας κάνουμε μια έρευνα…

Θέμα: “Ας κάνουμε μια έρευνα…” στο πλαίσιο του μαθήματος των Μαθηματικών – Κεφάλαιο:  Περιγραφική Στατιστική.
Υπεύθυνη εκπαιδευτικός:  Δέσποινα Ζαχαριάδου

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας ανέλαβαν ως εργασία να διεξάγουν έρευνα- δημοσκόπηση, εργαζόμενοι σε ομάδες των 2 ατόμων με θέμα της επιλογής τους.
Εργαλεία της έρευνας οι Πίνακες Κατανομής Συχνοτήτων, Σχετικών Συχνοτήτων, Εικονογράμματα, Ραβδογράμματα, Κυκλικά Διαγράμματα, Χρονογράμματα.

Κάποιες αντιπροσωπευτικές εργασίες αναφέρονται παρακάτω:

  1. “Πόσα μουσικά όργανα παίζεις;”  Μουσικά Όργανα
    Έρευνα που διεξήχθη σε 50 μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας από τους μαθητές της Β1 Γυμνασίου: Ορφέα Καπλάνογλου και Μάνο Κρεμαστιώτη. 
  2. “Σας αρέσει το Μουσικό Σχολείο;”  Μουσικό Σχολείο
    Έρευνα που διεξήχθη σε 80 μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας από τους μαθητές της Β2 Γυμνασίου: Γιώργο Παπασπυρόπουλο και Κωνσταντίνο Σωτηρόπουλο.
  3. “Ποια από τις συσκευές (Η/Υ, ΤABLET, ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ή ΑΛΛΑ) χρησιμοποιείς καθημερινά;”  _Η/Υ, Tablet, Κινητό τηλέφωνο, άλλα
    Έρευνα που διεξήχθη σε 70 παιδιά από το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας   από την Α΄ Γυμνασίου έως την Β΄ Λυκείου (περισσότερο όμως από την Α΄ και Β΄ Γυμνασίου) τι προτιμούν να χρησιμοποιούν καθημερινά:
    Η/Υ, ΤABLET, ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ή ΑΛΛΑ
    Η δημοσκόπηση έγινε από τους μαθητές της Β2 Γυμνασίου: Γιάννη Ψυχογυιό και Κωνσταντίνο Ξηνταρόπουλο.
  4. “Πώς ενεργείς για την προστασία του περιβάλλοντος;”
    Έρευνα που διεξήχθη σε 50 μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας από τις μαθήτριες της Β2 Γυμνασίου: Έλλη Ρέντα- Βάλβη και Αναστασία Τσολάκου.
  5. “Πόσο ευχαριστημένοι είστε από τη δουλειά σας;”
    Έρευνα που διεξήχθη σε 30 εκπαιδευτικούς του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας από τους μαθητές της Β1 Γυμνασίου: Γιώργο Δήμα και Δημήτρη Ηλιόπουλο.
  6. “Ποια είναι η αγαπημένη σου εποχή;”
    Έρευνα που διεξήχθη σε 80 μαθητές και μαθήτριες της Α΄Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας από τις μαθήτριες της Β2 Γυμνασίου: Κατερίνα Ντέρτη και Κωνσταντίνα Φαρμάκη.
  7. “Ποιο μουσικό όργανο παίζεις;”
    Έρευνα που διεξήχθη σε 150 μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας από τις μαθήτριες της Β1 Γυμνασίου: Μαργιέτα Κοκκίνου και Φωτεινή Κωτσιαντή.