Επεξεργασία Εικόνας με pixlr

Λίγη ιστορία

Το http://pixlr.com/ δημιουργήθηκε το 2008 στη Σουηδία από τον Ola Sevandersson.

Πρόκειται για ένα σετ cloud-based εργαλείων και εφαρμογών σχετικών με την επεξεργασία εικόνας και συμπεριλαμβάνει έναν αριθμό Photo Editors, ένα browser extension για screen grabbing και μια υπηρεσία ανάρτησης φωτογραφιών.

Το 2011, η σουίτα αγοράστηκε από την Autodesk, δημιουργό του δημοφιλές σχεδιαστικού προγράμματος AutoCAD.

Το πρόγραμμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσω browser, και σε smartphone ή tablet με την αντίστοιχη εφαρμογή.

Περιγραφή

Το Pixlr είναι online πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων, που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα οτι σε πολλές περιπτώσεις αφήνει πίσω του ακόμα και μεγάλα πακέτα σχεδίασης και το πιο σημαντικό, είναι εντελώς δωρεάν και το μόνο που χρειάζεται είναι ένας browser για να τρέξει. Δεν σε υποχρεώνει να φτιάξεις λογαριασμό ή να δώσεις στοιχεία σου με οποιονδήποτε τρόπο, μπορείς απλά να ανεβάσεις μια φωτογραφία και ν’ αρχίσεις να την επεξεργάζεσαι με το πλήρες σετ επαγγελματικών εργαλείων του.

Τo περιβάλλον εργασίας του μοιάζει αρκετά με αυτό του Photoshop και παρέχει layers (επίπεδα), μάσκες, εφέ, πλήρες οπλοστάσιο εργαλείων, βουρτσών, γραμματοσειρών κ.α Ξεχωρίζει για το φιλικό & λειτουργικό περιβάλλον εργασίας καθώς επίσης για την ταχύτητα του.

Κύρια χαρακτηριστικά

  • Δυνατότητα εισαγωγής εικόνων από το PC σου ή μέσω διεύθυνσης URL.
  • Αποθήκευση στο desktop σου του τελικού αποτελέσματος.
  • Το πρόγραμμα είναι μεταφρασμένο στα ελληνικά και σε άλλες 28 γλώσσες.
  • Υπάρχουν βασικά εργαλεία διόρθωσης όπως η περιστροφή, η αποκοπή, το μέγεθος της εικόνας και του καμβά.
  • Υπάρχουν εργαλεία επιλογής όπως το εργαλείο αποκοπής, το εργαλείο μετακίνησης, το εργαλείο μαρκίζας και το εργαλείο λάσου.
  • Υπάρξη επιπέδων που δουλεύουν σωστά!
  • Πλήρες οπλοστάσιο από εργαλεία και εφέ
  • Pixlr Editor

    Στην σελίδα του Pixlr με τις Web εφαρμογές https://pixlr.com/web μας δίνει την επιλογή ανάμεσα σε τρεις διαφορετικές εφαρμογές. Στο παρόν άρθρο θα παρουσιάσουμε μόνο το Pixlr editor, που είναι και η εφαρμογή με τις περισσότερες δυνατότητες.

    Το βασικό interface είναι σαφώς επηρεασμένο από το Photoshop

    Αριστερά υπάρχει η κλασσική toolbar στην οποία βρίσκουμε όλα τα απαραίτητα εργαλεία για βασικό ή και πιο προχωρημένο editing: Crop, Move, Marquee, Lasso, Wand, Pencil, Brush, Eraser, Clone Stamp και άλλα. Μεταξύ αυτών θα βρείτε και ένα εργαλείο ειδικό για red eye reduction για τα «κόκκινα μάτια» στις φωτογραφίες.

    Επιλέγοντας κάθε εργαλείο, στο επάνω μέρος του Interface εμφανίζονται οι διαφορετικές επιλογές παραμετροποίησής του.

    Δεξιά βλέπουμε τρία παράθυρα. Το Navigator, που μας δείχνει σε ποιο σημείο της εικόνας βρισκόμαστε όταν έχουμε κάνει μεγάλο zoom, τα layers και το History. Αν κλείσουμε οποιοδήποτε από αυτά τα παράθυρα, μπορούμε να το επαναφέρουμε από το menu view.

    Το μενού είναι εξαιρετικά πλήρες και διαθέτει πολύ περισσότερες επιλογές απ’ όσες θα χρησιμοποιήσει ενδεχομένως ο ερασιτέχνης χρήστης.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση