Επεξεργασία Εικόνας με pixlr
Πέμπτη, 7 Δεκέμβριος 2017, 18:28  Με ετικέτα
Από: Μαρία Φερεντίνου | Κάτω από: Web2Tools

Περιγραφή

Το Pixlr είναι online πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων, που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα οτι σε πολλές περιπτώσεις αφήνει πίσω του ακόμα και μεγάλα πακέτα σχεδίασης και το πιο σημαντικό, είναι εντελώς δωρεάν και το μόνο που χρειάζεται είναι ένας browser για να τρέξει. Δεν σε υποχρεώνει να φτιάξεις λογαριασμό ή να δώσεις στοιχεία σου με οποιονδήποτε τρόπο, μπορείς απλά να ανεβάσεις μια φωτογραφία και ν’ αρχίσεις να την επεξεργάζεσαι με το πλήρες σετ επαγγελματικών εργαλείων του.

Τo περιβάλλον εργασίας του μοιάζει αρκετά με αυτό του Photoshop και παρέχει layers (επίπεδα), μάσκες, εφέ, πλήρες οπλοστάσιο εργαλείων, βουρτσών, γραμματοσειρών κ.α Ξεχωρίζει για το φιλικό & λειτουργικό περιβάλλον εργασίας καθώς επίσης για την ταχύτητα του.

Κύρια χαρακτηριστικά

 • Δυνατότητα εισαγωγής εικόνων από το PC σου ή μέσω διεύθυνσης URL.
 • Αποθήκευση στο desktop σου του τελικού αποτελέσματος.
 • Το πρόγραμμα είναι μεταφρασμένο στα ελληνικά και σε άλλες 28 γλώσσες.
 • Υπάρχουν βασικά εργαλεία διόρθωσης όπως η περιστροφή, η αποκοπή, το μέγεθος της εικόνας και του καμβά.
 • Υπάρχουν εργαλεία επιλογής όπως το εργαλείο αποκοπής, το εργαλείο μετακίνησης, το εργαλείο μαρκίζας και το εργαλείο λάσου.
 • Υπάρξη επιπέδων που δουλεύουν σωστά!
 • Πλήρες οπλοστάσιο από εργαλεία και εφέ
 • Pixlr Editor

  Στην σελίδα του Pixlr με τις Web εφαρμογές https://pixlr.com/web μας δίνει την επιλογή ανάμεσα σε τρεις διαφορετικές εφαρμογές. Στο παρόν άρθρο θα παρουσιάσουμε μόνο το Pixlr editor, που είναι και η εφαρμογή με τις περισσότερες δυνατότητες.

  Το βασικό interface είναι σαφώς επηρεασμένο από το Photoshop

  Αριστερά υπάρχει η κλασσική toolbar στην οποία βρίσκουμε όλα τα απαραίτητα εργαλεία για βασικό ή και πιο προχωρημένο editing: Crop, Move, Marquee, Lasso, Wand, Pencil, Brush, Eraser, Clone Stamp και άλλα. Μεταξύ αυτών θα βρείτε και ένα εργαλείο ειδικό για red eye reduction για τα «κόκκινα μάτια» στις φωτογραφίες.

  Επιλέγοντας κάθε εργαλείο, στο επάνω μέρος του Interface εμφανίζονται οι διαφορετικές επιλογές παραμετροποίησής του.

  Δεξιά βλέπουμε τρία παράθυρα. Το Navigator, που μας δείχνει σε ποιο σημείο της εικόνας βρισκόμαστε όταν έχουμε κάνει μεγάλο zoom, τα layers και το History. Αν κλείσουμε οποιοδήποτε από αυτά τα παράθυρα, μπορούμε να το επαναφέρουμε από το menu view.

  Το μενού είναι εξαιρετικά πλήρες και διαθέτει πολύ περισσότερες επιλογές απ’ όσες θα χρησιμοποιήσει ενδεχομένως ο ερασιτέχνης χρήστης.

     
Δεν υπάρχουν σχόλια μέχρι τώραΑφήστε μια απάντηση

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων