4 Φεβ 2014

Οι καταλήξεις των δικτυακών τόπων αλλάζουν…

Συντάκτης: ΦΑΝΑΡΙΩΤΗ ΜΑΡΙΑ | Κάτω από: Χωρίς κατηγορία

Μια εταιρεία με το όνομα Donuts Inc. (σε συνεργασία με την ICANN την εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την εκχώρηση των ονομάτων του Ιnternet αλλά και των ΙΡ διευθύνσεων),  φιλοδοξεί να αλλάξει την μορφή των καθιερωμένων ονομάτων γενικού σκοπού τα επονομαζόμενα generic Top Level Domains ή gTLDs, που συναντάμε στην κατάληξη του ονόματος ενός δικτυακού τόπου. Για παράδειγμα, το Top Level Domain για το δικτυακό τόπο www.about.com είναι το .com, ενώ για τον δικτυακό τόπο www.ucla.edu είναι το .edu.

 Τα νέα ονόματα υψηλού επιπέδου (TLD) που η Donuts Inc. έκανε διαθέσιμα στις ανά τον κόσμο εταιρείες οι οποίες προμηθεύουν σε πελάτες ονόματα για τους δικτυακούς τους τόπους (domains), είναι τα: .bike, .clothing, .guru, .holdings, .plumbing, .singles & .ventures. Την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014 αναμένεται να δοθούν προς χρήση για όποιον επιθυμεί και η επόμενη φουρνιά ονομάτων: .camera, .equipment, .estate, .gallery, .graphics, .lighting & .photography. Και έπεται συνέχεια.

 Τα νέα gTLDς δίνουν στις εταιρείες την ευκαιρία να αποκτήσουν μεγαλύτερο έλεγχο πάνω στην εταιρική τους εικόνα στο Διαδίκτυο και να ενισχύσουν την προβολή τους σε αυτό. Καταλήξεις όπως οι .eco και .greenγια παράδειγμα, θα δίνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα για τον προσανατολισμό και την κουλτούρα της εταιρείας.  Οι εταιρείες διάθεσης ονομάτων για δικτυακούς τόπους, διαθέτουν ήδη έναν πλήρη κατάλογο των TLDπου πρόκειται να κυκλοφορήσουν και καλούν από τώρα υποψήφιους πελάτες για την προκατοχύρωση αυτών.

http://www.donuts.co/

 

Οι Delloite & IBM θα είναι υπεύθυνες για τη διατήρηση του λεγόμενου Trademark Clearinghouse μιας βάσης δεδομένων αποτελούμενης από όλα τα νόμιμα εμπορικά σήματα. Η βάση αυτή θα χρησιμοποιηθεί για να μπορέσουν οι ιδιοκτήτες των εμπορικών σημάτων να προστατέψουν τα σήματά τους στη φάση εισαγωγής των νέων καταλήξεων υψηλού επιπέδου (μιας και το εμπορικό σήμα μιας εταιρεία π.χ. alfaromeoθα μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει την κατάληξη ενός δικτυακού τόπου) .

http://www.youtube.com/watch?v=c9eehqeZkEc

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.