paliokatastasi blog

Τα Ιστολόγια των φίλων μου

Κάθε μέρα

Ιούνιος 2015
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Αναζήτηση

Ο Γήινος Χρόνος μου

Τα Ιστολόγια των φίλων μου

Πρόσφατα άρθρα

Πρόσφατα σχόλια

Ιστορικό

Kατηγορίες

Μεταστοιχεία

Άδεια

Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασίααπό τον mero χορηγείται με άδειαCreative Commons Αναφορά Δημιουργού 4.0 Διεθνές .

ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ

Σήμερα 16/6 η ομάδα διαμεσολάβησης του σχολείου μας έκλεισε την τελευταία συνάντηση της φετινής σχολικής χρονιάς. Το σχολείο μας εκπονεί ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης και Αγωγής Υγείας Νομού Σάμου – Φάρος. Το πρόγραμμα αφορά στην εκπαίδευση ομάδας μαθητών του σχολείου μας που ευαισθητοποιείται στην αντιμετώπιση περιστατικών ενδοσχολικής βίας.

Συγκεκριμένα 35 μαθητές και μαθήτριες, από όλες τις τάξεις του σχολείου μας, εκπαιδεύονται σε ομαδικές συνεδρίες 1 φορά την εβδομάδα από την ψυχολόγο του κέντρου Φάρος Ευαγγελία Αμπαζή. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν επίσης 5 καθηγήτριες του σχολείου οι οποίες εκπαιδεύονται μαζί με τα παιδιά: Ξύδη Μαρία (Μόνιμη Φιλόλογος Αγγλικής), Νικολαίδου Αικατερίνη (Μόνιμη Φιλόλογος),  Παπαδοπούλου Μερόπη (Μόνιμη Φυσικός), Πρινάρη Χρυσούλα (Αναπληρώτρια Μαθηματικός), Τριανταφύλλου Ιωάννα (Αναπληρώτρια Φιλόλογος Ειδικής Αγωγής). Οι διαμεσολαβητές όπως ονομάζονται τα παιδιά, αποτελούν τους ειρηνοποιούς του σχολείου. Ευαισθητοποιημένοι μαθητές και μαθήτριες, τόσο σε θέματα ενδοσχολικής βίας, όσο και στη διαφορετικότητα,  εκπαιδεύονται στην ενεργητική ακρόαση και σε άλλες τεχνικές διαλόγου, ώστε να αποτελούν ένα ενεργό τμήμα του σχολείου, που μαζί με τους καθηγητές τους θα συμβάλλουν  στην πρόληψη, αλλά και την αντιμετώπιση περιστατικών ενδοσχολικής βίας.  Τα παιδιά αποχαιρέτησαν με συγκίνηση, την εκπαιδεύτρια τους Κυρία Ευαγγελία Αμπαζή, τους καθηγητές τους και τους συμμαθητές τους. Μοιράστηκαν τις σκέψεις και τα συναισθήματα τους και αποτίμησαν την όλη διαδικασία. Αντάλλαξαν ευχές, ζωγράφισαν και υποσχέθηκαν ότι θα ξανασυναντηθούν πάλι με τη νέα σχολική χρονιά. Ας ευχηθούμε σε όλους  καλές διακοπές και καλή αντάμωση.

Ευχαριστούμε την Κυρία Ευαγγελία Αμπαζή ψυχολόγο του κέντρου Φάρος.  Τις καθηγήτριες Ξύδη Μ., Νικολαιδου Α. , Παπαδοπούλου Μ., Πρινάρη Χ. και Τριανταφύλλου Ι., που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Τέλος ευχαριστούμε όλα τα παιδιά, που με την ευαισθησία τους και την σταθερότητα τους,  κάνουν αυτό το πρόγραμμα πραγματικότητα, την εκπαίδευση πιο ουσιαστική και το σχολείο μας ομορφότερο.

 

φωτογραφία0051

φωτογραφία0062 φωτογραφία0050 φωτογραφία0061 φωτογραφία0060 φωτογραφία0059 φωτογραφία0058 φωτογραφία0057 φωτογραφία0049 φωτογραφία0056 φωτογραφία0054 φωτογραφία0053 φωτογραφία0048

 

Και μιας και μιλήσαμε για φρούτα ήταν αδύνατο να μη θυμηθώ την Λιλιπούπολη και τη “Ρόζα Ροζαλία” του Μάνου Χατζηδάκη που σαν χθες το 1994 έκλεισαν 21 χρόνια από το θάνατο του.

Μικρά και μεγάλα παιδιά λάτρεψαν τον κόσμο της Λιλιπούπολης και τα καμώματα των κατοίκων της. Η Λιλιπούπολη ήταν μια “παιδική” (όχι όμως παιδιάστικη) εκπομπή, καμωμένη “για παιδιά και έξυπνους μεγάλους”, η οποία λατρεύτηκε, αλλά και πολεμήθηκε, ίσως επειδή ασκούσε κριτική χωρίς διακρίσεις σε πρόσωπα και θεσμούς.

“wikipedia”

 

 

Καλό μας καλοκαίρι.