Στοματική υγεία

Συμβουλές για σωστή στοματική υγεία στα παιδιά

Αγαπητοί γονείς!

παιδι βουρτσιζει δοντιαΔεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από ένα παιδικό χαμόγελο. Με σωστή φροντίδα και τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο, είναι εφικτό  τα παιδιά μας να ενηλικιωθούν χωρίς να υποστούν την εμπειρία του οδοντικού πόνου και της ουλίτιδας. Έτσι, η προαγωγή της στοματικής υγείας των παιδιών μας, μας αφορά και επιτυγχάνεται με τους παρακάτω τρόπους:

– Αποφεύγουμε τροφές και ποτά που έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε ζάχαρη και επιλέγουμε τροφές που περιέχουν τα απαραίτητα συστατικά για την ανάπτυξη των παιδιών μας. Έτσι  επιλέγουμε τρία γεύματα(πρωινό , μεσημεριανό, βραδινό) και προσπαθούμε να εκπροσωπούνται σε κάθε γεύμα όλες οι ομάδες τροφών της διατροφικής πυραμίδας.

– Βουρτσίζουμε τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα (πρωί –βράδυ) μετά από το φαγητό, για να διατηρήσουμε υγιή τα δόντια και τα ούλα.

– Χρησιμοποιούμε φθοριούχο οδοντόκρεμα και φθοριούχα στοματικά διαλύματα σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του οδοντιάτρου.

– Επισκεπτόμαστε τακτικά τον οδοντίατρο.

  1. Κατά τις επισκέψεις  αυτές, ο οδοντίατρος θα κάνει φθορίωση στα δόντια και θα  εφαρμόσει προληπτικές εμφράξεις, όπου είναι αυτές απαραίτητες.
  2. Θα δώσει οδηγίες στοματικής υγιεινής και σωστής διατροφής
  3. θα μπορέσει να εντοπίσει προβλήματα σε πρώιμο στάδιο (αρχόμενη τερηδόνα, στοματικές έξεις, ορθοδοντικά προβλήματα), όπου η  αντιμετώπισή τους  θα μπορεί να γίνει με απλές και ανώδυνες τεχνικές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *