• Αιμιλία Σιακοβέλη κοινοποίησε στην ομάδα Ανάπτυξη blogs.sch.gr πριν από 4 έτη, 2 μήνες

  Καλημέρα, θα μπορούσατε να μου πείτε με ποιόν τρόπο μπορώ να ενσωματώσω φόρμα επικοινωνίας στο ιστολόγιο του σχολείου: (https://blogs.sch.gr/lyk-k-ac/). Θ ήθελα να την τοποθετήσω στην αριστερή στήλη, εκεί που προσθέτουμε μονάδες.
  Σας ευχαριστώ.

  • Εννοείς μια φόρμα επικοινωνίας που έχει φτιαχτεί από τα docs του google? (docs.google.com)?
   Αυτό ήθελα να κάνω και εγώ αλλά μου ειπαν ότι δεν γίνεται μιας και ο κώδικας ενσωμάτωσης του google περιέχει το tag iframe που δεν υποστηρίζεται από το blog.
   Εκτός αν εννοείς κάτι άλλο

  • Ευχαριστώ για την απάντηση. Βλέπω σε άλλα blog του sch.gr ότι υπάρχουν φόρμες επικοινωνίας (πχ εδώ: https://blogs.sch.gr/8lyk-pat/com/). Κάτι τέτοιο θέλω να κάνω.

  • Καταρχήν αυτό που παραθέτεις δεν πρόκειται για ενσωμάτωση φόρμας επικοινωνίας μέσα στο blog του sch.gr αλλά για ΣΥΝΔΕΣΜΟ (link) σε άλλο site που έχει τη φόρμα επικοινωνίας.
   Αυτό είναι εύκολο να γίνει.
   Φτιάξε μια φόρμα στη διεύθυνση docs.google.com, πάρε τον σύνδεσμο και βάλε τον σύνδεσμο στη σελίδα σου στο blog.
   Η ενσωμάτωση είναι τελείως διαφορετικό πράγμα. Ενσωμάτωση σημαίνει να εμφανιστεί η ίδια η φόρμα αυτή καθεαυτή μέσα στο blog του sch.gr κάτι που δυστυχως ως φαίνεται δεν υποστηρίζεται από ότι με ενημέρωσαν και εμένα από την ομάδα υποστήριξης.

  • Ευχαριστώ και πάλι για την πληροφορία, θα το προσπαθήσω!
   Τι περισσότερο θα προσέφερε πρακτικά η ενσωμάτωση από το σύνδεσμο σε άλλο site;

  • είναι πιο κομψό και πιο πρακτικό η φόρμα επικοινωνίας να είναι ενσωματωμένη μέσα στην ίδια τη σελίδα του σχολείου, και όχι να πατας σε έναν σύνδεσμο και να σε παραπέμπει σε μια άσχετη σελίδα όπου απλά θα υπαρχει μια φορμα επικοινωνίας.
   Δες πχ αυτό:
   https://www.cosmote.gr/fixed/consumer/email-contact-form
   βλέπεις η φόρμα επικοινωνίας είναι μέσα στην ιστοσελίδα της cosmote, διατηρούνται τα μενού, τα γραφικά κλπ Δεν φεύγεις από την ιστοσελίδα, παραμένεις σε αυτή. Ενώ όταν παραπέμπει σε άλλη σελίδα, φεύγεις από τη σελίδα του σχολείου

  • Εντάξει , το κατάλαβα. Τελικά έφτιαξα φόρμα επικοινωνίας με σύνδεσμο που ανοίγει σε νέο παράθυρο.
   Ευχαριστώ και πάλι.