• Καλησπέρα σε όλη την ομάδα! Γνωρίζετε που μπορεί κανείς να αναζητήσει το θεατρικό κείμενο «Οι Γερμανοί ξανάρχονται» των Σακελλάριου – Γιαννακόπουλου; Το χρειάζεται η θεατρική ομάδα του 3ου Γυμνασίου Ρόδου (Βενετόκλειο) για την επόμενη παράστασή της! Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων! 🙂

 • Καλησπέρα σε όλη την ομάδα! Γνωρίζετε που μπορεί κανείς να αναζητήσει το θεατρικό κείμενο «Οι Γερμανοί ξανάρχονται» των Σακελλάριου – Γιαννακόπουλου; Το χρειάζεται η θεατρική ομάδα του 3ου Γυμνασίου Ρόδου (Βενετόκλειο) για την επόμενη παράστασή της! Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων! 🙂

 • ΜικρογραφίαΔώδεκα φωτογραφίες ανθρωπιάς που μας αποδεικνύουν πως υπάρχουν- ευτυχώς- ακόμα άνθρωποι με ευαισθησίες.

  Ευτυχώς υπάρχει ελπίδα και αν κοιτάξουμε καλά γύρω μας θα δούμε ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι. Ανάμεσα […]

 • «Να κοιμάσαι ευτυχισμένος. Να εκπέμπεις αγάπη. Να ξέρεις ότι είμαστε εδώ περαστικοί»

  Δεν μπορώ να σου δώσω λύσεις για όλα τα προβλήματα της ζωής σου,
  ούτε έχω απαντήσεις για τις αμφιβολίες και τους φόβους […]

 • Μικρογραφία

  «Η εκφοβιστική και επιθετική συμπεριφορά παιδιών εναντίον συμμαθητών τους είναι ένα πολύμορφο και πολυδιάστατο φαινόμενο, η έκταση και η σοβαρότητα του οποίου δύσκολα αναγνωρίζονται. Κυρίως επειδή τα […]

 • Μικρογραφία

  The Metropolitan Museum of Art, Νέα Υόρκη, Η.Π.Α
  MoMA, Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, Νέα Υόρκη, Η.Π.Α
  Μουσείο Reina Sofia, Μαδρίτη, Ισπανία
  Μουσείο Thyssen – Bornemisza, Μαδρίτη, Ισπανία
  Μουσείο Kampa, Πράγα, […]

 • Μικρογραφία 

  Το συγκρότημα 9ΜΜ (εννιά χιλιοστά) & η ερμηνεύτρια – ηθοποιός Μπέσσυ Μάλφα συμπράττουν σε ένα μοναδικό video clip, κοινωνικού ενδιαφέροντος.

  Ένα κολάζ ιστοριών με μία δυναμική που θα συγκινήσει με την […]

 •  «Αν είμαι ό,τι έχω, κι αν ό,τι έχω χαθεί, τότε ποιος είμαι;»

  Η ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΝΑΙ δεν είναι και τόσο ξεκάθαρη για την κοινή λογική. Το έχει, φαίνεται να είναι μια φυσιολογική λειτουργία της […]

 •  «Αν πραγματικά αγαπώ έναν άνθρωπο, αγαπώ όλους τους ανθρώπους»

  ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΤΕΧΝΗ; Αν είναι, χρειάζεται γνώση και προσπάθεια. Ή μήπως η αγάπη είναι ένα ευχάριστο συναίσθημα που κατά σύμπτωση το γνωρίζει […]

 •  Ο Αμερικανός ψυχαναλυτής γράφει για την υποταγή του ανθρώπου και τον φόβο του για την ελευθερία.

  ENA AΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ του ανθρώπου είναι ότι δεν κάθεται να σκεφτεί αν οι σκοποί που επιδιώκει είναι […]

 • Μικρογραφία

  Ο Ερατοσθένης γεννήθηκε στην Κυρήνη της σημερινής Λιβύης το 276 π.Χ. και πέθανε στην Αλεξάνδρεια το 194 π.Χ.. Ήταν μαθηματικός, γεωγράφος και αστρονόμος. Από τα πιο σπουδαία επιτεύγματά του ήταν ότι […]

 •  

  ΕΙΜΑΙ 7 χρονών και σε ένα διάλειμμα στο σχολείο μου στον Στρόβολο Λευκωσίας, βγάζω να φάω μια σοκολάτα «ζωάκι» της Nestle. Είναι οι αγαπημένες μου. Μια μικρή μπάρα […]

 • Μικρογραφία

   Αγάπη : δύσκολα ορίζεται από τους μεγάλους. Οι μικρότεροι πάντως έχουν διαφορετική και μάλλον ιδιαίτερη αντίληψη του τι είναι αγάπη.

  Τι είναι αγάπη, λοιπόν; Να τι απάντησαν τα μικρά […]

 • [youtube MQzldrC870s]

  Ο κύκλος της ζωής μέσα από μια μικρού μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων . Την ταινία αυτή την αφιέρωσε ο σκηνοθέτης στους γονείς του  & μεις στους γονείς όλου του κόσμου.

  Η ιστορία […]

 • https://www.facebook.com/video.php?v=589366554505102

  Sometimes those who have less, give more …

  «We make a living by what we get,

  but we make a life by what we give»

 • https://www.facebook.com/video.php?v=880690028657020

  «Όταν βλέπεις κάτι παράξενο στο Διαδίκτυο, πάντα να ζητάς βοήθεια!
  Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε σήμερα με ψήφισμά του την ενίσχυση των προσπαθειών για […]

 • «Δίνε του!» ρουθούνισε ο ταύρος στο κουνούπι, που τού’χε καθίσει στο αυτί. «Ξεχνάς πως δεν είμαι ταύρος» του απαντάει το κουνούπι και τον τσιμπάει ηδονικά.

 • Στο δωμάτιό μου το κρεβάτι βρισκόταν εδώ, η ντουλάπα εκεί και το τραπέζι ανάμεσά τους. Μέχρι που το βαρέθηκα. Έσυρα το κρεβάτι προς τα εκεί και την ντουλάπα προς τα εδώ. Για ένα διάστημα ένιωσα τη ζωογόνο αύρα του […]

 • Είναι γεγονός ότι τα κοινωνικά δίκτυα αποτελούν ένα μεγάλο μέρος της καθημερινότητας μας και έχουν διεισδύσει στη ζωή από λίγο έως πάρα πολύ διαμορφώνοντας συχνά την κοινωνικότητά μας. Πολλές φορές θέλουμε να μοιραστούμε με τους φίλους μας την πιο χαρούμενη στιγμή της ζωής μας, τη γέννηση του παιδιού μας. Υποσυνείδητα είναι ένας τρόπος να αποδείξουμε στους φίλους μας πόσο ικανοί είμαστε και τι μπορούμε να καταφέρουμε ενώ αποζητούμε την ικανοποίηση από την αποδοχή των φίλων μας, likes, shares, comments. Από τη στιγμή όμως που αναρτάται κάτι στο διαδίκτυο, η πληροφορία είναι διαθέσιμη στον οποιοδήποτε, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν αγαθές προθέσεις.

  Οι κίνδυνοι όταν αναρτούμε φωτογραφίες παιδιών

  – Δημιουργεί ψηφιακά ίχνη από πολύ μικρή ηλικία με αποτέλεσμα οποιοσδήποτε θελήσει να «κατασκευάσει» μια ιστορία να μπορεί. Φανταστείτε κάποιον που πλησιάζει το 11χρονο παιδί σας και του λέει: «Τι κάνεις, είμαι φίλος των γονιών σου, είχα έρθει και στο μαιευτήριο τότε» ή «ήμουν στα γενέθλια σου πριν από 6 χρόνια με την μεγάλη σοκολατένια τούρτα».

  -Μια φωτογραφία εκθέτει το παιδί οπτικά στις ορέξεις του κάθε παιδόφιλου που μπορεί να τη χρησιμοποιήσει κατά βούληση και για διάφορους σκοπούς.

  – Μια φωτογραφία από το σχολείο, με φίλους, από τη γειτονιά αποκαλύπτει πληροφορίες για τη ζωή και τις συνήθειες μας δίνοντας στοιχεία στον οποιονδήποτε, π.χ. σε ένα εκβιαστή, απαγωγέα ή παιδόφιλο.

  – Η έκθεση φωτογραφιών παιδιών στο Facebook ευνοεί τις συνθήκες εκείνες ώστε το παιδί να γίνει θύμα cyberbullying. Μπορεί κάποιος να κλέψει την ταυτότητά μας ή του παιδιού μας και να φτιάξει ένα ψεύτικο προφίλ.
  Τα μέτρα προστασίας

  -Το facebook απαγορεύει τη δημιουργία προφίλ σε παιδιά κάτω των 13 ετών. Άρα εάν έχει προφίλ τότε έχει δηλώσει ψεύτικη ημερομηνία.

  -Μην ποστάρετε φωτογραφίες των παιδιών σας. Εάν θέλετε, να το πράξετε με σκέψη και προσοχή.

  – Προσέξτε τις πληροφορίες που δίνετε, όνομα μαιευτηρίου, πόλη, όνομα παιδιού, ηλικία κ.ο.κ.

  -Μην κάνετε tag τα παιδιά σας σε φωτογραφίες και video. Οι πραγματικοί σας φίλοι ξέρουν ήδη και τα ονόματα τους και όλες τις πληροφορίες για αυτά.

  Τι προτρέπει τους γονείς η Αστυνομία

  Στο διαδίκτυο προσέχουμε τι ανεβάζουμε γιατί οι παιδόφιλοι καραδοκούν τονίζει o εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης με αφορμή την χθεσινή ανακοίνωση για τις αναρτήσεις φωτογραφιών με παιδιά στο facebook.

  Στην ανακοίνωση προχωρήσαμε, αφού παρατηρήσαμε ότι στο πλαίσιο ελέγχου του διαδικτύου, οι παιδόφιλοι δυσκολεύονται να βρουν φωτογραφίες, χρησιμοποιούν φωτογραφίες ενός παιδιού που είναι π.χ στο μπάνιο.

  Λόγω του ότι προσέξαμε ότι οι Κύπριοι βάζουν διάφορες φωτογραφίες, εξήγησε ο κ. Αγγελίδης, κρίναμε σκόπιμο να τους προτρέψουμε να προσέξουν. Μια οικογενειακή φωτογραφία σίγουρα δεν είναι πρόβλημα, δεν χρειάζεται όμως, υπέδειξε, να βάζουμε παιδιά που είναι στην πισίνα ή στη θάλασσα ή γυμνά γιατί αυτό εγκυμονεί κινδύνους.

  Με βάση τις εμπειρίες μας, ανέφερε ο κ. Αγγελίδης, και την παρακολούθηση του διαδικτύου οι παιδόφιλοι καραδοκούν στο να χρησιμοποιήσουν κάποιες φωτογραφίες και να τις αλλοιώνουν.

  Στο διαδίκτυο πρόσθεσε ο κ. Αγγελίδης, προσέχουμε ό,τι βάζουμε ειδικά στα θέματα παιδιών, διότι με το να έχουμε φωτογραφίες δίνουμε τροφή σε επιτήδειους χωρίς να υπολογίζουμε τους κίνδυνους.

  Αυτό που τονίζουμε και προτρέπουμε, κατέληξε ο κ. Αγγελίδης, είναι ο κόσμος πριν να αναρτήσει μια φωτογραφία ιδιαίτερα παιδιών, θα πρέπει να σκέφτεται αν χρειάζεται να μπει αυτή η φωτογραφία ή όχι και ας μην ξεχνούμε, τόνισε ότι οι επιτήδειοι έχουν και ψεύτικα προφίλ το οποίο είναι ένα άλλο πολύ σοβαρό θέμα.

   

  Η ανακοίνωση της αστυνομίας

  Σήμα κινδύνου στους γονείς που ανεβάζουν φωτογραφίες των παιδιών τους στο Facebook εκπέμπει η Αστυνομία, προειδοποιώντας ότι οι παιδόφιλοι μπορεί να έχουν στα αρχεία τους εκτός από παιδιά που είναι σε διάφορες σεξουαλικές πράξεις και φωτογραφίες παιδιών που είτε είναι ντυμένα και ασχολούνται με διάφορες δραστηριότητες.

  Το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας, με ανακοίνωσή του , προτρέπει τους χρήστες του διαδικτύου και ειδικότερα τους χρήστες πλατφόρμων κοινωνικής δικτύωσης, να μην ανεβάζουν φωτογραφίες των παιδιών τους στο διαδίκτυο.

  Μάλιστα, σύμφωνα με τις τελευταίες υποθέσεις που διερεύνησε το αρμόδιο γραφείο, διαπιστώθηκε ότι οι παιδόφιλοι είχαν στα αρχεία τους εκτός από παιδιά που είναι σε διάφορες σεξουαλικές πράξεις, φωτογραφίες παιδιών που είτε είναι ντυμένα και ασχολούνται με διάφορες δραστηριότητες, είτε γυμνές φωτογραφίες των παιδιών τους (π.χ. στην παραλία, στο μπάνιο κ.λπ.), ή φωτογραφίες παιδιών με μαγιό ή ελαφριά ενδυμασία. Αυτό διαπιστώνεται και σύμφωνα με την παρακολούθηση του διαδικτύου γενικότερα από το γραφείο μας, δηλαδή παρατηρείται ότι οι Κύπριοι χρήστες των πλατφόρμων κοινωνικής δικτύωσης αναρτούν πάρα πολλές φωτογραφίες παιδιών.

  Ο κάθε χρήστης του διαδικτύου πρέπει να γνωρίζει ότι η ανάρτηση φωτογραφιών, μένει σχεδόν για πάντα και ο κάθε ένας μπορεί να δει, να αντιγράψει και να φυλάξει τις φωτογραφίες αυτές στα αρχεία του ενώ ανάρτηση αυτών των φωτογραφιών στο διαδίκτυο μπορεί να προκαλέσει τυχόν αλλοίωση φωτογραφιών και άλλους κίνδυνους γενικότερα, προειδοποιεί η Αστυνομία.

  Γίνεται παράκληση, προστίθεται στην ανακοινωση όπως ο κάθε ένας να είναι προσεκτικός στην ανάρτηση φωτογραφιών των παιδιών στο διαδίκτυο. Υπενθυμίζεται ότι «ανήλικος» σύμφωνα με την υφιστάμενη Νομοθεσία για το διαδίκτυο θεωρούνται τα άτομα που είναι ηλικίας κάτω των 18 ετών.»

  Πηγή: http://www.ant1iwo.com

  http://www.infokids.gr/2014/08/sima-kindynoy-stoys-goneis-apo-tin-ast/

 • Φόρτωσε Περισσότερα
Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων