• Στα πλαίσια της καλύτερης επικοινωνίας με τους γονείς – κηδεμόνες των μαθητών του Γυμνασίου μας, δημοσιεύουμε το ακόλουθο ενημερωτικό έγγραφο:

  Ενημέρωση για γονείς Γυμνασίου

   

 • Επισκεφτείτε το παρακάτω link για να δείτε την ανάγνωση αποσπασμάτων από το διήγημα του Αλ. Παπαδιαμάντη «Η Σταχομαζώχτρα» που έγινε πριν την προβολή Χριστουγεννιάτικης ταινίας στο Γυμνάσιο Αλοννήσου. Διαβάζουν οι […]

 • Μετά τη μεγάλη συμμετοχή των μαθητών μας στην πρώτη κινηματογραφική προβολή συνεχίζουμε με την ταινία «Μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία», το Σάββατο 20/12/2014 στις  6:30 μ.μ. στο Γυμνάσιο Αλοννήσου. Νωρίτερα οι […]

 • Παρακαλούμε οι μαθητές και οι γονείς του Γυμνασίου ΛΤ Αλοννήσου να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο στο σύνδεσμο που ακολουθεί:

  Ερωτηματολόγιο ανάπτυξης ιστοσελίδας σχολείου

  Οι απόψεις σας θα μας βοηθήσουν να […]

 • Επειδή οι μαθητές μας ζουν σ’ένα μικρό νησί, δεν έχουν τις δυνατότητες ψυχαγωγίας των συμμαθητών τους σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Γι’αυτό πήραμε την πρωτοβουλία μια μικρή ομάδα εκπαιδευτικών να αξιοποιήσουμε τα […]

 • H Αυλή των Θαυμάτων είναι ένα νεοελληνικό θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη που πρωτοπαρουσιάστηκε στις 18 Ιανουαρίου 1957 από το Θέατρο Τέχνης σε σκηνοθεσία του ιδίου του συγγραφέα. Θεωρείται ένα από τα έργα […]

 • Αλλάζουν όλα στην Α’ Λυκείου – Πως θα γίνουν οι εξετάσεις
  Η τροπολογία που κατατέθηκε χτες στην Βουλή αλλάζει άρδην πολλά πράγματα στην Εκπαίδευση, σε όλες τις βαθμίδες. Δείτε ΕΔΩ ολη την τροπολογία με τις αλλαγές που αφορούν 15 εκπαιδευτικούς φορείς

  Οι αλλαγές συνεχίζονται και στην Α’ Τάξη Λυκείου, ειδικά στον τρόπο των εξετάσεων, με την εισαγωγή πανελλαδικού τύπου εξετάσεις και  τους βαθμούς να προσμετρούνται στις μέχρι το τέλος
  Τα θέματα των εξετάσεων
  Μια εβδομάδα πριν τις εξετάσεις, θα δημοσιοποιηθούν σε όλα τα μαθήματα τα θέματα των εξετάσεων, τα οποία θα συμπεριληφθούν στην τράπεζα θεμάτων. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΟ ΕΘΝΟΣ«.Η Τράπεζα των Θεμάτων για κάθε μάθημα θα περιλαμβάνει περισσότερα από 300 θέματα τα οποία θα δημοσιοποιηθούν όλα μια εβδομάδα πριν από την έναρξη των εξετάσεων. τα θέματα θα ανέβουν τόσο στην ιστοσελίδα του ΙΕΠ αλλά και στη Διεύθυνση Εκδόσεων του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (ΙΤΥΕ)-Διόφαντος.
  Θέματα για εξετάσεις ανάλογα με κλήρωση και τις επιλογές του καθηγητή
  Οι καθηγητές θα έχουν περίπου μια εβδομάδα στη διάθεσή τους από τη στιγμή που θα δημοσιοποιηθούν όλα τα ερωτήματα που θα συμπεριληφθούν στη Τράπεζα Θεμάτων, προκειμένου να μπορέσουν να επιλέξουν το 50% των  θεμάτων που θα βάλουν οι ίδιοι ώστε να μη συμπέσουν με αυτά που θα κληρωθούν.
  Επί της ουσίας δηλαδή οι μαθητές κάθε σχολείου θα εξετάζονται σε διαφορετικά θέματα ανάλογα με την κλήρωση και τις επιλογές του καθηγητή κάθε μαθήματος αλλά τελικά τα θέματα που θα κληθούν να απαντήσουν θα είναι διαβαθμισμένης δυσκολίας και έτσι όλοι θα μπορούν να ανταποκριθούν ανάλογα με τις δυνατότητές τους.
  Μαθήματα επιλογής θα ορίζονται από τους καθηγητές
  Σχετικά με τα μαθήματα επιλογής, όλα τα θέματα θα τα ορίζει ο αρμόδιος καθηγητής που διδάσκει το μαθημα, και όχι η τράπεζα Θεμάτων
  Το πρόγραμμα των εξετάσεων
  ο πρόγραμμα των εξετάσεων θα καταρτιστεί από το κάθε σχολείο ξεχωριστά και θα σταλεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου προκειμένου να συμπεριληφθεί στο Κεντρικό Σύστημα Διαχείρισης της Τράπεζας Θεμάτων. Οι εξετάσεις αναμένονται να ξεκινήσουν στα τέλη Μαΐου και θα διαρκέσουν δέκα μέρες περίπου.
  Οδηγίες προς τους καθηγητές και τους διευθυντές για το πρόγραμμα
  Η διαδικασία  που θα θα ακολουθηθεί μέχρι τη στιγμή που θα φτάσουν τα θέματα των εξετάσεων στα χέρια των μαθητών είναι αρκετά πολύπλοκη και οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες που θα στείλει στα σχολεία το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής μέσω του υπουργείου Παιδείας. Αρχικά οι διευθυντές  των 1.300 γενικών λυκείων της χώρας σε συνεργασία με τους καθηγητές που διδάσκουν στην Α’ λυκείου θα καταρτίσουν το πρόγραμμα εξετάσεων του κάθε σχολείου για όλα τα μαθήματα και στη συνέχεια θα το στείλουν στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου
  Μία ώρα πριν ξεκινήσουν οι εξετάσεις ανοίγει το σύστημα της τράπεζας θεμάτων
  Οπως γράφει και το ΕΘΝΟΣ, μόλις μία ώρα πριν ξεκινήσουν οι εξετάσεις θα «ανοίγει» το κεντρικό σύστημα της τράπεζας των θεμάτων. Ο καθηγητής που διδάσκει το μάθημα σε κάθε τμήμα μέσω ενός ειδικού κωδικού που θα έχει θα μπαίνει στην τράπεζα θεμάτων ώστε να γίνει η κλήρωση του 50% των θεμάτων στα οποία θα εξεταστούν οι μαθητές. Στη συνέχεια ο καθηγητής θα συμπληρώνει τα δικά του θέματα και θα ξεκινάει η εξέταση. Στη συνέχει η βαθμολόγηση θα γίνεται αποκλειστικά από τον καθηγητή της κάθε τάξης.

  Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr

 • Σας παρουσιάζουμε την ταινία μας με  θέμα τον Σχολικό Εκφοβισμό

  Η συνεργασία των μαθητών με την καθηγήτρια Πληροφορικής Τεγούση Ναυσικά ήταν άψογη και τα παιδιά συνεργάστηκαν μεταξύ τους για βγει αυτό το αποτέλεσμα.

  Επίσης το σχολείο μας στα πλαίσια ενός διαγωνισμού Λογότυπου για τη σχολική βία δημιούργησε το λογότυπο της εικόνας και με απόφαση του συλλόγου των καθηγητών το έστειλε στον διαγωνισμό.

   

   

   

   

   

   

  Ο ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ
  (ή BULLYING )
  ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

  ΚΕΔΔΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

  Η διεπιστημονική ομάδα του ΚΕΔΔΥ Κορινθίας

  Αντωνόπουλος Αγγελής, α. προϊστάμενος
  Καραμπέτσου Μαρία, Ψυχολόγος
  Ψύλλου Αγορίτσα, Ειδική Παιδαγωγός

   
  Με τον όρο σχολικός εκφοβισμός ή αλλιώς θυματοποίηση (bullying) γίνεται λόγος για μία μορφή σωματικής, λεκτικής ή κοινωνικής επιθετικότητας, η οποία αποτελεί την πλέον διαδεδομένη μορφή επιθετικής μορφής συμπεριφοράς στο χώρο του σχολείου. Πρόκειται για ένα πολυπρισματικό φαινόμενο, εφόσον οφείλεται σε πληθώρα παραγόντων, έχει πολλές συνέπειες κι εμπλέκει ένα μεγάλο αριθμό προσώπων. Εξαιτίας αυτού αποτελεί ένα πεδίο που συγκεντρώνει αυξανόμενο ενδιαφέρον.
   

  Μία εννοιολογική προσέγγιση του όρου αναφέρει, ότι ένας μαθητής εκφοβίζεται ή θυματοποιείται, όταν «εκτίθεται επανειλημμένα και για αρκετό χρονικό διάστημα σε αρνητικές πράξεις άλλου ή άλλων μαθητών, που εκδηλώνονται ως μορφές βίαιης ή επιθετικής συμπεριφοράς» (Τσιάντης, 2008).

  Ο όρος bullying περικλείει πράξεις παραβατικού χαρακτήρα, οι οποίες τελούνται από ανήλικους εναντίον ανηλίκων κι έχουν επαναλαμβανόμενο χαρακτήρα. Κατά τη διάρκεια των πράξεων αυτών ο πιο δυνατός ανήλικος ή ομάδα ανηλίκων επιτίθεται στο λιγότερο δυνατό ανήλικο ή ομάδα ανηλίκων.

  Σκοπός του δυνατού ανήλικου είναι να εκφοβίσει, να βλάψει και να ταπεινώσει κάποιον (Σπυρόπουλος, 2008).

   
  Στο φαινόμενο του bullying εμπλέκονται πολλά μέρη:

  Το παιδί που δέχεται βία
  Το παιδί ή ομάδα παιδιών που ασκεί βία
  Τα παιδιά θεατές
  Οι εκπαιδευτικοί
  Οι γονείς

   
  Σύμφωνα με τον Olweus (1993) η σχολική βία και ο σχολικός εκφοβισμός παρατηρούνται, όταν ένα παιδί «εκτίθεται, κατ’ επανάληψη και σε διάρκεια χρόνου, σε αρνητικές πράξεις από ένα ή περισσότερα άτομα.» Ο όρος «αρνητική πράξη» αναφέρεται στην πράξη εκείνη με την οποία «ένα άτομο προκαλεί εσκεμμένη βλάβη ή συναισθηματική δυσκολία σε άλλο άτομο, μέσω σωματικής επαφής, λεκτικώς ή με άλλους τρόπους.»
   

  Μια σημαντική παράμετρος η οποία τονίζεται και θεωρείται υπό παρατήρηση είναι η έννοια της επανάληψης. Το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός. Δεν είναι ένας απλός τυχαίος καβγάς μεταξύ δυο παιδιών στη σχολική αυλή. Το αποτέλεσμα αυτής της πράξης είναι η δεύτερη σημαντική παράμετρος.

  Οι πράξεις σχολικού εκφοβισμού έχουν αποτέλεσμα ή θα μπορούσαν να έχουν ως αποτέλεσμα σωματική βλάβη ή συναισθηματικές δυσκολίες (δυσκολίες συμπεριφοράς) πάνω στο παιδί. Η τελευταία παράμετρος έχει να κάνει με τις μορφές του σχολικού εκφοβισμού ο οποίος μπορεί να είναι σωματικός, λεκτικός ή με οποιαδήποτε άλλη μορφή.

   

  Γενικά το Bullying μπορεί να περιλαμβάνει :

  Άσκηση φυσικής βίας, χτυπήματα, τσιμπήματα, δαγκωνιές, σπρωξίματα,

  Εσκεμμένο ή συχνό αποκλεισμό μαθητών από κοινωνικές δραστηριότητες, κοινωνική απομόνωση ή αποκλεισμό

  Σεξουαλική παρενόχληση

  Χρησιμοποίηση υβριστικών ή περιπαικτικών εκφράσεων, πειράγματα, παρατσούκλια, κοροϊδία

  Απειλές και εκβιασμό

  Υβριστικές ή περιπαικτικές εκφράσεις για τη φυλή, την εθνικότητα, τη θρησκεία, την ταυτότητα αναπηρίας, τη σεξουαλική ταυτότητα του θύματος

   

  Γενικά το Bullying μπορεί να περιλαμβάνει :

  Κλοπές ή και Ζημιές στα προσωπικά αντικείμενα του θύματος

  Επιδιωκόμενη απομάκρυνση των φίλων

  Διάδοση κακοηθών και ψευδών φημών

  Ηλεκτρονικό bullying cyber bullying (Το cyberbullying περιγράφεται ως «η επαναλαμβανόμενη και εκ προθέσεων βλάβη που προκαλείται διαμέσου της χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών, κινητών τηλεφώνων και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών» Το Cyberbulling εμφανίζεται συχνότερα σε ιστότοπους όπου συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός εφήβων).

   

  O Olweus (1995) τονίζει τη διαφορά του bullying με το «πείραγμα» στα πλαίσια του παιχνιδιού, εφόσον το «πείραγμα» συνήθως συμβαίνει μεταξύ φίλων και δεν περιλαμβάνει την πρόκληση σωματικού πόνου των άλλων.

  Αντίθετα το bullying εμπλέκει άτομα που δεν έχουν φιλικές σχέσεις. Πρόκειται για μία συμπεριφορά, η οποία χαρακτηρίζεται από ανισορροπία δύναμης και μπορεί να αναφέρεται στα ατομικά ή κοινωνικά χαρακτηριστικά του δράστη και του θύματος.

   
  Το «πείραγμα» μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε εκφοβισμό αν συμβαίνει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και το σημαντικότερο όταν το παιδί αισθανθεί ότι οι πράξεις των άλλων δεν διέπονται από αστείο και δεν γίνονται μέσα στα όρια του παιχνιδιού.

   
  Το φαινόμενο του «τραμπουκισμού» στο σχολείο δεν έχει προσωρινή μόνο ψυχική επίπτωση στα παιδιά και συνήθως δεν ξεπερνιέται μετά από ένα διάστημα.

  Αντίθετα, ο εκφοβισμός μπορεί συχνά να προκαλέσει μόνιμη ψυχική ζημιά σε ένα άνθρωπο και γι’ αυτό πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη και να αντιμετωπιστεί στο μέτρο του δυνατού απ’ όλους τους εμπλεκόμενους (πολιτεία, εκπαιδευτικούς, γονείς και τους ίδιους τους μαθητές).

  Τα παιδιά που είναι θύματα σχολικού εκφοβισμού και καταπίεσης (bullying) στο σχολείο τους ή στις παρέες τους, αντιμετωπίζουν ως ενήλικες αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν μικρότερα ή μεγαλύτερα ψυχολογικά προβλήματα, όπως διαταραχές άγχους, κατάθλιψη και τάσεις αυτοκτονίας, σύμφωνα με μια νέα έρευνα αμερικανών ψυχιάτρων.

   
  Αποτελέσματα ερευνών που δημοσιεύτηκαν από τον Αμερικανικό Ιατρικό Σύλλογο «JAMA Psychiatry», παρουσίασαν στοιχεία σε βάθος χρόνου, για πάνω από μια 20ετία, τα οποία αφορούσαν περίπου 1.400 παιδιά ηλικίας εννέα έως 16 ετών (Copeland, 2013). Από αυτά, περίπου ένα στα τέσσερα είχε πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού (αγόρια και κορίτσια σχεδόν στο ίδιο ποσοστό), ενώ ένα στα δέκα παραδέχτηκε ότι είχε ασκήσει λεκτική ή σωματική βία σε άλλο παιδί. Ορισμένα παιδιά είχαν κατά καιρούς παίξει διπλό ρόλο, τόσο του θύτη, όσο και του θύματος.

   
  Τα παιδιά αυτά βρίσκονταν υπό παρακολούθηση και μετά την ενηλικίωσή τους για να αξιολογήσουν τις επιπτώσεις του σχολικού εκφοβισμού στη ψυχική υγεία των νέων. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι επηρεάζει την μακροπρόθεσμη υγεία ενός προσώπου, προκαλώντας μια μεγάλη γκάμα προβλημάτων αργότερα (Copeland, 2013).

  «Ο εκφοβισμός αποτελεί δυνητικό πρόβλημα και για τα θύματα και για τους θύτες», δήλωσε ο ερευνητής. «Τείνουμε να θεωρούμε τον εκφοβισμό ως κάτι φυσιολογικό και όχι τρομερά σημαντικό μέρος της παιδικής ηλικίας, όμως στην πραγματικότητα μπορεί να έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις για τα παιδιά, τους εφήβους και τους ενήλικες».

   
  Για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού, είναι σημαντικό να ληφθούν σε πρώτη φάση μέτρα πρόληψης. Εφόσον, το φαινόμενο εντοπίζεται στο σχολικό περιβάλλον, καλό θα ήταν οι εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων να συζητούν με τους μαθητές τα δικαιώματά τους, τους κανόνες συμπεριφοράς και τη σπουδαιότητας της φιλίας και της αλληλεγγύης μεταξύ των μαθητών.

   
  Είναι απαραίτητο να αναζητούνται και να εντοπίζονται οι αιτίες εμφάνισης των βίαιων συμπεριφορών, οι οποίες προκαλούν περιθωριοποίηση και απομόνωση και να λαμβάνονται τα απαιτούμενα μέτρα για την ομαλή ένταξη των νεοφερμένων μαθητών ή ακόμη και των μαθητών που ανήκουν σε διαφορετική φυλή, χώρα ή είναι άτομα με ειδικές ανάγκες.

   
  Επίσης, είναι σημαντικό να επιδιώκεται η συνεργασία των γονέων, οι οποίοι οφείλουν να είναι ενημερωμένοι για το κλίμα εκπαίδευσης των παιδιών τους και με αυτό τον τρόπο να προτρέπονται σε ατομικές ή ομαδικές δράσεις υποστήριξης.

   
  Τέλος, ο εκπαιδευτικός χρειάζεται να διαβεβαιώνει το παιδί – θύμα, ότι δεν ευθύνεται για αυτό που του έχει συμβεί και να του τονίσει, ότι θα βρίσκεται «δίπλα» του για να τον προστατεύει.

   
  Είναι ανακουφιστικό για ένα μαθητή, ο οποίος υφίσταται εκφοβισμό, να λάβει τη διαβεβαίωση, πως δεν είναι «κάρφωμα», αν κοινοποιήσει στον εκπαιδευτικό του την παραβατική αυτή συμπεριφορά και στη συνέχεια ο τελευταίος διεξάγει συζήτηση σε ολόκληρη την τάξη, με σκοπό την πρόκληση συναισθημάτων αλληλεγγύης μεταξύ των μαθητών.

   
  Παράλληλα, επιθυμητή θα ήταν η συνεργασία της διεύθυνσης του σχολείου με ειδικούς της ψυχικής υγείας για την ολοκληρωτική αντιμετώπιση και καταστολή του φαινομένου.

   
  ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙA

  Copeland, W. (2013). Bullyied children can suffer lasting psychological harm as adults. Journal of American Medicine and Associations- Psychiatry, February, 2013 Issue.

  Olwens, D. (1995). Bullying or peer abuse at school : Facts and intervention. Current Directions in Psychological Science, 4(6) (pp. 196-201).

  Olwens, D. (1993). Bullying at school: What We Can Do. Oxford: Blackwell Publishers.

  Σπυρόπουλος, Φ. (2009). Bullying. Το «πρώτο βήμα» στην παραβατικότητα. Αναρτήθηκε στις 03/05/2009 στην ιστοσελίδα: http://www.theartof crime.gr/assets/Bullying.doc.

  Τσιάντης, Ι.(2008). Ενδοσχολική βία. 11ο Πρόγραμμα Προαγωγής Ψυχικής Υγείας, Αθήνα, 2008.

   

   

 • Σε αυτό το άρθρο μπορείτε να μεταβείτε σε έναν χρήσιμο σύνδεσμο που τον έχει δημιουργήσει συνάδελφος Πληροφορικής ο κ. Μουζιούρας Παναγιώτης ΠΕ19 για να δείτε την υλη των μαθημάτων και χρήσιμες οδηγίες για τις […]

 • Οι μαθητές της Β τάξης του Λυκείου της Τεχνολογικής κατεύθυνσης στα πλαίσια του μαθήματος Τεχνολογία επικοινωνιών με υπεύθυνη την καθηγήτρια Τεγούση Ναυσικά,κλάδου ΠΕ19 στα πλαίσια των μαθητικών δραστηριοτήτων , […]

 • Στο β τετράμηνο πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας δυο project με υπεύθυνους καθηγητές τον κ. Δαφερέρα Παναγιώτη κλάδου ΠΕ03 και την κ. Κική Αναγνώστου κλάδου ΠΕ06.

  Παρακάτω σας αναφέρουμε  τις θεματικές ενότητες με παραδείγματα απο το project του κ.Δαφερέρα με τις ομάδες των μαθητών της Β Λυκείου που είχε θέμα  » Την Ιστορική Εξέλιξη της Μουσικής» .

  Η Μουσική από την Αναγέννηση έως σήμερα

  Η Μουσική στην Αρχαιότητα

  Μουσικη & Τεχνη

  Ελληνικος Κινηματογραφος

  Μιουζικαλ Cats

  Μπαλετο

  Θεατρο

  Μουσικη και κινηματογραφος

  Οπερα

  Η Μουσική στο Βυζάντιο και στο Μεσαίωνα

  Ars Antiqua – Michael Praetorius – Branle de la Torche – DEMO

  Lamento di tristano & la Rotta 14th century Italian manuscript

  Questa fanciull’, Amor – Francesco Landini – Ars nova

  Ακάθιστος ύμνος (Χαιρετισμοί)

  Μουσική , η Επίδρασή της και η Αναγκαιότητα της για τον άνθρωπο

  Σαν τo σπαθί που λιώνει

  Μουσική&Πολιτισμός

  STAR SYSTEM -PSY – GANGNAM STYLE (강남스타일) MV

  ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

  ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ-Tibet, songs from exile Tibet, les chants de l’exil [ALTAMIRA]

  ΚΑΝΤΑΔΑ-Νανά Μούσχουρη – Αθηναϊκές καντάδες (live)

  ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ 中華人民共和国国歌「義勇軍行進曲(March of the Volunteers)」

  ΜΟΙΡΟΛΟΓΙΑ ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΑΝΩΓΕΙΩΝ – ΜΟΙΡΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΡΗΝΙΩ

   

  Η κ.Κική Αναγνώστου πραγματοποίησε το project σε συνεργασία με τους μαθητές της Α  Λυκείου, με θέμα:


  ‘Καφές και σοκολάτα: απλές, καθημερινές απολαύσεις με βλαβερές συνέπειες;’


  Βασικός σκοπός της έρευνας είναι να φέρει σε επαφή τους μαθητές με δύο προϊόντα που αποτελούν αγαπημένες γεύσεις και συνήθειες είτε για τους ίδιους είτε για τα μέλη της οικογένειας τους και να διερευνήσουν τις ιδιότητες αυτών των δύο προϊόντων και τις επιπτώσεις τους στην υγεία όσων τα καταναλώνουν.
  Ειδικότερα, τα ερευνητικά ερωτήματα που θα απασχολήσουν τους μαθητές είναι:
  1.      Προέλευση και ιστορία του καφέ/του κακάου.
  2.      Χώρες και περιοχές καλλιέργειας του καφέ/του κακάου.
  3.      Είδη και ποικιλίες καφέ/κακάου.
  4.      Ευεργετικές ιδιότητες και βλαβερές συνέπειες του καφέ/της σοκολάτας στην υγεία των καταναλωτών.
   

   

 • Τα μαθήματα Πληροφορικής  που διδάσκονται στο σχολείο μας απο την καθηγήτρια Πληροφορικής Τεγούση Ναυσικά κλάδου ΠΕ19 σύμφωνα με το ΔΕΠΠΣ και ΑΠΣΣ είναι τα εξής:

  1) Πληροφορική Α΄-Β΄-Γ΄Γυμνασίου

  2) Εφαρμογές […]

 • Καλωσήλθατε στην σελίδα του σχολείου μας!!!
  Στη σελίδα μας μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για το σχολείο και οτιδήποτε άλλο αφορά  τη σχολική ζωή επιλέγοντας τα αντίστοιχα πεδία από το κεντρικό μεν […]

 • Στα πλαίσια της Ερευνητικής Εργασίας δημιουργήθηκαν το Α τετράμηνο του 2013-14 δυο ομάδες μαθητών της Α και Β Λυκείου αντίστοιχα με υπεύθυνους καθηγητές την κ. Κική Αναγνώστου κλάδου ΠΕ06 και τον κ.Παναγιώτη Δαφερέρα κλάδου ΠΕ03.

  Η Α Λυκείου ασχολήθηκε με το θέμα της Ελιάς  ενώ η Β Λυκείου με την Τοπική Ιστορία του νησιού και την παράδοση της.

  Μετα το πέρας των εργασιών οι υπεύθυνοι καθηγητές των project έμειναν αρκετά ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα αφού ικανοποιήθηκαν οι διδακτικοί στόχοι του συγκεκριμένου μαθήματος και προώθησαν τους μαθητές να δουλέψουν ομαδοσυνεργατικά.

  Οι θεματικές ενοτητες στις οποίες οι μαθητές συγκέντρωσαν πληροφορίες αφού χωρίστηκαν σε μικρότερες ομάδες απο τους υπεύθυνους καθηγητές τους , είναι οι παρακάτω:

  • Στο project της Α λυκείου:

  Συνταγές

  Εργασία

  Ελαιόλαδο όλοι έχουμε σπίτι μας

  • Στο project της Β λυκείου:

  Ανθρωπογενές περιβάλλον--video

  Εθνικό θαλάσσιο Πάρκο-  video-Μεσογειακή φώκια-MOm – Hellenic Society for the Study and Protection of the Monk seal

  ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ

  Λαϊκή Παράδοση-ergasia-Πανηγύρια

  ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ & ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ-εργασία

  Φυσικό περιβάλλον

  παραλιες αλοννησου

  κοντινα νησακια αλοννησος

   

   

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων