• Στη Θεσσαλονίκη και στο γραφείο της Διευθύντριας του 2ου Γενικού Λυκείου Καλαμαριάς, σήμερα, 27 Μαρτίου 2015, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14.00΄, σύμφωνα με την υπ΄ αριθ. 129287/Γ2/10-11-2011 (ΦΕΚ 2769 /Β/ 2-12-2011) […]

 • ΠΡΑΞΗ 2Η
  Στη Θεσσαλονίκη και στο γραφείο της Διευθύντριας του 2ου Γενικού Λυκείου Καλαμαριάς, σήμερα, 23 Οκτωβρίου 2014, ημέρα Πέμπτη και ώρα 14.00΄, σύμφωνα με την υπ΄ αριθ. 129287/Γ2/2011 (ΦΕΚ 2769 /Β/ 2-12-2011) Υ.Α. του Υπουργείου Παιδείας Δ.Β.Μ.&Θ. με θέμα ¨Εκδρομές – Μετακινήσεις μαθητών Δημοσίων και ιδιωτικών Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εντός και εκτός της χώρας¨ και τη διευκρινιστική εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ 165381/Γ2/13-10-2014 με θέμα ¨εκδρομές – Μετακινήσεις¨, συγκροτείται επιτροπή για να αξιολογήσει τις προσφορές των ταξιδιωτικών γραφείων για την εξαήμερη εκδρομή των μαθητών/τριων της Γ΄ τάξης στην Πράγα – Βιέννη από 13 έως 18 Δεκεμβρίου 2014, με πρόεδρο την υπογράφουσα Διευθύντρια του Λυκείου κ. Μίκου Μαρία. Μέλη της επιτροπής ορίζονται: 1. Ο κ. Ξανθόπουλος Ηρακλής, ΠΕ04.01 και η κ. Φούντα Αναστασία, ΠΕ02, συνοδοί καθηγητές, 2. Η κ. Τσιτσιμπίκου Αναστασία, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και 3. Οι μαθητές Ιορδανίδης Βασίλειος, πρόεδρος του 15μελούς Συμβουλίου των μαθητών και Μανουσαρίδης Ιωάννης γραμματέας του 15μελούς Συμβουλίου.

  Η Επιτροπή, αφού μελέτησε με προσοχή τις προσφορές των ταξιδιωτικών πρακτορείων (5 προσφορές), έκρινε ως πλέον συμφέρουσα και επέλεξε την προσφορά του ταξιδιωτικού πρακτορείου ¨ZORPIDIS¨. Η επιλογή του πρακτορείου αυτού έγινε με κριτήριο την προσφερόμενη κατ΄ άτομο τιμή των 310 ευρώ, η οποία περιλαμβάνει: α. Μετάβαση και επιστροφή αεροπορικώς μέσω Μπρατισλάβας με ειδικά ναυλωμένες πτήσεις της ¨ Go to Sky¨ (κωδ. πτήσης  GTS  4001/4000), αεροπορικής εταιρείας που πραγματοποιούνται οι περισσότερες πτήσεις προς και από τον συγκεκριμένο προορισμό, β. πέντε(05) διανυκτερεύσεις, σε τρίκλινα δωμάτια για τους μαθητές και μονόκλινα για τους καθηγητές, εκ των οποίων οι τέσσερις (04) στην Πράγα στο ξενοδοχείο ¨Duo¨ και η μία (01) στη Βιέννη στο ξενοδοχείο ¨Ramada¨, γ. ημιδιατροφή: πρωινό και ένα γεύμα, εκτός από την τελευταία μέρα, που δεν παρέχεται γεύμα, δ. ομαδική ταξιδιωτική ασφάλιση αστικής ευθύνης καθώς και ασφάλεια ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης(περιλαμβάνει και επείγουσα αερομεταφορά μαθητή-καθηγητή σε περίπτωση ανάγκης), ε. περιηγήσεις – ξεναγήσεις με δύο (02) ιδιόκτητα πολυτελή λεωφορεία, ελεγμένα σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς νόμους για την πραγματοποίηση του προγράμματος και υπηρεσίες 2ου οδηγού λεωφορείου, στ. έμπειρους αρχηγούς – συνοδούς, έναν για κάθε λεωφορείο,  για την πραγματοποίηση των περιηγήσεων, οι οποίοι θα βρίσκονται στη διάθεση των εκδρομέων σε 24ωρη βάση, ζ. επίσημους Έλληνες τοπικούς ξεναγούς σε κάθε συμφωνημένη ξενάγηση, η. υπηρεσίες γιατρού καθ όλη τη διάρκεια της εκδρομής, θ.  Φ.Π.Α., φόρους αεροδρομίου και ατομικές αποδείξεις για κάθε μαθητή, ι. δωρεάν συμμετοχή των συνοδών καθηγητών του σχολείου και επιπλέον δωρεάν συμμετοχή δύο μαθητών.

  Η επιτροπή έλαβε υπόψη της την αξιοπιστία του παραπάνω πρακτορείου και την εμπειρία του στη διοργάνωση σχολικών εκδρομών.

  Γι΄ αυτό συντάχθηκε η πράξη αυτή και υπογράφεται.

   

  Οι συνοδοί καθηγητές                                                  Η Διευθύντρια

  1.Ξανθόπουλος Ηρακλής                                             Δρ.Μίκου Μαρία

  2. Φούντα Αναστασία                                                        Φυσικός

   

  Η αντιπρόεδρος του Συλλόγου

  Γονέων και Κηδεμόνων

  Τσιτσιμπίκου Αναστασία

   

  Από το 15μελές Συμβούλιο μαθητών

  1.Ιορδανίδης Βασίλειος,  Πρόεδρος

  2.Μανουσαρίδης Ιωάννης,  Γραμματέας

 • Γιώργος Νικολακάκης σχολίασε μια ενημέρωση πριν από 7 έτη

  Σε απάντηση στο: Ο/Η Γιώργος Νικολακάκης ανάρτησε το άρθρο, ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΜΕΣΟΥ ΟΡΟΥ ΤΗΣ Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ 2013-2014, στο ιστότοπο 2o Γενικό Λύκειο Καλαμαριάς Ο Γενικός Μέσος Όρος προκύπτει από τη διαίρεση του αθροίσματος των β […] Προβολή

  Δηλαδή υποστηρίζετε και θεωρείτε λογικό ότι τα 3 μαθήματα Γλώσσας και τα 2 των Μαθηματικών θα πρέπει να υπολογίζονται με βαρύτητα ενός μαθήματος, ισάξια με τα Θρησκευτικά ή τη Φυσική Αγωγή ή οποιοδήποτε άλλο; Είναι άδικο 5 διακριτά και σαφώς δυσκολότερα μαθήματα να συμμετέχουν με 2 βαθμολογίες στις 10. Εξ’ άλλου δεν τον έβγαλα εγώ τον Νόμο, ο ο…[Περισσότερα]

 • Γιώργος Νικολακάκης σχολίασε μια ενημέρωση πριν από 7 έτη

  Σε απάντηση στο: Ο/Η Γιώργος Νικολακάκης ανάρτησε το άρθρο, ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΜΕΣΟΥ ΟΡΟΥ ΤΗΣ Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ 2013-2014, στο ιστότοπο 2o Γενικό Λύκειο Καλαμαριάς Ο Γενικός Μέσος Όρος προκύπτει από τη διαίρεση του αθροίσματος των β […] Προβολή

  Σύμφωνα με τον 4186/2013 ο Γενικός Μέσος όρος προκύπτει απο τον τύπο που αναφέρεται στο παράδειγμα. Για την αποφυγή παρεξηγήσεων, Γενικός Μέσος Όρος είναι ο τελικός βαθμός του μαθητή μετά το Α’ και Β’ τετράμηνο. Ο μέσος όρος των τετραμήνων κατά παράδοξο τρόπο εξάγεται απο το σύστημα με τον τρόπο που ανέφερες.

 • Το 2ο Γενικό Λύκειο Καλαμαριάς συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό συνέδριο του δικτύου σχολείων «Εκπαίδευση χωρίς Σύνορα»  που διοργανώθηκε στο Λουξεμβούργο απο το σχολείο Lycée Michel-Rodange,  απο 7 έως 11 Μαϊου 2014, με κεντρικό θέμα τη μετανάστευση. Το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε απο 2 καθηγητές και 5 μαθητές. Οι  μαθητές συμμετείχαν σε τέσσερις ομάδες εργασίας που ασχολήθηκαν με θέματα που προσέγγισαν τη μετανάστευση απο πλευράς Λογοτεχνίας, Τέχνης (ζωγραφική & φωτογραφία), Γεωγραφίας, Ιστοριάς & Πολιτικής και μέσω μιας Θεατρικής παράστασης. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου παρουσιάστηκε μια σύντομη ιστορική αναδρομή και μια σύγχρονη ματιά στο μεταναστευτικό ρεύμα στην Ελλάδα.

   

   

   

 • Μια διαφορετική από τις συνηθισμένες  εκπαιδευτική επίσκεψη  πραγματοποίησε το 2ου ΓΕΛ Καλαμαριάς στο Μουσείο Μπάσκετ ΧΑΝΘ. Αρχικά  η Α` Λυκείου τον Απρίλιο και μετά η Β` Λυκείου τον Μάιο ξεναγήθηκαν στο μοναδικό Μουσείο Μπάσκετ της ΧΑΝΘ όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν σημαντικά εκθέματα της Καλαθοσφαίρισης άλλά το σπουδαιότερο να   συμμετάσχουν  και σε άλλα  διαδραστικά παιχνίδια όπως της πετοσφαίρισης (Volley) και επιτραπέζιας αντισφαίρισης (table tennis) και να ενημερωθούν από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό.

  Το ήδη μεγάλο ποσοστό  συμμετοχής  των μαθητών μας  στο μάθημα της Φυσικής Αγωγης αυξήθηκε κι άλλο αγγίζοντας το 100% κι αυτό γιατί η άρτια και μοναδική υλικοτεχνική υποδομή του μοναδικού γηπέδου της ΧΑΝΘ ( στα πρότυπα αμερικάνικου High school ) λειτούργησε ως κίνητρο για άθληση.

  Ίσως θα άξιζε να κινητοποιηθούμε ακόμη περισσότερο για να αναπτύξουμε το μαζικό αθλητισμό στα σχολεία και στους Δήμους, δείχνοντας ότι ο αθλητισμός είναι πρώτα απ΄όλα παιχνίδι και ευχαρίστηση και όχι άγχος και κυνήγι τροπαίων.

  Είναι εξάλλου γνωστή η ρήση γνωστού πολυνίκη προπονητή καλαθοσφαίρισης ότι « ο πρωταθλητισμός σκοτώνει».

  Δ.Καλόγηρος- Μάϊος 2014

   

   

 • 07-04-2014

  Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των  μαθητών της Γ΄Λυκείου από αξιωματικούς της Τροχαίας Θεσσαλονίκης για την ασφαλή οδήγηση- χρήση ζώνης ασφαλείας- χρήση κράνους- οδήγηση και αλκοόλ, κατόπιν εισήγησης της καθηγήτριας Γεωργίας Γαρέζου στα πλαίσια του μαθήματος της Κοινωνιολογίας.

 • Με κάποιον τρόπο πρέπει να συνδέσουμε τη σχολική ζωή με τα ενδιαφέροντα των μαθητών. Να καλλιεργήσουμε τις προσωπικές τους δεξιότητες και να τα κινητοποιήσουμε για έκφραση και δημιουργία. Κάπως έτσι μου γεννήθηκε η ιδέα να οργανώσω στο σχολείο μας μία ορχήστρα και μία χορωδία και έγινε δειλά η πρώτη πρόβα με λίγα παιδιά, πολλές ιδέες και μεγάλα σχέδια.

  Γ. Γαρέζου – Νοέμβριος 2013

  Μετά από πολλές ώρες δουλειάς πραγματοποιείται η πρώτη παράσταση τα Χριστούγεννα του 2013. Ήταν μία ευχάριστη έκπληξη για τα παιδιά αυτή η γιορτή κι έτσι πληθαίνουν οι μαθητές που θέλουν να συμμετέχουν – αν και οι πρόβες γίνονται μετά το 7ωρο των μαθημάτων ή τα απογεύματα στα σπίτια μας.

  Η δεύτερη απόπειρα γίνεται την Τσικνοπέμπτη στο θέατρο του σχολείου μας και είναι μία μουσικοχορευτική παράσταση – συναυλία. Τα παιδιά τραγουδούν, χορεύουν, παίζουν αποκριάτικα σκετσάκια και τέλος ανεβαίνουν στη σκηνή και χορεύουν όλα μαζί μακαρένα. Γίνεται ένα χαρούμενο καρναβαλικό πάρτυ.

  Τα παιδιά, που τόσο άτολμα και διστακτικά ξεκίνησαν, έχουν τώρα αποκτήσει αυτοπεποίθηση και θέλουν να συμμετέχουν ενεργά στα δρώμενα της πόλης τους. Μου ζητούν να δηλώσω συμμετοχή στο Φεστιβάλ Παιδείας του Δήμου Καλαμαριάς. Από το Δήμο μας προτείνουν να παρουσιαστούμε στην εναρκτήρια τελετή στην πλατεία του Δημαρχείου και τα παιδιά ενθουσιάζονται με την ιδέα καθώς ο ανοιχτός χώρος είναι μία πρόκληση γι΄αυτά. Αρχίζουμε πυρετώδη προετοιμασία! Και βλέπουμε…

  Be in touch για νεώτερα.

   

 • 2o ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

  Π  Ρ  Α  Ξ  Η    6η

  Στη Θεσσαλονίκη και στο Γραφείο της Διευθύντριας του 2ου Γενικού Λυκείου Καλαμαριάς, σήμερα 21 Μαρτίου 2014, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14.00μ.μ. σύμφωνα με την υπ΄αριθ. 129287/Γ2/2011(ΦΕΚ 2769/Β/2-12-2011) Απόφαση του Υπουργείου Παιδείας με θέμα «Εκδρομές – Μετακινήσεις μαθητών Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εντός και εκτός της χώρας» και τη Διευκρινιστική Εγκύκλιο του Υπουργείου 5181/Γ7/17-01-2012, συγκροτείται Επιτροπή για να αξιολογήσει τις προσφορές των ταξιδιωτικών Γραφείων για την ημερήσια εκδρομή των μαθητών/τριών και των τριών τάξεων του Λυκείου στην περιοχή ¨Απολυμένη Πέτρα¨ στον Χολομώντα Χαλκιδικής την Πέμπτη 10 Απριλίου 2014, με Πρόεδρο την υπογράφουσα Διευθύντρια του Λυκείου κα Μίκου Μαρία. Μέλη της Επιτροπής ορίζονται: 1. Η κ. Τσίκλου Άννα, ΠΕ03, Υποδιευθύντρια και ο κ. Νικολακάκης Γεώργιος, ΠΕ20, ως εκπρόσωπος των συνοδών καθηγήτών, 2. Η κ.Τσιτσιμπίκου Αναστασία από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 3. Οι μαθητές Γιαννακός Γεώργιος, πρόεδρος του 15μελούς Συμβουλίου των μαθητών του Σχολείου και η Σισμανίδου Στεφανία.

  Η Επιτροπή, αφού μελέτησε με προσοχή τις προσφορές των ταξιδιωτικών πρακτορείων (3 προσφορές), έκρινε ως πλέον συμφέρουσα και επέλεξε την προσφορά του ταξιδιωτικού πρακτορείου ¨EXCELLENT Travel Services¨ με κριτήριο την προσφερόμενη τιμή των 1950 ευρώ για τη μετακίνηση 230 μαθητών/τριών, 20 συνοδών εκπαιδευτικών και του αρχηγού της εκδρομής. Η παραπάνω τιμή περιλαμβάνει:α. την εκτέλεση της μεταφοράς με πολυτελή λεωφορεία του ταξιδιωτικού Γραφείου που πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές από το νόμο για τη μεταφορά των μαθητών, β. ασφαλιστική κάλυψη ταξιδιωτών κατά τη διάρκεια της μεταφοράς. Η επιτροπή έλαβε υπόψη της την αξιοπιστία του παραπάνω πρακτορείου και την εμπειρία του στη διοργάνωση σχολικών εκδρομών.

  Γι’ αυτό συντάχθηκε η πράξη αυτή και υπογράφεται:

  Η Διευθύντρια                                                           Οι  καθηγητές

  1.Τσίκλου Αννα

  Δρ.Μίκου Μαρία                                                          2. Νικολακάκης Γεώργιος

  Η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου

  Γονέων και Κηδεμόνων

  Τσιτσιμπίκου Αναστασία

  Ο πρόεδρος του 15μελούς Συμβουλίου των μαθητών

  Γιαννακός Γεώργιος
  Ακριβές αντίγραφο
  Καλαμαριά  31-3-2014
  Η Διευθύντρια
  Δρ.Μίκου Μαρία

 • Ο Γενικός Μέσος Όρος προκύπτει από τη διαίρεση του αθροίσματος των βαθμών ετήσιας επίδοσης των μη κλαδικών μαθημάτων και των γινομένων των βαθμών ετήσιας επίδοσης των κλαδικών μαθημάτων πολλαπλασιαζόμενων επί το πλήθος των κλάδων του μαθήματος, διά του πλήθους των μη κλαδικών μαθημάτων και των κλάδων των μαθημάτων

  Αυτό σημαίνει ότι ο κλάδος-μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας μετράει στον τελικό βαθμό σαν τρία (3) μαθήματα, ο κλάδος-μάθημα των Μαθηματικών για δύο (2) και των Φυσικών Επιστημών για τρία (3).

  Για παράδειγμα αν ένας μαθητής έχει τους παρακάτω βαθμούς ετήσιας επίδοσης:

  • Ελληνική Γλώσσα – 11
  • Μαθηματικά – 12
  • Φυσικές Επιστήμες – 13
  • Πολιτική Παιδεία – 15
  • Θρησκευτικά – 14
  • Ιστορία – 15
  • Ξένη Γλώσσα – 16
  • Φυσική Αγωγή – 19
  • Ερευνητική Εργασία – 17
  • Εφ. Πληροφορικής – 17

  ο Γενικός Μέσος Όρος του είναι (11×3 + 12×2 + 13×3 + 15 + 14 + 15 + 16 + 19+ 17+ 17) / 15

  Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το παρακάτω αρχείο για να υπολογίσετε το βαθμό σας.

  ΜΟ_Α_ΤΑΞΗΣ_2013_2014

 • Σ΄ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΑΝ

  Φέτος στις απαρχές της σχολικής χρονιάς κάποιοι τολμηροί μαθητές κατάφεραν να ανέβουν στην κορφή του ψηλότερου βουνού της ελληνικής επικράτειας.
  Με οδηγό και εμψυχωτή τον […]

 • Μικρογραφία
  Σήμερα Τρίτη 14 Μαϊου 2013 κλείνοντας την σχολική χρονιά με αθλοπαιδιές στο   Βasket  η ομάδα της Β`τάξης νίκησε την  Γ` στον τελικό με 72-65 ενώ το Β4 στο Volley ήταν ο νικητής του  εσωτερικού […]

 • Το τομεακό πρόγραμμα Comenius διευρύνει τις δράσεις του με την «Ατομική Κινητικότητα Μαθητών Comenius». Η νέα δράση απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας τουλάχιστον 14 ετών που φοιτούν σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι μαθητές, οι οποίοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι σε σχολείο το οποίο συμμετέχει ή συμμετείχε σε Σχολική Σύμπραξη Comenius, μπορούν να φοιτήσουν σε σχολείο-εταίρο του […]

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων