Γενικές Πληροφορίες

Όνομα

ΓΥΦΤΟΥΛΑ ΓΕΩΡΓΙΑ

Τύπος - Ειδικότητα

ΠΕ06-ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ

Περιοχή

Αττικής

Σχετικά με μένα

 

Ονομάζομαι Γύφτουλα Γεωργία του Βασιλείου και εργάζομαι ως Εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση για περίπου 24 χρόνια.
Πέραν των βασικών μου σπουδών (Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας & Φιλολογίας ΕΚΠΑ, 1991), είμαι κάτοχος δυο Μεταπτυχιακών τίτλων, στην Ειδίκευση Καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας του ΕΑΠ, 2002 και στην Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, 2007. Οι γνώσεις μου στη χρήση των ΤΠΕ είναι άριστες, είμαι κάτοχος Πιστοποίησης Α Επιπέδου, δημιουργός του ιστολογίου του σχολείου μου (http://3dimzografou.blogspot.com αλλά και πολλών συνεργατικών  ιστοτόπων τους οποίους χρησιμοποιώ με τους μαθητές μου για εκπαιδευτικούς λόγους (πιλοτική εφαρμογή του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας στην ΣΤ Δημοτικού, Ευρωπαϊκά Προγράμματα, διδασκαλία σε πρόσφυγες).
Έχω εργαστεί για την υλοποίηση του Ψηφιακού Σχολείου και πιο συγκεκριμένα για την παραγωγή ψηφιακών εφαρμογών για το μάθημα της Αγγλικής Γλώσσας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Από τον Ιανουάριο του 2017 μέχρι τον Μάρτιο του 2018 δίδαξα την Αγγλική Γλώσσα σε ενήλικες πρόσφυγες σε πρόγραμμα που χρηματοδοτήθηκε από το Δανικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο.
Μέχρι σήμερα έχω συμμετάσχει σε πολλά σεμινάρια στην Ευρώπη ως υπότροφος του ΙΚΥ και του Συμβουλίου της Ευρώπης με στόχο τη μεταφορά καλών πρακτικών στον επαγγελματικό μου χώρο αλλά και την προσωπική μου επαγγελματική αναβάθμιση. Έχω παρακολουθήσει επιμορφώσεις για την Δημοκρατική Παιδεία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα  (EDC/HRE) που οργάνωσε το Συμβούλιο της Ευρώπης και ο οργανισμός  European Wergeland Centre. Κατόπιν 18μηνης επιμόρφωσης που έλαβα από το ΣτΕ συμμετείχα ως Επιμορφώτρια (Council of Europe Expert) σε πολλά εργαστήρια για την αξιολόγηση των εγκάρσιων δεξιοτήτων στην διδασκαλία, δημιούργησα εκπαιδευτικό υλικό και συμμετείχα στην επιμέλεια 7 επιμορφωτικών ενοτήτων για την Ενδυνάμωση της Δημοκρατίας στα Σχολεία. Όλα αυτά  βρίσκονται αναρτημένα στο  https://www.coe.int/en/web/pestalozzi/training-resources
Επίσης, έχω ολοκληρώσει με επιτυχία ένα τρίμηνο εξ αποστάσεως επιμορφωτικό πρόγραμμα 100 ωρών στο Πανεπιστήμιο του Όρεγκον ως υπότροφος της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα και μια σειρά από Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης αλλά και Ευρωπαϊκά όπως δυο Πολυμερή Σχέδια Εργασίας Comenius, 2007-2009 και 2011-2013, Spring of Europe, eTwinning projects για τέσσερα από τα οποία βραβεύτηκα με την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας (2011, 2012, 2013, 2014) και για ένα με την Ευρωπαϊκή (2013), EuropestARTS-ERDIC  και Erasmus + .
Τέλος, είμαι μέλος της Συμβουλευτικής Ομάδας για το πρόγραμμα “ACT -ACTive citizenship projects to enhance pupils΄social and civic competences” 2017-2020 Erasmus + KA3 project Project N° 582958 – EPP-1-2016-2-FR-EPPKA3-PI-POLICY (στόχος του προγράμματος είναι η βελτίωση της μετάδοσης θεμελιωδών αξιών (democratic, citizenship, civil and social skills) στα σχολεία μέσω νέων μεθόδων για την Αγωγή του Πολίτη) και του Διεθνούς Οργανισμού “Learn to Change L2C” http://www.learntochange.eu/ που έχει σαν στόχο την προώθηση των ιδεών  για μια κοινωνία της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης και της συμπερίληψης.

Ενδιαφέροντα

Ταξίδια, βιβλία και φυσικά … μαγειρική!

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων