• ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΦΑΓΟΓΕΝΗΣ κοινοποίησε στην ομάδα Ανάπτυξη blogs.sch.gr πριν από 4 έτη, 9 μήνες

  Γίνεται κάποιες από τις σελίδες που δημιουργώ, να μην παρουσιάζονται στον επισκέτπη του blog μου στην ενότητα Σελίδες; Να μην είναι ορατές δηλαδή από την λίστα των Σελίδων.Θέλω να δημιουργήσω πχ 30 σελίδες, αλλά μόνο 10 από αυτές να φαίνονται άμεσα ως σύνδεσμοι στην ενότητα Σελίδες. Οι υπόλοιπες σελίδες θα είναι προσβάσιμες από συνδέσμους μέσα από άλλες σελίδες, άρθρα, μονάδες κλπ.  Μια προσωρινή λύση που βρήκα είναι να χαρακτηρίσω την σελίδα Απόρρητη. Τότε αποκρύπτεται η σελίδα από την ενότητα Σελίδες, αλλά μπορώ να χρησιμοποιώ το URL της σελίδας όπου θέλω να την εμφανίζω (μέσα από άλλες σελίδες πχ). Όμως εμφανίζεται ο τίτλος «Απόρρητο» στην επικεφαλίδα της σελίδας, κάτι που δεν μαρεσει. Θα μπορούσε να υπάρχει μια επιλογή «Μη ορατή», ή να παρέχεται η δυνατότητα με check box να ορίζει ο δημιουργός του blog ποιες σελίδες θα συμπεριλαμβάνονται στο menu των σελιδών…

  • Για να το επιτύχετε αυτό, καλύτερα μην χρησιμοποιείτε την μονάδα «Σελίδες» αλλά ένα μενού ως μονάδα και στο μενού βάλτε μόνο τις σελίδες που θέλετε. Τις υπόλοιπες δεν χρειάζεται να τις έχετε ως απόρρητες.
   Η διαδικασία είναι η εξής:
   1. Μεταβείτε στο Εμφάνιση -> Μενού και δημιουργήστε ένα νέο μενού μόνο με τις σελίδες που θέλετε να εμφανίζονται.
   2. Μεταβείτε στο Εμφάνιση -> Μονάδες και χρησιμοποιήστε την μονάδα «Μενού» για να ορίσετε που θα εμφανίζεται η λίστα με τις σελίδες αυτές.