• ΜικρογραφίαΤο καλοκαίρι έφτασε και όλοι περιμένουν πως και πως τις καλοκαιρινές διακοπές!

  Εμείς θα σας προτείνουμε μερικά θαλάσσια σπορ και θα σας πούμε σε ποια μέρη μπορείτε να τα κάνετε.

  <div […]

 • Μικρογραφία 

   

  Οι ΣυνΤαρακτικοί ρεπόρτερ της ΣΤ’ τάξης των Εκπ/ρίων Αργύρη-Λαιμού συνεχίζουν να «ταράσσουν τα νερά» της ενημέρωσης με την ολιγόλεπτη εκπομπή «alotoFM» που θα μεταδοθεί τη Μ. Δευτέρα 6 Απριλίου μεταξύ […]

 • ΜικρογραφίαΑγαπητοί ραδιοφωνόφιλοι,

  Οι ΣυνΤαρακτικοί Ρεπόρτερ της ΣΤ’ τάξης  των Εκπ/ρίων Αργύρη-Λαιμού επανέρχονται με δύο εκπομπές a.lot.oFM.

  H δημοσιογραφική ομάδα ταξιδιών ΚΗΜΜΑ Inc.  μας μιλά για ένα από τα […]

 • Ο/Η argiri-laimou ανάρτησε το άρθρο, Η Aκρόπολη, στο ιστότοπο Εκπ. Αργύρη-Λαιμού πριν από 5 έτη, 8 μήνες

  ΜικρογραφίαTravel news inc
  ΑΚΡΟΠΟΛΗ
  Η εκπομπή γίνεται από το  EUROPEAN SCHOOL RADIO

  Γειά σας, είμαστε η ομαδα Κ.Η.Μ.Α. (δηλαδή Κρίτων, Ηλίας, Μάνος, Μανώλης και Αλέξανδρος) TRAVEL TEAM και θας σας μιλήσουμε για την […]

 • Ο/Η argiri-laimou ανάρτησε το άρθρο, ΤΑ GOOGLE GLASSES, στο ιστότοπο Εκπ. Αργύρη-Λαιμού πριν από 5 έτη, 9 μήνες

  ΜικρογραφίαΑγαπητοί ακροατές,
  Για σας. Είμαστε η ομάδα i-tech που αποτελείται από τον Γιώργο τον Οδυσσέα τον Κωνσταντίνο και τον Μάριο. Η δουλειά μας είναι να προβάλλουμε στον κόσμο την νέα τεχνολογία. Σήμερα θα σας […]

 • ΜικρογραφίαΜε αφορμή τον χουλιγκανισμό που κυριαρχεί τον τελευταίο καιρό στα γήπεδα ,γράψαμε ένα άρθρο που σας ενημερώνει για το θέμα που αναφέραμε και επίσης σας αναφέρει και λύσεις.

  Εμφανίσεις χουλιγκανισμού συνήθως […]

 • Ο/Η argiri-laimou ανάρτησε το άρθρο, Σαν Sebastian., στο ιστότοπο Εκπ. Αργύρη-Λαιμού πριν από 5 έτη, 9 μήνες

  Παρά τα φαινόμενα, τόσο η βασκική μορφή Ντονόστια και η ισπανική μορφή του Σαν Σεμπαστιάν έχουν την ίδια έννοια του Αγίου Σεβαστιανού . Το Dona / dono / doni στοιχείο στη χώρα των Βάσκων τοπωνύμια σημαίνει «άγιος» […]

 • Ο/Η argiri-laimou ανάρτησε το άρθρο, NEA TRAVEL STYLE, στο ιστότοπο Εκπ. Αργύρη-Λαιμού πριν από 5 έτη, 9 μήνες

  Μάθετε περισσότερα για τα ταξίδια στην εφημερίδα μας με το όνομα Travel Style που θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2015.

  Κ.Η.Μ.Α Inc

   

 • ΜικρογραφίαΕμείς πιστεύουμε ότι τα απειλούμενα είδη ή αλλιώς ζώα υπό εξαφάνιση πρέπει να επιζήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο και όλοι μας πρέπει να τα βοηθήσουμε, να τα προστατεύσουμε και πάνω απ’ όλα να μην τα σκοτώνουμε. […]

 • Είμαι Μάνος Γερανιός και θα μιλήσουμε για τα μεταφορικά μέσα. Το Νέο τρένο τις Γαλλικής ετερίας κλοσού.Στη κατασκευή μηχανώνALSTROM.Αφήνει πίσω τα γρηγορα και πασίγνοστα TGV -Τρένα Μεγάλης ταχήτιτας και πιάνει την […]

 • Μικρογραφία   Η κατασκευή νέων ή η επισκευή παλιών δρόμων, διαταράσσει αρκετά ζώα. Τα χτυπήματα μεταξύ ζώων και οχημάτων είναι πολύ συχνά και συνήθως καταλήγουν με την απώλεια ζωής των άγριων ζώων. Ωστόσο μπορούν επίσης να […]

 • ΜικρογραφίαΜιας και τα κρύα κρατάνε ακόμα και τα χιόνια έχουν κάνει για τα καλά τη εμφάνισή τους εμείς θα σας προτείνουμε μερικά χειμερινά extream sports που μπορείτε να κάνετε.

   

  Ορειβασία παγετώνων στην […]

 • argiri-laimou έγραψε τo άρθρο ΑΚΡΟΠΟΛΗ στο ιστολόγιο της ομάδας European School Radio – Fan Club: πριν από 5 έτη, 10 μήνες

  Μικρογραφία 
  Travel news inc
  ΑΚΡΟΠΟΛΗ
  Η εκπομπή γίνεται από το  EUROPEAN SCHOOL RADIO
  Γειά σας, είμαστε η ομαδα Κ.Η.Μ.Α. (δηλαδή Κρίτων, Ηλίας, Μάνος, Μανώλης και Αλέξανδρος) TRAVEL TEAM και θας σας μιλήσουμε για την […]

 • ΜικρογραφίαΑγαπητοί ακροατές,
  Με αφορμή το τσουχτερό κρύο του τελευταίου μήνα  θα ακούσετε για τα extreme sports του χειμώνα. Ωραίες οι τσιπούρες αλλά έχετε δοκιμάσει ποτέ να ψαρέψετε καρχαρίες; Έχετε οδηγήσει ποτέ kart […]

 • ΜικρογραφίαΤο κτήριο Μπούρτζ Χαλίφα είναι το ψηλότερο κτήριο του κόσμου. Βρίσκεται στο Ντουμπάι μια πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
  Άρχισε να χτίζεται στις 21 Σεπτεμβρίου 2004 και η κατασκευή του τελείωσε την 1 […]

 • Ο/Η argiri-laimou ανάρτησε το άρθρο, SAGRADA FAMILIA, στο ιστότοπο Εκπ. Αργύρη-Λαιμού πριν από 5 έτη, 11 μήνες

  Μικρογραφία

  Αν και η κατασκευή της Σαγράδα Φαμίλια είχε ξεκινήσει το 1882, όμως το έργο ανέλαβε ο Γκαουντί το 1883, τη μεταμόρφωσε μ ε το αρχιτεκτονικό και μηχανικό στυλ του συνδυάζοντας το γοτθικό ρυθμό και […]

 • Το Big Ben βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, πιο συγκεκριμένα στο Λονδίνο. Αποτελεί σύμβολο τόσο του Λονδίνου όσο και της Αγγλίας. Χτίστηκε στις 10 Απριλίου του 1858.  Ο πύργος του ρολογιού είναι 96,8 μέτρα και ξεκίνησε να λειτουργεί στις 31 Μαΐου του 1852.  . Το Big Ben χτίστηκε σαν μια προσθήκη στο παλάτι του Ουέστμινστερ όπου κάηκε 24 χρόνια νωρίτερα.  Το κτίσμα χρησιμοποιείται ως κοινοβούλιο. Το Big Ben είναι απλώς ένα ψευδώνυμο καθώς στη βάση του ρολογιού είναι γραμμένες οι λέξεις: DOMINE SALVEM FAC FEGINAM NOSTRAM VICTORIAM PRIMAM όπου σημαίνουν: Κύριε, φύλαξε τη βασίλισσα μας, Βικτώρια την πρώτη.

  Πηγή: http://www.telegraph.co.uk

  Το κτίσμα είναι ορθογώνιο παραλληλόγραμμο με δύο πύργους: την καμπάνα και φυσικά το ρολόι. Είναι φτιαγμένο σε  νεογοτθικό ρυθμό, τον οποίο σχεδίασε ο Αύγουστος Πιούτζιν ( Augustus Pugin ). Έχει πολλά παράθυρα τα οποία είναι μακρόστενα.  Στο εσωτερικό του κτίσματος μπορούν να μπουν μόνο Άγγλοι υπήκοοι. Ο πύργος του ρολογιού δεν έχει ασανσέρ  γι`αυτό οι άνθρωποι αναγκάζονται να ανεβαίνουν 334 σκαλοπάτια. Είναι ένα από τα ποιο γνωστά και δημοφιλέστερα αξιοθέατα σε όλον τον κόσμο.Πιστεύουμε ότι αξίζει να το επισκευφθείτε θα θέλαμε πολύ να επισκεφτούμε αυτό το κτίσμα και πιο πολύ να μπούμε μέσα για να δούμε τα έπιπλα και το ντεκόρ του.

  Αλεξάνδρα Α.Π. Αναστασία Α., Ναταλία Κ.

  Στ’ τάξη 2014-2015

  Πηγές: el.wikipedia.org, londino.thecosmographer.com

   

 • Ο/Η argiri-laimou ανάρτησε το άρθρο, Ο πύργος του Άιφελ, στο ιστότοπο Εκπ. Αργύρη-Λαιμού πριν από 6 έτη

  Ο πύργος του Άιφελ είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης του Παρισιού.

  Κατασκευάστηκε από το 1887 έως το 1889 από το μηχανικό  Γουστάβο  Άιφελ και σήμερα αποτελεί ένα από τα γνωστότερα κτίρια στον κόσμο. Φτιάχτηκε με την ευκαιρία του εορτασμού των 100 χρόνων από τη Γαλλική επανάσταση.

  Έχει ύψος 325  μέτρα. Εργάστηκαν συνολικά 300 εργάτες που ένωσαν 18.038 κομμάτια αδιάβροχου σιδήρου με 2,5 εκατομμύρια πριτσίνια (βίδες).

  Στον πλωτό όροφο, όπου χωρούν 2.500 άνθρωποι, υπάρχουν τηλεσκόπια, ένα εστιατόριο και ένα παρατηρητήριο κινήσεων που ανιχνεύει τις ταλαντώσεις του πύργου. Επίσης είναι γραμμένα με χρυσά γράμματα τα ονόματα 72 επιστημόνων.

  Στο δεύτερο όροφο χωρητικότητας 1.600 ατόμων, υπάρχει το εστιατόριο «JulesVerne»

  Η προσέλευση  στον τρίτο όροφο γίνεται, μόνο με ανελκυστήρα, αφού απαγορεύεται αυστηρά η χρήση της σκάλας και χωράει 400 άτομα. Εκεί υπάρχει μουσείο κέρινων ομοιωμάτων και φυσικά το ομοίωμα του Γουστάβο Άιφελ. Λίγο ψηλότερα υπάρχει εξωτερική πλατφόρμα με κεραίες μετάδοσης για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

  Ο πύργος του Άιφελ εντυπωσιάζει τους επισκέπτες του, ενώ στην αρχή θεωρήθηκε κακόγουστος και άσχημος και προκάλεσε τη «Διαμαρτυρία Καλλιτεχνών» εναντίων του.

  Σημαντικός θεωρείται ο ρόλος του κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου πολέμου (1914-1918) με ασύρματα δίκτυα επικοινωνίας. Στο Β’ Παγκόσμιο πόλεμο ο Γερμανικός στρατός τοποθέτησε πομπό για τη λειτουργία τηλεόρασης και κατάλληλο εξοπλισμό για μια δέσμη φωτός, ως τρόπος καθοδήγησης αεροπλάνων.

  Από το 2012 γίνεται σύμβολο εξοικονόμησης ενέργειας, αφού αποφασίστηκε η εγκατάστασης ανεμογεννητριών, φωτοβολταϊκώ αλλά και συστήματος συλλογής του βρόχινου νερού. Ταυτόχρονα, θα γίνουν αλλαγές που θα βελτιώσουν την πρόσβαση ανθρώπων με προβλήματα κινητικότητας.

  Ο Πύργος του Άιφελ θεωρείτε το έμβλημα του Γαλλικού πολιτισμού, το σύμβολο της Γαλλικής πρωτεύουσας και το πρώτο σημείο προορισμού των επισκεπτών του Παρισιού.

  Δυστυχώς έχω δει μόνο από φωτογραφίες, αλλά έχω εντυπωσιαστεί τόσο πολύ που θα ήθελα να τον επισκεφθώ για να δω αυτά που έγραψα στην πραγματικότητα.

   

   

   

  Πηγές

   

  http://el.wikipedia.org           (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CF%8D%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%82_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%86%CE%B9%CF%86%CE%B5%CE%BB )

  2http://ruesavoir.com  ( http://ruesavoir.com/gr-civ/monuments/article1/ )

  3http://www.clickatlife.gr/  (http://www.clickatlife.gr/taksidi/story/29691 )

   

  Μάριος Ν. ,Ελένη Α.Π.

  ΣΤ’ 2014-2015

   

   

 • ΤΟ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟΙ ΤΗΣ ΠΡΑΓΑΣ

      Το αστρονομικό ρολόι της Πράγας είναι ένα μεσαιωνικό ρολόι στο κέντρο της Πράγας.Το σημερινό ρολόι είναι ένα πιστό αντίγραφο του αρχικού,που καταστράφηκε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

  Το αστρονομικό ρολόι της Πράγας είναι πιθανώς το τρίτο της Ευρώπης σε χρονολογική σειρά μέτα το ρολόι της Πάδοβας στην Ιταλία (1344) και του Στρασβούργου.

  Η αρχική κατασκευή πραγματοποιήθηκε το 1410.Τότε κατασκευάστηκε η αστρονομική «ωρολοπλάκα»,ενώ 80 χρόνια αργότερα,το 1490 προστέθηκε και η ημερολογιακή περιστρεφόμενη πλάκα.Λέγεται μάλιστα ότι προκειμένου να μην επαναλάβει ο ωρολογοποιός Γιαν Χάνους σε κάποια άλλη πόλη αυτό το αριστούργημα του,οι δημοτικοί σύμβουλοι της Πράγας αποφάσισαν να τον τυφλώσουν!

  Είναι γνωστό επίσης με το όνομα Orloj από παράφραση της ελληνικής λέξης ωρολόγιον.

  Η διακόσμηση του (ζωγραφική και γλυπτική) άλλαξε με το πέρασμα των αιώνων.Στοιχεία προστέθηκαν,άλλαξαν και ολοκληρώθηκε το 1865.

  Στο ρολόι κάθε μία ώρα,από τα μίκρα παραθυράκια του εμφανίζονται οι μορφές των Αγίων Αποστόλων.Από τις 8 π.μ. μέχρι τις 8 μ.μ. μαζεύεται κόσμος γύρω από το ρολόι για να δει να εμφανίζονται κατά σειρά,ανάλογα με την ώρα οι 12 μαθητές του Χρηστού,οι Απόστολοι.

  Η όλη κατασκευή του ρολογιού δείχνει στους θεατές τρεις ανεξάρτητες κινήσεις:

  1.Την κίνηση του Ήλιου κατά τη διάρκεια μιας μέσης ηλιακής ημέρας.

  2.Τη μέση περιφορά της Σελήνης κατά τη διάρκεια ενός σεληνιακού μήνα.

  3.Την φαινόμενη ετήσια περιφορά του Ήλιου γύρω από τη Γη πάνω στην εκλειπτική.

  Εγώ θα ήθελα πολύ να επισκεπτώ το αστρονομικό ρολόι της Πράγας επειδή πιστεύω ότι είναι ένα πολύ ενδιαφέρον αξιοθέατο και θα μου άρεσε να μάθω περισσότερες πληροφορίες για αυτό.

  ΠΗΓΕΣ: el.wikipedia.org

  Η Ιστορική Πράγα(βιβλίο)

  Συνέντευξη από τον Χρήστο Κ.

  Αναστασία Κ., ΣΤ’ 2014-15

 • Ο/Η argiri-laimou ανάρτησε το άρθρο, casa batllo, στο ιστότοπο Εκπ. Αργύρη-Λαιμού πριν από 6 έτη

  Κάζα  Μπατλό
  Το Κάζα Μπατλό είναι ένα  διάσημο κτίριο στο κέντρο της Βαρκελώνης και ένα από τα αριστουργήματα του κορυφαίου Καταλανού αρχιτέκτονα Αντόνι Γκαουντί.

  Το κτίριο αποτελεί αναδιαμόρφωση ενός […]

 • Φόρτωσε Περισσότερα
Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων