• ΜικρογραφίαΤην Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015, οι μαθήτριες και οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Άσπρου στα πλαίσια των δράσεων του Κοινωνικού Σχολείου παρακολούθησαν και ενημερώθηκαν για το τοπικό έθιμο της «Μπάμπως».
  Σε σχέση […]

 • ΜικρογραφίαΟ Διευθυντής και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Δημοτικού Σχολείου Άσπρου, σας εύχονται ολόψυχα να έχετε μια δημιουργική χρονιά, γεμάτη υγεία και καλή πρόοδο στους μαθητές μας.

 • 28η Οκτωβρίου 1940
   

  Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια και εθνική υπηρηφάνεια γιορτάστηκε και φέτος η 74η εθνική επέτειος του «ΟΧΙ».

  Στις 27 Οκτωβρίου στη σχολική μας γιορτή,  με κατάλληλο οπτικοακουστικό υλικό […]

 • Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο
   

  Την Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη για τα σχολεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με θέμα:  «Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο.»

  Οι μαθητές των Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του σχολείου μας,  συγχρόνως με τους μαθητές όλων των σχολείων της περιφέρειας, είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για τους τρόπους ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο, σε ζωντανή διασύνδεση με τους υπεύθυνους για τη δίωξη του ηλεκτρονικού εγκλήματος.

  Την όλη προετοιμασία για τη τεχνική δυνατότητα διασύνδεσης και ζωντανής παρακολούθησης της τηλεδιάσκεψης ανέλαβε και πραγματοποίησε η δασκάλα του σχολείου μας Αβραμίδου Δέσποινα.

   

  Τηλεδιάσκεψη

 • Την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014 έγινε ενημέρωση όλων των μαθητών του σχολείου μας για την Παχυσαρκία και τη σωστή διατροφή από την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Χρυσικού Σωτηρία.

  Η υιοθέτηση μια διατροφικής […]

 • Εβδομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
  Συμμετέχοντας στην Εβδομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και στο πρόγραμμα «Κοινωνικό Σχολείο», υλοποιήσαμε στο σχολείο μας μια σειρά από δράσεις:

  1. Δημιουργία αφίσας για το περιβάλλον και ανάρτησή της σε δημόσιο χώρο (Κοινοτικό Κατάστημα).
  2. Δημιουργία φυλλαδίου με μηνύματα και ζωγραφιές για την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και διανομή του στην τοπική κοινωνία.
  3. Καθαριότητα στον αύλειο χώρο του σχολείου.

  Η Γη στην καρδιά μας!

 • Ανακοίνωση
  Με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων και σε εφαρμογή σχετικής υπουργικής απόφασης το σχολείο μας σχεδιάζει και οργανώνει μία σειρά από δραστηριότητες ενταγμένες στα πλαίσια του «κοινωνικού σχολείου», με […]

 • Κρούσματα φθειρίασης
  Με το άνοιγμα των σχολείων τα κρούσματα  φθειρίασης παρουσιάζουν έξαρση καθώς οι ψείρες  μεταδίδονται πολύ εύκολα μέσα στο  «κλειστό» περιβάλλον της σχολικής τάξης. Η μετάδοσή τους διευκολύνεται με την ανταλλαγή «μολυσμένων» κασκέτων,  σκούφων ή αντικειμένων που έρχονται σε άμεση επαφή με τα μαλλιά, όπως βούρτσες, χτένες, τσιμπιδάκια, λαστιχάκια, στέκες και κορδέλες.

  Επειδή αναφέρθηκε κρούσμα ψείρας στο σχολείο μας, σας ενημερώνω άμεσα ώστε να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προληπτικής αγωγής. Αν το πρόβλημα  δεν αντιμετωπιστεί στη ρίζα του και αν δεν εξολοθρευτεί πλήρως ο πληθυσμός των παρασίτων που ενδημούν στα παιδικά κεφαλάκια, αυξάνονται οι πιθανότητες υποτροπής και διαιώνισής του.
  Ο Διευθυντής
  Τζουμέρκας Αναστάσιος

 • Την Πέμπτη 11/9/2014 στις 9.30 το πρωί το προαύλιο του σχολείου γέμισε από παιδικές φωνές και πάλι. Συνοδευόμενοι από τους γονείς και κηδεμόνες τους, οι μαθητές παρακολούθησαν τον αγιασμό για το νέο σχολικό έτος.

  Εκφράστηκαν οι καλύτερες ευχές από τον ιερέα του χωριού και την Πρόεδρο του Δ.Δ. Άσπρου κ. Σταυρούλα Γιαννακίδου για καλή σχολική χρονιά, δύναμη και υγεία.

  Το απόγευμα της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε η πρώτη μας συνάντηση με τους γονείς για συζήτηση και ενημέρωση για τον Προγραμματισμό Εκπαιδευτικού Έργου του σχολείου μας. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων με την Πρόεδρό τους κ. Αθανασία Δρακούλη δεσμεύτηκαν πως και πάλι θα βρίσκονται κοντά στο σχολείο και θα συμβάλλουν με κάθε δυνατό τρόπο στην εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μας μονάδας.

  Ευχαριστούμε πολύ. Καλή σχολική χρονιά!

   

 •  

  Αγιασμός


  Αγαπητοί Γονείς,

  Την Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα ο9.30 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί ο Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά. Οι μαθητές θα προσέλθουν στις 09.00 πμ και θα αποχωρήσουν από  το σχολείο στις 10.30 πμ.,  αφού πρώτα γνωρίσουν τους  νέους τους  δασκάλους   και παραλάβουν τα βιβλία της καινούριας τους τάξης.

  Η πρώτη μας συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα στις 18.00 μμ. Θα ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν τον Προγραμματισμό Εκπαιδευτικού Έργου του σχολείου μας για το σχολικό έτος 2014-15.

  Την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 11.30 το πρωί σας περιμένουμε για την πρώτη γνωριμία και συνεργασία με τους δασκάλους της τάξης. Τη μέρα αυτή οι μαθητές θα σχολάσουν στις 12.30 μμ. Από τη Δευτέρα 15/9/2014 θα εφαρμόζεται κανονικά το ωρολόγιο πρόγραμμα που θα δοθεί στους μαθητές.

  Σας ευχαριστώ και εύχομαι καλή σχολική χρονιά σε όλους!
  Ο Δ/ντης
  Τζουμέρκας Αναστάσιος

 • Ευαισθητοποιώντας τους μαθητές του σχολείου μας για τις άγιες μέρες του Πάσχα και τα έθιμα του τόπου μας, οι εκπαιδευτικοί Φουρκιώτη Μαρία (Πρώτη και Δευτέρα τάξη) και Δουλγέρη Στέλα (Πέμπτη και Έκτη τάξη)  […]

 • Την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014 το Σώμα της Πυροσβεστικής Κιλκίς επισκέφθηκε το σχολείο μας και ενημέρωσε τα παιδιά για το έργο, τις δράσεις και δραστηριότητες του πυροσβεστικού σώματος. Έγινε επίδειξη πυρόσβεσης και […]

Άνοιγμα μενού
Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων