• Ο/η ΠΑΡΙΣΗ ΑΓΛΑΪΑ έγραψε μια ενημέρωση πριν από 4 έτη, 7 μήνες

    Το διαδίκτυο έχει γίνει πια αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Είναι ένας κόσμος ευχάριστος μέσα στον οποίο μπορούμε να διασκεδάσουμε, να επικοινωνήσουμε και να ενημερωθούμε. Πρέπει να προσέξουμε όμως για να αποφύγουμε πιθανούς κινδύνους.
    Αρχικά, καλό είναι να μην αποκαλύπτουμε ποτέ προσωπικές πληροφορίες στο διαδίκτυο γιατί δε μπορώ να ξέρω ποιος μπορεί να τις εκμεταλλευτεί και με ποιο σκοπό. Οποιαδήποτε πληροφορία ανεβάζω στο ιντερνετ σχετικά με το άτομό μου παύει αυτόματα να είναι προσωπική άρα θα πρέπει να είμαι πολύ προσεχτικός σχετικά με το τι δημοσιεύω. Επίσης δε μοιράζομαι ποτέ και με κανέναν τους κωδικούς των λογαριασμών που έχω στο διαδίκτυο. Οι κωδικοί είναι προσωπικοί και καλό είναι για την ασφάλειά μου να τους αλλάζω συχνά.
    Επίσης φρόνιμο είναι να μην συνδιαλέγομαι με άγνωστους. Σε περίπτωση που κάποια στιγμή όμως συμβεί κάτι τέτοιο και κάποιος χρήστης μου στείλει ένα απρεπές μήνυμα σταματάω αμέσως την επικοινωνία και ενημερώνω κάποιον ενήλικα στο σχολείο ή στο σπίτι.
    Ακόμα, ποτέ δε συναντώ στο φυσικό κόσμο φίλους που γνώρισα στο διαδίκτυο και δε τους έχω συναντήσει ποτέ νωρίτερα. Είναι επικίνδυνο γιατί δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω ποιος βρίσκεται πίσω από κάθε συνομιλία.
    Τέλος, χρειάζεται πάντα να διασταυρώνω τις πληροφορίες που διαβάζω στο διαδίκτυο καθώς δεν είναι όλες πάντα έγκυρες και ακριβείς.