• Σας ενημερώνουμε ότι :
  1. Oι εγγραφές συνεχίζονται έως 11 Σεπτεμβρίου 2014, σε νέες ομάδες προσανατολισμού, νέους τομείς ειδικοτήτων και νέες ειδικότητες του 1ου Eπαγγελματικού Λυκείου Μεσολογγίου, 08:00 – 14:00 καθημερινά.

  2. Οι μετεγγραφές μαθητών Α΄ και Β΄ τάξης Γενικών Λυκείων προς το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Μεσολογγίου, συνεχίζονται έως 15 Οκτωβρίου 2014, 08:00– 14:00 καθημερινά.

 • Η Τεχνική και Επαγγελματική Εκπ/ση (Τ.Ε.Ε.) αποτελεί μια ισχυρή συνιστώσα για δημιουργική ανταγωνιστικότητα και ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή. Προετοιμάζει τους νέους για την είσοδό τους στην ενεργό επαγγελματική και κοινωνική ζωή, γι’ αυτό και η σύνδεσή της με το εργασιακό, κοινωνικό και αναπτυξιακό περιβάλλον είναι απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε.

  Το παρακάτω απόσπασμα προέρχεται από έναν … αμόρφωτο καλόγερο, τον γέροντα Παϊσιο, ο οποίος σε πέντε αράδες αποκαλύπτει το βαθύτερο παιδευτικό, εκπαιδευτικό, παιδαγωγικό πρόβλημα και συνάμα διακύβευμα.

  « …Και με τις γνώσεις που παίρνουν, δεν μαθαίνουν νά δουλεύουν καθόλου το μυαλό, γι’ αυτό δεν παίρνει στροφές. Αλλά μυαλό που δεν παίρνει στροφές έχει αντάρα μέσα του. Αυτοί που έκαναν εφευρέσεις, δούλευαν το μυαλό τους βρίσκονταν σε μια ανάγκη, σκέφτονταν πώς θα την ξεπεράσουν. Σήμερα οι περισσότεροι κοιτάζουν τι γράφουν τα βιβλία, τι γράφουν οι σημειώσεις.

  Σ’ αυτά παραμένουν, τίποτε παραπάνω, και όλο νούμερα και αριθμούς έχουν, αυτή η βίδα στο νούμερο 1, η άλλη στο νούμερο 2, και αν τύχη και πάθη καμιά βίδα και δεν δουλεύει το μηχάνημα, αμέσως: να φωνάξουμε τον μηχανικό. Δεν τους κόβει να πάρουν μια λίμα, να ανοίξουν λίγο την τρύπα, για να χωρέσει η βίδα ή να πάρουν λίγο πλαστικό, να τυλίξουν την βίδα, για να σφίξη, αλλά αμέσως να φωνάξουμε τον μηχανικό. Τι να πω; Και οι τηλεοράσεις και τα άλλα μέσα έχουν αποβλακώσει σήμερα τον άνθρωπο. Και έξυπνοι άνθρωποι γίνονται τελικά κασέτες. Θέλω να τονίσω δηλαδή πως ο άνθρωπος πρέπει να δουλεύει το μυαλό. Όλη η βάση εκεί είναι. Γιατί, αν δεν δουλεύει το μυαλό, μαθαίνει (ας υποθέσουμε) τώρα αυτό, θα μπερδευθή ύστερα στο άλλο. Γι’ αυτό σκοπός είναι να γεννά το μυαλό του, να βρίσκει λύσεις. Αν δεν γεννά, τότε είναι υπανάπτυκτο».

  Σας καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα του 1ου ΕΠΑ.Λ. Μεσολογγίου.

  Από αυτό το βήμα φιλοδοξούμε να σας ενημερώνουμε για διάφορα θέματα της σχολικής κοινότητας.

  Στην προσπάθεια αυτή συμβάλλουν οι μαθητές του σχολείου μας και αξίζουν πολλά μπράβο!!!

  Καλή πλοήγηση…

 • Δράση «Ασφαλές Διαδίκτυο» – Συνεργασία Δευτεροβάθμιας-Πρωτοβάθμιας
  H δράση μας για το Ασφαλές Διαδίκτυο, είχε την έννοια της συνεργασίας και της συμβουλευτικής παρέμβασης στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Το σχολείο μας είναι Επαγγελματικό Λύκειο και οι μαθητές της ειδικότητας Πληροφορικής της Β΄Τάξης, επισκέφτηκαν το 6ο Νηπιαγωγείο Μεσολογγίου και…[Περισσότερα]

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων