• 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΨΥΧΙΚΟΥ κοινοποίησε στην ομάδα Ασφάλεια στο Διαδίκτυο πριν από 4 έτη, 9 μήνες

   
      Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ψυχικού, μετά την ηλεκτρονική του εγγραφή ως πρεσβευτής, ανέλαβε δράση από την προηγούμενη εβδομάδα, 2-6 Φεβρουαρίου 2015, προβάλλοντας τα βίντεο κλιπ της σειράς «Παντοπωλείο» στο χώρο του εργαστηρίου Πληροφορικής στην Ε τάξη. Την Δευτέρα 09-2-2015 και την ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015, υλοποίησε δραστηριότητες κατά την διάρκεια του μαθήματος ΤΠΕ στις τάξεις Γ-Δ, από το βιβλίο δραστηριοτήτων «Παίζω και μαθαίνω» που είναι διαθέσιμο στον δικτυακό τόπο saferinternet.gr. Στις ίδιες τάξεις την Πέμπτη 12-02-15, έγινε προβολή παιδικών βίντεο κλιπ από την ενότητα υλικό του προαναφερόμενου δικτυακού τόπου και έπειτα οι μαθητές ασχολήθηκαν με τις παιγνιώδεις διαδραστικές δραστηριότητες του ιστοτόπου :
   
  http://esafetykit.net/index2.html
   
      Τις επόμενες μέρες οι δραστηριότητες θα συνεχιστούν με δημιουργία αφισών Γ, Δ, Ε, ΣΤ τάξεων και ερωτηματολογίων από τους μαθητές Ε και ΣΤ τάξης.
   
       Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου θα συμμετέχουν κι αυτοί με τη σειρά τους στις δράσεις του σχολείου με τη συμπλήρωση ηλεκτρονικών ερωτηματολογίων. Οι απαντήσεις που θα προκύψουν θα επεξεργαστούν και επομένως αναμένεται να προκύψουν κάποια συμπεράσματα για τον τρόπο που αντιλαμβάνονται την ασφάλεια στο διαδίκτυο, την πληροφόρηση και τις γνώσεις που έχουν για τα σημαντικά ζητήματα του διαδικτύου καθώς επίσης τις συμβουλές που δίνουν στα παιδιά και τις συζητήσεις που τυχόν κάνουν μ’ αυτά για τη σωστή αξιοποίηση του διαδικτύου.
   
      Ευελπιστούμε ότι μετά τις παραπάνω δράσεις μας να διοργανώσουμε στο σχολείο μας, εκδήλωση με ομιλητή κάποιον ειδικό σε θέματα ασφαλούς διαδικτύου και προσκεκλημένους τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.
  Επίσης μελετάται η πρόσκληση σε γονείς να παρακολουθήσουν  βιωματικό σεμινάριο για το φιλτράρισμα των διαδικτυακών υπηρεσιών (google αναζήτηση, youtube) ώστε να παρεμποδίζεται η εμφάνιση ακατάλληλου περιεχομένου σε παιδιά και εφήβους, καθώς και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν για την δημιουργία λογαριασμού γονικού ελέγχου σε Windows 7 και 8.1